Americanul Nana Dwomoh Akosah-Bempah și brazilianul Fabricio Baiano Santos de Jesus au semnat cu Petrolul!


Atacantul Nana Dwomoh Akosah-Bempah și mijlocașul Fabricio Baiano Santos de Jesus sunt, oficial, jucătorii Petrolului, cei doi semnând angajamente valabile pentru următorul sezon, cu clauză de prelungire și pentru stagiunea 2025-2026. 
În vârstă de 26 de ani, Nana Dwomoh Akosah-Bempah este născut în SUA, având și cetățenie ghaneză. Nana joacă pe postul de atacant, iar ultima dată a evoluat la gruparea israeliană de eșalon secund, Hapoel Acre, pentru care a bifat 42 de partide și 4 goluri marcate pe parcursul ultimelor două stagiuni. 
De-a lungul carierei, Nana a mai jucat în Africa de Sud, iar mai apoi în Europa, pentru două cluburi din Cehia, FK Motorlet Praga și FK Pardubice. 
La rândul său, mijlocașul central brazilian, Fabricio Baiano Santos de Jesus, are 32 de ani și o experiență importantă în ligile puternice din Europa și din America de Sud. Baiano are la activ 81 de prezențe în primul eșalon din Turcia, la Genclerbirligi și Rizespor, 36 de apariții în prima ligă din Portugalia, la Maritimo, 11 jocuri în Seria A braziliană, la Vasco da Gama, Coritiba și Fortaleza.
..Citeste mai departe..

Petrolul s-a despărțit de Takayuki Seto, Guilherme Garutti și Alexandru Ișfan!

Raporturile contractuale dintre FC Petrolul Ploiești și jucătorii Takayuki Seto, Guilherme Garutti și Alexandru Ișfan s-au încheiat în mod oficial. 
După trei ani petrecuți în tricoul „galben-albastru”, mijlocașul japonez Takayuki Seto se desparte de FC Petrolul Ploiești! 
Un adevărat model de profesionalism, atât în teren, cât și în afara lui, Seto (38 ani) a sosit la Petrolul înainte de startul sezonului 2021-2022, fiind unul dintre cei care au contribuit din plin la revenirea „lupilor” pe prima scenă a fotbalului românesc. 
În total, în cei trei ani petrecuți la Petrolul, fotbalistul nipon a disputat 102 jocuri pentru Petrolul, în Superligă și în Cupa României, marcând un gol. 
Garutti se afla la Petrolul de la începutul stagiunii trecute, în vreme ce Ișfan s-a alăturat „lupilor” pe parcursul campionatului trecut, sosind la Ploiești în luna ianuarie, sub formă de împrumut de la U Craiova.
..Citeste mai departe..

Ploieșteanca Andreea Radu, 7 medalii de aur cucerite la Cupa României la Înot!

Sportivii secţiei de nataţie a CSM Ploieşti au reușit să obțină 14 medalii (7 de aur, 4 de argint şi 3 de bronz) la Cupa României la Înot pentru seniori, tineret şi juniori 1 şi 2, competiție ce a avut loc la finele săptămânii trecute, la Târgu Mureş. 
Dintre sportivii pregătiţi de Tamara Costache şi Ciprian Toma, cea mai în formă s-a dovedit a fi de data aceasta Andreea Radu (14 ani), care a cucerit 7 medalii de aur şi două de argint, după cum urmează: aur la juniori 1, tineret şi seniori la 1.500 metri liber; aur la juniori 1, tineret şi seniori la 800 metri liber; aur la juniori 1 şi argint la tineret şi seniori la 400 metri liber. 
Celelalte medalii ale CSM Ploieşti au venit astfel: 
– Teodora Roman (junioare 2): argint la 200 metri bras şi la 400 metri mixt şi bronz la 100 metri bras; 
– Briana Păun (junioare 1): bronz la 200 metri fluture;
..Citeste mai departe..

