Un polițist vigilent și după pensionare


Polițistii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au fost sesizați, la data 14 iunie a.c., de către un polițist recent pensionat despre faptul că a surprins în curtea părinților săi o persoană necunoscută, care îi agresa părinții și le solicita sumele de bani deținute. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări a reieșit faptul că, în cursul lunii iunie a.c., un bărbat, de 82 de ani, din orașul Vălenii din Munte după, ce ar fi accesat un link de pe internet ar fi fost contactat telefonic de către o femeie, care l-ar fi îndrumat să depună o sumă de bani într-un cont. 
Bărbatul a depus banii și, ulterior, în cadrul unei alte discuții purtate cu aceasta, i-ar fi relatat despre faptul că deține 50.000 de euro în casă. 
La data de 14 iunie a.c, în jurul orei 11.00, un fost polițist, a surprins un tânăr, de 18 ani, care îi agresa fizic părinții, un bărbat de 82 și respectiv o femeie, de 77 de ani, solicitându-le sumele de bani deținute.
..Citeste mai departe..

Accident produs la Valea Călugărească, între un scuter electric și un autoturism!

Accident rutier și în Valea Călugărească, un bărbat de 86 de ani, în timp ce conducea un scuter electric ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, relatează IPJ Prahova. 
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 86 de ani. 
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă
..Citeste mai departe..

Accident grav în Ploiești, pe Poștei!

Trei autoturisme implicate! Un pieton s-a ales cu traumatism la nivelul membrului inferior drept 

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs în această dimineață de 14 iunie, pe strada Poștei, din Ploiești. Unul dintre autoturisme era parcat și în el se aflau șoferul și un minor. 
ISU Prahova intervine cu o autospecială de stingere și un echipaj pentru descarcerare. 
În sprijin, intervine SAJ Prahova. 
De asemenea, o femeie în etate, pieton, a fost accidentată și acuză un traumatism la nivelul membrului inferior drept, fiind transportată la UPU Ploiești
..Citeste mai departe..

Bilanțul intervențiilor desfășurate de ISU Prahova în contextul manifestării fenomenelor meteo din noaptea de 13 spre 14 iunie

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, noaptea trecută pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină în 12 situații de urgență pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploi și vijelii, majoritatea fiind situații în care apa s-a acumulat în cantități reduse, iar după oprirea precipitațiilor s-a retras de la sine, astfel că nu s-a mai impus ca pompierii să intervină. 
Într-un comunicat de presă emis de ISU Prahova se precizează că s-a intervenit în mod efectiv în 4 cazuri, astfel: pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă în localitatea Ariceștii Zeletin, pentru evacuarea apei din două locuințe situate în municipiul Ploiești, pe străzile Perilor și Drumul Sării, precum și pentru evacuarea apei dintr-un beci în comuna Târgșoru Vechi, sat Strejnicu. Nu au fost înregistrate victime.
..Citeste mai departe..

Ce zi de 13 pe șosele! Multe accidente rutiere produse cam în același interval de timp

O serie de accidente rutiere s-au produs în această după-masă- și seară de 13 iunie, atât în Ploiești, cât și pe șoselele din alte localități din județ. În Ploiești, două accidente produse în aproximativ același interval de timp. 

1. La intersecția străzilor Crișan cu Gorniștilor, fiind implicate două autoturisme și cei 4 ocupanți ai acestora, printre care se număra și un minor. 
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Ploiești. Doi adulți și minorul au fost asistati medical la fața locului. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, ne informează ISU Prahova. 
IPJ Prahova, despre acest eveniment rutier, ne anunță că, în baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului iar din primele verificări reieșind faptul că o femeie de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 56 de ani.
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Ploiești, între două camioane, unul dintre ele transportând benzină!

Nu sunt înregistrate scurgeri de carburant, asigură ISU Prahova 

O autocisternă încărcat cu benzină (aprox. 36 T) și un trailer agabaritic ce transporta autoturisme au fost implicate, în urmă cu puțină vreme, într-un accident produs pe strada Ștrandului, din Ploiești. 
ISU Prahova anunță că, la fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. 
Cei doi conducători auto sunt conștienți. 
Nu sunt înregistrate scurgeri de carburant, mai anunță ISU Prahova
..Citeste mai departe..

Incendiu de vegetație uscată produs în comuna Dumbrava, satul Cornu de Sus!

În urma cu puțin timp, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Ploiești au acționat pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în comuna Dumbrava, satul Cornu de Sus. 
Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 2000 mp și nu a prezentat un pericol pentru zonele populate ale localității. 
Dificultatea intervenției a constat în faptul că incendiul s-a manifestat într-o zonă greu accesibilă pentru autospeciale, pompierii fiind nevoiți să ajungă pe jos la focare. 
ISU Prahova reamintește cetățenilor că trebuie să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind și să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. 
Arderea vegetației uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă
..Citeste mai departe..

