La Turneul de la Iași, Activ a ratat promovarea în Liga Florilor!


La Iași, în perioada 10-12 mai, s-a disputat turneul final al Diviziei A la handbal feminin, unde CSM Slatina și CSM Iași aveau să promoveze în Liga Florilor. 
Activ Prahova Ploiești a participat pentru a treia oară, ocupând locul al patrulea, în urma celor două promovate și CSM Deva. 
Locul ocupat de echipa ploieșteană oferă doar posibilitatea unei altei încercări suplimentare în tentativa de a obține dreptul de a juca în prima ligă feminină, după participarea la un turneu de baraj, adică un turneu de promovare-retrogradare, în care adversare va fi echipa din Deva și echipele clasate pe locurile 11 și 12 din Liga Florilor. 
Acest turneu se va desfășura între 24 și 26 mai, într-o locație încă nedesemnată.
..Citeste mai departe..

Au început evenimentele pentru „CENTENAR 100”- Petrolul Ploiești!

În weekend-ul trecut a avut loc lansarea logo-ului „Centenar 100”, eveniment la care au participat fotbaliști actuali, legende ale Petrolului - în frunte cu MIRCEA DRIDEA, cel care a vorbit esențial despre ce înseamnă spiritul petrolist, politicieni, gazetari și reprezentanți ai galeriei. 
S-a prezentat programul tuturor evenimentelor ce se vor desfășura pană la sfârșitul anului 2024:
- Zilele de 24, 25 și 26 mai - Turneul juniorilor La acest turneu vor participa echipele la categoria 2012: Rapid București, Steaua București, Dinamo București, U Craiova, UTA, Oțelul Galați. 
În paralel va avea loc o competiție rezervată echipelor prahovene, care vor juca pe terenurile din jurul Ploieștiului (Strejnic, Pleașa, Brazi), iar finalele vor fi pe „Ilie Oană”.
..Citeste mai departe..

Sezon încheiat cu înfrângere!

Politehnica Iași - Petrolul 2-0 (0-0) 

În ultima etapă a play-off-ului, Petrolul Ploiești a pierdut la Iași, 2-0, rezultat ce o situează pe locul 11, în ediția 2023-2024 a Superligii.
Formația locală avea mare nevoie de cele trei puncte pentru a se salva de la retrogradare, scăpând de emoțiile „barajului”. A reușit acest deziderat, asta pentru că „lupii” nu mai erau așa de motivați, după ce cu o etapă în urmă se salvaseră și ei, matematic! 
Iașiul s-a impus, astfel, cu două goluri înscrise în numai două minute, prin Itu (68) și Bettaieb (70).
..Citeste mai departe..

Judoka Rareş Arsenie şi Vanessa Tolea, campioni naţionali la categoria de vârstă „U23”

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, vineri şi sâmbătă, la Finala Campionatelor Naţionale „U23” individual, competiţie găzduită de Sala Sporturilor din Izvorani, reuşind să obţină două titluri de campioni naţionali şi trei medalii de bronz! 
Cele două titluri de campioni au fost cucerite de Rareş Arsenie, la categoria de greutate „-100 kg” şi de Vanessa Tolea, la categoria de greutate „-57 kg”. 
Pe ultima treaptă a podiumului au urcat Alexandru Petre (+100 kg), Alexia Cristea (-48 kg) şi Yasmine Tomescu (-48 kg). 
Celor cinci medalii, sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti le-au adăugat alte 4 locuri V şi 5 locuri VII, astfel: 
- Locul V: David Ţugui (+100 kg); Sebastian Petre (-81 kg); Nicole Samson (-70 kg); Daniela Costache (+70 kg); 
- Locul VII: Alexandra Ciurcă (-57 kg); Andrei Cristescu (-66 kg); David Dumitrache (-60 kg); Mihai Boghici (-73 kg); Idaira Vasilescu (-57 kg).
..Citeste mai departe..

Blejoi, aproape de barajul pentru Liga 2-a!

În runda cu numărul șapte s-au jucat două partide foarte importante pentru echipele prahovene. 
Blejoi a câștigat derbiul pentru locul doi în play-off, cel care duce la baraj, învingând în deplasare pe Popești-Leordeni, iar în play-out un alt derbi prahovean, de data asta, CSO Plopeni - CSO Breaza, unde, pe final de meci, oaspeții au câștigat și speră să se salveze de la retrogradare. 

Play-off. Etapa a 7-a: SC Popești-Leordeni - CS Blejoi 1-3 (1-1).
Clasament, etapa a 7-a: 1. CS Dinamo 56p; 2. CS Blejoi 46p; 3. SC Popești-Leordeni 42p; 4. Dunărea Giurgiu 36p. 

Play-out, etapa a 7-a: CSO Plopeni - CSO Tricolorul Breaza 1-2 (1-1) ARO Câmpulung Muscel--CS Păulești 2-0(1-0) Clasament, etapa a 7-a: 1. FC Pucioasa 26p; 2. Flacăra Moreni 33p; 3. ARO. Câmpulung Muscel 32p; 4. CSO Plopeni 31p; 5. Tricolorul Breaza 27p; 6. CS Păulești 10p
..Citeste mai departe..

