Handbalistul ploieștean, Denis Ştefan, convocat la „naţionala” U18 a României pentru Jocurile Mediteraneene de la Ankara!


După ce a fost declarat cel mai bun portar al Turneului Final de handbal al Juniorilor 1, de la Mioveni, Denis Ştefan (CSM Ploiești) a primit o nouă convocare pentru echipa națională, pentru un stagiu de pregătire ce se va desfăşura, de mâine, 30 aprilie, până duminică, la Plopeni. 
După acest stagiu de pregătire, „naţionala” pregătită de Vasile Boca va pleca la Ankara, pentru a participa la ediţia din acest an a Jocurilor Mediteraneene! Denis rămâne, așadar, om de bază al echipei naţional de juniori U18 a României, care se pregăteşte pentru Turneul Final al Campionatului European U18 ce va avea loc anul acesta în Muntenegru. 
Denis Ştefan este antrenat, la CSM Ploiești, de către mama sa, Ramona Ştefan - o fostă cunoscută handbalistă, care a activat, la final de carieră, la echipa de senioare a CSM Ploiești, echipă ce a fost destrămată, că așa au vrut unii de prin politică!
Denis a participat, în 2023, la toate acţiunile „tricolorilor”, inclusiv la cele trei competiţii la care România a luat startul – Campionatul Mediteranean din Tunisia (locul 6), „European Open Championship” din Suedia (locul 11) şi „Trofeul Carpaţi NIRO” (locul 2) – contribuind, apoi, în luna ianuarie, la calificarea la Campionatul European din Muntenegru
..Citeste mai departe..

Posesie... oarbă și rezultat negativ!

Hermannstadt - Petrolul 2-0(1-0)

Petroliștii s-au întors de la Sibiu cu o înfrângere după un joc slab și rămân la cinci puncte de zona fierbinte a clasamentului, așa că nu sunt neapărat motive de panică extremă, dar este de necontestat faptul că ultimele trei etape trebuiesc tratate cu multă precauție, pentru ca situația să nu devină dramatică. 
Sibienii au obținut o victorie meritată, deși posesia a fost de partea ploieștenilor, după un meci disputat pe un teren îmbibat de apă, concretizând două dintre ocaziile pe care le-au avut. Veteranul Valerică Găman (minutul 38) a deschis scorul în urma unui corner, cu o lovitură de cap, iar Ianis Stoica (75) a mărit diferența la două goluri, cu un șut plasat la colțul din dreapta lui Zima. Urmează partida de pe „Ilie Oană”, cu FC Botoșani, luni, de la ora 17:30.
..Citeste mai departe..

Victorie pentru ploieșteni în play-out-ul Ligii Naționale de baschet masculin

Primul meci din seria de cinci din turul secund al play-out-ului Ligii Naționale de baschet masculin-Getica 95 s-a jucat miercuri seară, pe 24 aprilie, în Sala Olimpia, și a fost câștigat de ploieșteni în fața celor de la ABC Laguna București, scor: 81-65. 
CSM Petrolul Ploiești conduce, așadar, cu 1-0 și mai are nevoie de două victorii din următoarele patru jocuri pentru a juca finala pentru locurile 15-16. 
Cel de-al doilea meci va fi vineri, de la ora 17,00, tot în Sala Olimpia, accesul publicului fiind liber
..Citeste mai departe..

Atât s-a putut!

Petrolul - UTA 1-1 (1-0) 

După aspectul jocului de pe „Ilie Oană” se poate spune că rezultatul consemnat la finalul meciului a fost unul echitabil. După ocaziile de gol la cele două porți putea câștiga oricare dintre echipe, dar ratările sau intervențiile portarilor au făcut ca partida să se termine la egalitate. 
Arădenii au început mai bine partida, dar cei ce aveau să înscrie primii au fost petroliștii. 
Min.11,1-0: Gicu Grozav a marcat cu piciorul stâng, cu un șut pe jos, la colțul din stânga lui Iacob, din afara careului.
Mai înainte de golul lui Grozav, cei din Arad au avut o bună oportunitate prin Omondi, dar Zima a respins miraculos în corner! 
În partea a doua a meciului am asistat la un joc pe contre, cu multe ocazii clare la cele două porți.
..Citeste mai departe..

Briana Păun (CSM Ploieti), campioană naţională de seniori la vârsta de 14 ani!

Prestație superbă a înotătoarei Briana Păun, de la CSM Ploiești, la la Campionatul Naţional de Înot pentru Seniori, Tineret şi Juniori, competiţie pe care Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat-o în bazinul din Complexul Sportiv de Natație Otopeni, în perioada 17-21 aprilie.
Având doar 14 anișori, Briana a avut o evoluţie excelentă în proba de 1500 de metri, reuşind să devină campioană naţională de seniori, tineret şi juniori, cu timpul de 16:56.09 minute. 
O performanţă foarte bună, care a însemnat şi îndeplinirea baremului de calificare la Campionatul European de Juniori. Sportiva pregătită de Tamara Costache şi Ciprian Toma a obţinut şi patru titluri de vicecampioană naţională, trei în proba de 800 metri, la seniori, tineret şi juniori, cu timpul 9:01.19 minute, şi unul la juniori în proba de 400 metri, cu timpul 4:29.89 minute.
..Citeste mai departe..

Lucas Chighvaria, campion national la judo, „U13” la categoria de greutate „-46 kg”!