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din Adunați, care a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și nerespectarea ordinului de protecție

Judecătoria Municipiului Câmpina a emis marți, 11 iunie a.c., un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 54 de ani, din comuna Adunați, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an, 11 luni și 10 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și nerespectarea ordinului de protecție. 
În baza mandatului, polițiștii din cadrul Poliției orașului Breaza au identificat bărbatul în cauză și a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni. Inspectoratul Județean de poliție Prahova își reafirmă angajamentul ferm în tratarea cu maximă seriozitate a cazurilor de violență fizică. 
„Înțelegem că violența fizică reprezintă nu doar o încălcare gravă a legii, ci și o amenințare directă la adresa siguranței și bunăstării persoanelor. Reiterăm că orice act de violență fizică va fi tratat cu maximă seriozitate, iar măsurile aplicate vor fi ferme și conforme cu legislația în vigoare. 
Facem un apel la toate persoanele să raporteze imediat orice incident de violență fizică, contribuind astfel la menținerea unui mediu sigur și protejat pentru toți. De asemenea de precizat este faptul că începând cu luna ianuarie 2024 Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică a devenit funcțional în județul Prahova, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție. 
Utilizarea sistemelor electronice permite o creștere a gradului de asigurare a măsurilor de protecție a drepturilor persoanelor protejate, dar nu reprezintă o măsură de constrângere, ci o metodă de monitorizare/supraveghere, care permite urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse în cadrul unor proceduri judiciare. 
Utilizarea acestor sisteme nu echivalează cu protecția integrității fizice a persoanelor protejate, însă permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor, sau pe viitor, respectarea regulilor impuse de executarea măsurii arestului la domiciliu și a supravegherii la distanță. 
Monitorizarea se realizează automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și în raport de anumite reguli. Identitatea persoanei supravegheate și a persoanei/persoanelor protejate, care poartă dispozitivele electronice, este cunoscută doar de organul de supraveghere care creează semnalarea”, transmite IPJ Prahova, printr-un comunicat de presă. 
Pentru a preveni apariția cazurilor de violență fizică, poliția desfășoară campanii de informare și educare publică. 
Aceste inițiative vizează creșterea conștientizării asupra consecințelor legale și morale ale violenței, promovând în același timp valori de respect și non-violență în comunitate.
..Citeste mai departe..

Rezultate alegeri locale, Prahova-Ploiești

Primar Ploiești 
Dintr-un total de 40,60% prezență la votare: 
Mihai Polițeanu 25,49%
Bogdan Nica 20,26%
Andrei Volosevici 19,39%
Răzvan Enescu 11,43%
Simona Dolnciceanu 9,18%
Lexandru-Florian Săraru 7, 36%
Cristina Toma-Cochinescu 2,87%
Ionuţ-Mihail Urzeală 2,01%
Marian Doru 1,38%
Narcis-Cătălin Beciu 0,8%

Consiliul Local Ploiești
Dintr-un total de 40,60% prezență la votare: 
Alianța PSD-PUSL 21,28% (6 mandate) 
PNL 18,16% (6 mandate) 
Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) 15,93 (5 mandate) 
Partidul Noi Ploieștenii 13,38% (4 mandate) 
AUR 12,47% (4 mandate) 
România în Acțiune 6,92% (2 mandate)
..Citeste mai departe..

Bătaie între minori pe Bulevard!

Polițiștii Secției de Poliție nr. 4, au fost sesizați, la data de 12 iunie a.c, în jurul orei 14.30, despre faptul că un minor a fost agresat fizic pe Bulevardul Independenței. 
În baza sesizării, a fost constituită echipă operativă, care s-a deplasat la fața locului. 
Din primele verificări a reieșit faptul că, între trei minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 15 ani, ar fi existat un conflict verbal. Ulterior conflictul a escaladat iar unul dintre minori l-ar fi agresat fizic pe un alt minor. 
În baza probatoriului administrat față de un minor de 14 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
..Citeste mai departe..

Accident rutier produs între un autoturism și o motocicletă pe „Calea Ploiești”, în Slănic!

Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani și o motocicletă condusă de un bărbat de 48 de ani au fost implicate într-un accident rutier produs azi, 12 iunie, la prânz, în orașul Slănic, pe strada „Calea Ploiești”. 
Polițiștii transmit faptul că, în urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a motociclistului și a unei femei de 40 de ani, care se afla pe motocicletă. 
Traficul rutier este dirijat de către polițiștii rutieri. 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

UPDATE:
Din nefericire, bărbatul de 48 de ani a decedat la unitatea medicală.
Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4