Evoluție jalnică în Arena „Arcul de Triumf”!

Dinamo - Petrolul 4-1 (2-0) 

A fost una dintre cele mai „grele” înfrângeri de la revenirea pe prima scenă fotbalistică a țării! Atât ca rezultat, dar mai ales ca manieră de joc, întristând toată suflarea petrolistă prezentă pe stadionul „Arcul de Triumf”, cât și pe cei din fața televizoarelor! Dinamo a deschis repede scorul, prin Abdalah (în minutul 12), după un lanț de greșeli ale ploieștenilor, și l-au majorat apoi prin Cîrjan (41), tot cu aceleași erori în apărare, ca la primul gol! 
După un sfert de oră de la reluare, Selmani (60) a dus scorul la unul de neprezentare, ca apoi Țicu (82) să reducă din diferență cu un șut bun din diagonală, din interiorul careului.
..Citeste mai departe..

Medalie de bronz pentru Chedra Tax Ploiești la C.N. de Minifotbal!

Formația ploieșteană, Chedra Tax, a obținut o nouă clasare remarcabilă în minifotbalul românesc, locul 3, la Campionatul Național de Minifotbal de la Galați, după un turneu reușit per ansamblu. 
Finala mică, câștigată cu 2-0 în fața celor de la Redex Baia Mare a fost la discreția echipei ploieștene, golurile fiind marcate de Gabriel Dumitrașcu și Cristian Gavrilă. 
Deși nu s-a îndeplinit obiectivul propus de acasă, băieții și-au depășit condiția raportată cu alte participante, demonstrând că grupul poate învinge individualitățile sau partea financiară! 
Acum, urmează o pauză binemeritată, în care se va trata obiectivele viitoare, atât pe plan local, național, dar și internațional, având în vedere că echipa și-a câștigat dreptul de a participa la competiția „Emf Euro Cup”, din septembrie, ce se va desfășura în Bulgaria
..Citeste mai departe..

N-a fost nimic „grozav” cu Buzăul...!

Petrolul - FC Buzău 0-0

Da, aseară, pe Stadionul „Ilie Oană” am asistat la primul joc al „lupilor” în actuala ediție de Superligă, dar am plecat mâhniți de ce-am văzut! Aici ne referim la jocul practicat de ploieșteni care, înainte de începerea partidei, erau favoriți în obținerea celor trei puncte. 
Joc greoi, pase înapoi sau greșite, șuturi la poartă o raritate, iar la ocazii de poartă, ce să mai zicem..! 
Pe de altă parte, oaspeții au fost mai cerebrali, mai ales în prima repriză, cu ceva oportunități la poarta lui Zima. 
În partea a doua, buzoienii s-au retras cu scopul de a obține un punct în această deplasare din prima etapă, din postura de nou-promovată în prima divizie, care pană urmă s-a concretizat.
..Citeste mai departe..

Noi medalii obținute de sportivii secţiei de înot de la CSM Ploieşti

Patru dintre sportivii secţiei de nataţie a CSM Ploieşti au participat, în weekend, la două competiţii importante, Concursul Ţărilor Central Europene, de la Belgrad, şi Campionatul Naţional de Înot pentru Cadeţi (12-13 ani), de la Târgovişte, reuşind să obţină 3 medalii: două de argint şi una de bronz. 
Briana Păun şi Tamara Costache au făcut parte din delegaţia care a reprezentat România la Concursul Ţărilor Central Europene, de la Belgrad (12-14 iulie), tânăra campioană reuşind să obţină medalia de argint în proba de 800 metri liber. Ea a încheiat cursa în 9:05.28 minute, fiind devansată de Lilla Szabo (Ungaria – timp 8:58.80 minute) şi urmată de Emese Palca-Juhasz (Ungaria – timp 9:08.09 minute).
..Citeste mai departe..

Bosniacul Sanjin Alagic în staff-ul Petrolului!