Serie de doar trei jocuri!

ABC Laguna București - CSM Petrolul Ploiești 63-84

CSM Petrolul Ploiești, a închis seria jocurilor cu ABC Laguna București din turul secund al Ligii Naționale de Baschet Masculin-Getica 95, după numai trei meciuri, victoria din capitală, 84-63(6-18, 26-16, 18-15, 24-14), fiind cea mai clară!
Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu au folosit următorii jucători: R.Johnson Jr. (19p, 1×3), Brkic (17, 1×3), Corpodean (16,4×3), B.Popa (8, 2×3), Negoițescu (7,2×3), Funderburk Jr.(6), Lufile (6), D.Rașoga (3), L.Diaconescu (2), G.Angelian.
..Citeste mai departe..

S-au risipit emoțiile!

Petrolul - Oțelul Galați 2-1 (1-1)

Era meciul hotărâtor al sezonului din Superligă pentru ploieșteni, care întâlneau o formație „grea” a play-out-ului și finalistă a „Cupei României”. Nu a fost o partidă grozavă a elevilor lui Laszlo Balint, dar important a fost rezultatul, unul pozitiv, cel care dă liniște la toată suflarea petrolistă, acum, în an centenar. 
S-a jucat în ziua de Paște, la meci asistând, poate, cei mai fideli susținători, circa 3.000 de spectatori care, timp de două ore, au încurajat echipa pentru obținerea „liniștii” de care era mare nevoie. 
Meciul a început furtunos și, în minutul 9, petroliștii au obținut un penalty la faultul lui Pap asupra lui Musi, cel ce scăpase singur spre poarta gălățeană.
..Citeste mai departe..

Handbalistele de la CSM Ploiești, Andra Matei şi Ilinca Dudu, la o acţiune de selecţie a lotului naţional de cadete!

Două dintre componentele echipei de handbal junioare 3 a CSM Ploieşti, Andra Matei şi Ilinca Dudu, participă în aceste zile la o acţiune de selecţie a lotului naţional de cadete (2008-2009) al României, ce se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea. 
Fetele pregătite de Leonard Cristescu se numără printre cele peste 30 de sportive pe care un „staff” format din Marius Marocico (coordonator al Centrelor de Excelenţă de la Sfântul Gheorghe şi Râmnicu Vâlcea), Cristian Gherman (antrenor principal al lotului naţional de cadete), Robert Comendant şi Costel Oprea le au în vedere pentru completarea lotului „tricolor” al generaţiei 2008-2009.
..Citeste mai departe..

Handbalistul ploieștean, Denis Ştefan, convocat la „naţionala” U18 a României pentru Jocurile Mediteraneene de la Ankara!

După ce a fost declarat cel mai bun portar al Turneului Final de handbal al Juniorilor 1, de la Mioveni, Denis Ştefan (CSM Ploiești) a primit o nouă convocare pentru echipa națională, pentru un stagiu de pregătire ce se va desfăşura, de mâine, 30 aprilie, până duminică, la Plopeni. 
După acest stagiu de pregătire, „naţionala” pregătită de Vasile Boca va pleca la Ankara, pentru a participa la ediţia din acest an a Jocurilor Mediteraneene! Denis rămâne, așadar, om de bază al echipei naţional de juniori U18 a României, care se pregăteşte pentru Turneul Final al Campionatului European U18 ce va avea loc anul acesta în Muntenegru.
..Citeste mai departe..

Posesie... oarbă și rezultat negativ!

Hermannstadt - Petrolul 2-0(1-0)

Petroliștii s-au întors de la Sibiu cu o înfrângere după un joc slab și rămân la cinci puncte de zona fierbinte a clasamentului, așa că nu sunt neapărat motive de panică extremă, dar este de necontestat faptul că ultimele trei etape trebuiesc tratate cu multă precauție, pentru ca situația să nu devină dramatică. 
Sibienii au obținut o victorie meritată, deși posesia a fost de partea ploieștenilor, după un meci disputat pe un teren îmbibat de apă, concretizând două dintre ocaziile pe care le-au avut. Veteranul Valerică Găman (minutul 38) a deschis scorul în urma unui corner, cu o lovitură de cap, iar Ianis Stoica (75) a mărit diferența la două goluri, cu un șut plasat la colțul din dreapta lui Zima. Urmează partida de pe „Ilie Oană”, cu FC Botoșani, luni, de la ora 17:30.
..Citeste mai departe..

Victorie pentru ploieșteni în play-out-ul Ligii Naționale de baschet masculin

Primul meci din seria de cinci din turul secund al play-out-ului Ligii Naționale de baschet masculin-Getica 95 s-a jucat miercuri seară, pe 24 aprilie, în Sala Olimpia, și a fost câștigat de ploieșteni în fața celor de la ABC Laguna București, scor: 81-65. 
CSM Petrolul Ploiești conduce, așadar, cu 1-0 și mai are nevoie de două victorii din următoarele patru jocuri pentru a juca finala pentru locurile 15-16. 
Cel de-al doilea meci va fi vineri, de la ora 17,00, tot în Sala Olimpia, accesul publicului fiind liber
..Citeste mai departe..

1 2 3 4