Sala Sporturilor „Olimpia” Arad a găzduit, la finele săptămânii trecute, Finala Campionatelor Naţionale individuale de Judo pentru Juniori 4 – „U15” şi Copii – „U13”, competiție în cadrul căreia sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reușit din nou să se evidențieze, obţinând un titlu de campion naţional şi unul de vicecampion! 
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Lucas Chighvaria, la „U13”, categoria de greutate „-46 kg”, iar vicecampioană naţională a devenit Clara Sonia Mare, la „U15”, categoria de greutate „-44 kg”. 
Sportivii de la CSM-CFR CSŞ Ploieşti au mai ocupat două locuri V şi trei locuri VII, astfel: 
- Locul V: Rafaella Diaconu Galaţchi (U13, -36 kg), Sofia Trandafirescu (U13, -44 kg). 
- Locul VII: Medeea Tănase (U15, +63 kg), Mihai Keller (U15, -46 kg), Timotei Pistriţu (U15, -34 kg).
..Citeste mai departe..

Derby județean în Liga 3!

În play-off CS Blejoi a rămas tot pe locul doi, cel ce duce la baraj, după remiza de pe teren propriu cu cei de la Popești-Leordeni, scor 1-1. 
În play-out s-a jucat derby-ul județean dintre Păulești și Breaza, câștigat de oaspeți. După acest rezultat se poate spune, cu certitudine, că CS Păulești e ca și retrogradată. CSO Plopeni a pierdut la Moreni, unde Flacăra s-a impus cu 1-0. 

Play-off. Etapa 4: CS Blejoi - SC Popești-Leodeni 1-1 (1-0) 
Clasament, Etapa 4.: 1.CS Dinamo Buc. 47 p.; 2. CS Blejoi 40 p.; 3. SC Popești-Leordeni 39 p.; 4. Dunărea Giurgiu 36 p.
..Citeste mai departe..

Blejoi revine pe loc de baraj!

CS Blejoi a reușit o victorie meritată împotriva liderului din play-off, Dinamo, succes care, asociat cu pasul greșit făcut de Popești-Leordeni, readuce trupa lui Răzvan Vlad pe loc de baraj, situată acum pe poziția secundă a clasamentului. 
În play-out, doar CSO Plopeni a simțit gustul victoriei pe teren propriu, în timp ce Breaza a pierdut „derbiul supraviețuirii”, în deplasarea de la Câmpulung Muscel, iar CS Păulești a pierdut și ea la Moreni, fiind condamnată certă la retrogradare. 

Seria 4, Etapa 3, Play-off: 
CS Blejoi - Dinamo București 2-0 (1-0) 

Clasament, Etapa a 3-a: 1. CS Dinamo Buc. 47p.; 2. CS Blejoi 39p.; 3. SC Popești-Leordeni 38p.; 4. Dunărea Giurgiu 33 p.
..Citeste mai departe..

CSM Petrolul Ploiești, campioană națională la baschet „U 17”!

Echipa de baschet de categoria „U17” a CSM Petrolul Ploiești a devenit din nou campioană națională, după ce a câștigat, fără emoții, toate cele cinci partide susținute la Turneul Final de la Râmnicu Vâlcea. 
Sportivii pregătiți de Ionuț Ivan, Loredana Munteanu, Cristi Trandafir și Robert Munteanu au completat astfel un sezon perfect. 
În finală, tinerii baschetbaliștii ploieșteni au învins, cu o diferență foarte mare de scor, pe Stars 2012 Iași, cu 111-53 (24-21, 44-7, 23-8, 20-17). 
Cum era de așteptat, CSM Petrolul Ploiești a intrat în posesia a trei premii individuale, prin Codruț Dinu și David Rașoga. 
Ambii au fost incluși și în echipa turneului final („Best 5”), iar David Rașoga a fost declarat MVP-ul competiției de la Râmnicu Vâlcea.
..Citeste mai departe..

Patru baschetbaliste de la CSM Ploieşti, convocate la echipa naţională „U18” a României!

Patru dintre componentele echipei de baschet „U18” a CSM Ploieşti au fost convocate la o acţiune de pregătire şi selecţie a lotului naţional de baschet feminin al României, organizată în perspectiva Campionatului European U18 Feminin din vară! 
Astfel, Karina Munteanu, Agnes Zane, Dariana Păuşan şi Ioana Savu vor participa în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Arad, la stagiul programat de Federaţia Română de Baschet, locaţia fiind aleasă şi în contextul în care noul selecţioner de la „U18” se preconizează a fi antrenorul finalistei Ligii Naţionale Feminine, Miroslav Popov. 
Campionatul European de Baschet Feminin U18 – Divizia B va avea loc în perioada 2-11 august la Ploieşti, România fiind repartizată în Grupa D, alături de Bosnia Herţegovina, Suedia, Ucraina şi Muntenegru
..Citeste mai departe..

Victorie uriașă la Cluj pentru Petrolul!

U. Cluj - Petrolul 1-2 (0-0) 

Petrolul s-a întors cu o victorie surprinzătoare de la Cluj și are mai multă liniște în play-out. Laszlo Balint a debutat cu dreptul la cârma echipei ploieștene, având o super inspirație la schimbările din repriza a doua, care au dat roade, Irobiso (62) și Jyry (64) au decis rezultatul meciului! 
După o primă repriză echilibrată și fără mari ocazii la cele două porți, a urmat o a doua parte mult mai dinamică, cu goluri și alte oportunități de poartă.
Gazdele au fost primele care au deschis scorul, prin Rogulic (55), care a marcat cu o reluare din interiorul careului.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4