Ghenă de gunoi improvizată pe trotuar, în Ploiești!


Un adevărat focar de infecție!

Uitați cum arăta, în această dimineață de 25 iulie, o parte din trotuarul străzii Malu-Roșu, din Ploiești! Asta se numește civilizație? 
O porțiune plină de resturi menajere și de bolovani, că nici nu aveai loc să te strecori printre așa ceva. Răspunzători de toată nebunia asta sunt cei ce locuiesc pe strada Vaslui, perpendiculară cu strada Malu Roșu, ei fiind cei care aruncă gunoiul pe acel trotuar. Și deseori se întâmplă asta, că vezi ba resturi de mâncare (să vedeți când este sezonul pepenilor cum devine acel loc), haine uzate, bucăți de mobilă și tot ceea ce întâlnești, de regulă, la o ghenă de gunoi vezi și pe trotuarul aferent! 
Am mai semnalat acest fapt, dar uite că nici până acum nu s-a rezolvat problema. Nu au ghenă de gunoi de aruncă resturile menajere pe trotuar? Ce se întâmplă? 
Focar de infecție este acolo, pe bune! 
Chiar nu se sesizează nimeni? E greu
..Citeste mai departe..

„Scuzele nu schimbă realitatea!” - inițiativă dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui fenomen!

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat Campania „Scuzele nu schimbă realitatea”, o inițiativă dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui fenomen grav. 
Campania „Scuzele nu schimbă realitatea” urmărește creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra efectelor devastatoare ale violenței domestice, educația comunității cu privire la semnele și consecințele violenței în familie, promovarea mijloacelor legale și instituționale de protecție și suport pentru victime, încurajarea raportării actelor de violență și sprijinirea victimelor în demersul lor de a obține justiție și protecție. 
Polițiștii prahoveni au desfășurat o serie de activități în cadrul mai multor instituții publice și au purtate discuții cu personalul acestora, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.
..Citeste mai departe..

Aproximativ 95 de evenimente, sesizate prin 112, gestionate de polițiștii prahoveni, în ultimele 24 de ore!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au gestionat în ultimele 24 de ore aproximativ 95 de evenimente, sesizate prin 112. Principalele misiuni desfășurate au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, creșterea gradului de siguranță rutieră.  
Polițiștii prahoveni au desfășurat patru acțiuni de patrulare intensivă în zonele cu risc crescut, contribuind astfel la prevenirea infracțiunilor și la creșterea sentimentului de siguranță în rândul comunităților dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești-pe raza Secțiilor de Poliție nr. 1 și 3 dar și în localitatea Valea Doftanei. 
Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 380 de persoane, controlate peste 300 de autovehicule și au fost efectuate peste 200 de testări cu aparatul etilotest.
..Citeste mai departe..

22 de absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, încadrați la I.P.J. Prahova, chiar pe 22 iulie!

Luni, 22 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, a avut loc procedura de repartizare pe a absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. 
Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire și a opțiunilor, pe funcțiile vacante existente, avându-se în vedere situația operativă înregistrată la nivelul județului Prahova, „pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului”, se afirmă într-un comunicat de presă emis de către IPJ Prahova.
Aceeași sursă continuă prin a afirma că specializările în care vor profesa noii polițiști sunt ordine publică, rutieră, investigații criminale și investigarea criminalității economice.
..Citeste mai departe..

Accident rutier la Bărcănești!

Două autoturisme au fost, azi dimineață, 24 iulie, implicate într-un accident rutier produs pe DN1, în Bărcănești. 
Unul dintre autoturisme era condus de o femeie în vârstă de 36 de ani, iar celălalt de un bărbat de 55 de ani. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto care a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. 
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale ce se impun
..Citeste mai departe..

Conducători auto, scoși din trafic după ce ar fi încălcat legislația în vigoare!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 23 iulie a.c, în jurul orei 10.45, pe Drumul Județean 214, în comuna Telega, un autoturism, condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Câmpina. 
Pe motiv că respectivul conducător auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0, 59 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.
..Citeste mai departe..

A pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit carosabilul, în Râfov!

Testul cu aparatul etilotest a indicat, asupra conducătorului auto, 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați marți, 23 iulie a.c., despre producerea unui accident rutier pe Drumul Județean 101 D, în comuna Râfov. 
Din primele cercetări la fața locului a reieșit faptul că un bărbat de 36 de ani, care conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a ieșit în afara părții carosabile. 
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 36 de ani care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
..Citeste mai departe..

Avarie la o țeavă de gaze, în Băicoi!

Intervine ISU Prahova 

ISU Prahova intervine pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor în urma producerii unei avarii accidentale, la Băicoi, pe strada Republicii. 
Avaria s-a produs pe timpul unor lucrări, la o magistrală de gaze naturale. Ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea persoanelor pe o raza de 100 m și blocarea traficului, ne informează ISU Prahova. 

UPDATE:
 Se Intervine cu două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă. În prezent, nu se cunosc numărul persoanelor evacuate. Acțiunea este în desfășurare.
În zona se efectuau lucrări de extindere a rețelei de canalizare.

UPDATE:
Au fost evacuate: 12 proprietăți individuale, 4 operatori economici - 27 persoane
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Ploiești!

Un autoturism și o motocicletă s-au ciocnit pe strada Găgeni

În această după amiază de 23 iulie, pe strada Găgeni, din Ploiești, s-a produs un accident rutier, polițiștii relatând, după primele cercetări, că un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani ar fi intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de un bărbat de 43 de ani. 
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. 
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale ce se impun
..Citeste mai departe..

Acțiune rutieră în localitatea Bucov

Polițiștii Serviciului Rutier desfășoară, în localitatea Bucov, o acțiune amplă de control și verificare a stării tehnice a autovehiculelor pe drumurile publice. Această acțiune are ca obiectiv principal asigurarea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor cauzate de defecțiunile tehnice ale vehiculelor, transmite IPJ Prahova. 
Echipajele poliției rutiere, în colaborare cu inspectori ai Registrului Auto Român (R.A.R.), efectuează verificări riguroase ale autovehiculelor în trafic. 
Aceste verificări vizează aspecte precum funcționarea corectă a sistemelor de iluminare și semnalizare, starea anvelopelor, funcționarea corectă a sistemului de frânare, emisiile de gaze de eșapament și alte elemente esențiale pentru siguranța circulației pe drumurile publice.
..Citeste mai departe..

Femeie amenințată cu acte de violență, în Ploiești!

Polițiștii fac cercetări!

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Ploiești au fost sesizați, pe 19 iulie, în jurul orei 22:00, de către un bărbat, despre faptul că a fi avut un conflict cu o persoană cunoscută. 
În baza sesizării polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au identificat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Ploiești. 
Din primele cercetări la fața locului a reieșit faptul că inițial între soția bărbatului, o femeie de 31 de ani și un bărbat de 52 de ani, pe fondul unor discuții în contradictoriu, ar fi izbucnit un conflict verbal, acesta amenințând-o pe femeie și cu acte de violență. Ulterior, în apărarea femeii ar fi sosit și soțul, un bărbat de 38 de ani, dar și un tânăr de 28 de ani, fiul bărbatului de 52 de ani. Între cei trei bărbați ar fi izbucnit un alt conflict, aceștia agresându-se atât fizic cât și verbal.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4