Tehnicianul bosniac, Sanjin Alagiceste, noul membru al staffu-ului tehnic al echipei Petrolul.
În varstă de 46 ani, deținător al licenței UEFA Pro, Alagic va colabora, astfel, cu Mehmet T. pe banca tehnică a „galben-albaștrilor” în sezonul 2024-2025. 
Născut la Sarajevo, Alagic a fost antrenor secund la naționala U21 a Bosniei, în perioada 2016-2019, iar ca antrenor principal a activat la nivel de seniori, la Al-Salmiya (Kuweit), STK Samorin (Slovacia) și Nairobi City Stars (Kenia). 
Ultima dată, Alagic a lucrat în cadrul clubului Velez Mostar, iar de-a lungul carierei a mai activat la Academiile grupărilor FK Sarajevo (Bosnia), Al-Ahli (Bahrain), Al-Salmiya (Kuweit) și SC Qadsia (Kuweit)
..Citeste mai departe..

Cu ploieșteni în echipă, România „U 16” se pregătește pentru Campionatul European de baschet, Divizia B

Campionatul European de baschet, Divizia B se susține în perioada 8-17 august, la Skopje, în Macedonia de Nord. Naționala României se bazează pe patru membri în staff și trei jucători pe teren, toți de la CSM Petrolul Ploiești. 
Reprezentativa noastră a disputat două meciuri de verificare în compania formației similare a Poloniei. Partidele au avut loc la Târgoviște, acolo, unde „tricolorii” s-au pregătit în ultima perioadă, și au fost câștigate de români: 80-76 (24-17, 17-22, 15-18, 24-19) și 59-54 (19-13, 6-12, 23-15, 11-14). 
Antrenată de Ionuț Ivan, Elena Stan, Loredana Munteanu și Robert Munteanu, și avându-l în staff și pe kinetoterapeutul Iulian Samoilă, echipa României a avut, în ploieșteanul David Roșoga, cel mai bun jucător, el reușind să înscrie cate 17 puncte, iar Federico Diaconescu și Vlad Borcan au reușit cate 3 puncte în cele două jocuri.
..Citeste mai departe..

Ploieșteanul Denis Ștefan se pregătește de Euro!

Portarul echipei de handbal juniori 1 a CSM Ploiești, Denis Ștefan, va participa la o nouă acțiune a lotului național de juniori „U18" al României, care se pregătește pentru participarea la Campionatul European de la Podgorica (Muntenegru), din perioada 7-18 august. 
„Tricolorii, pregătiți de Vasile Boca, s-au reunit la București, pentru vizita medicală, după care vor efectua două stagii centralizate, la Covasna și Sighișoara, întinse până la data de 18 iulie. 
La competiția din Muntenegru, la care participă 24 de echipe, România face parte din Grupa E, alături de Spania, Austria și Portugalia. 
Denis Ștefan este pregătit la club, la CSM Ploiești, de mama sa, Ramona Ștefan, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei naționale „U18” a României
..Citeste mai departe..

Gicu Grozav, acord prelungit cu FC Petrolul!

Povestea dintre Gicu Grozav și FC Petrolul continuă! Jucătorul în vârstă de 33 de ani a ajuns la un acord cu conducerea clubului ploieștean și a semnat un nou contract, a cărui valabilitate se va întinde până la finalul sezonului 2025-2026. 
Grozav s ajuns pentru prima dată în haită „lupilor” în 2012 și, un an mai târziu, câștiga „Cupa României” cu Petrolul, înainte să se transfere în Rusia, la Terek Grozny. 
În vara lui 2022 talentatul mijlocaș revenea pe „Ilie Oană”, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei ploieștene în ultimele două stagiuni din „Superligă”. 
În total, în cele două perioade petrecute la Ploiești, Gicu Grozav a jucat 129 de partide pentru Petrolul, marcând 36 de goluri
..Citeste mai departe..

1 2 3 4