CCR scoate din cursa electorală un candidat pentru prezidențiale din cauza unor declarații!


Mai se respectă dreptul omului de a alege și de a fi ales? 
În ce Constituție scrie că nu ai voie să spui „lucruri” dacă vrei să candidezi? 

Situație halucinantă în România, un candidat la prezidențiale scos din cursă de către Curtea Constituțională pe motiv că ar fi incompatibil cu această funcție din pricina unor declarații! 

Întrebări: 
- De când CCR spune oamenilor ce să vorbească și ce nu? 
- De când CCR are dreptul să scoată din cursa electorală pe cineva din cauza unor declarații din moment ce nicio Instanță nu s-a pronunțat în acest sens? Nu trebuie să fi expert în ale dreptului constituțional pentru a-ți da seama că ceva, în această decizie, cam dă cu virgulă...!
..Citeste mai departe..

De ce nu vă place PACEA? De ce provocați în continuare războiul?

Parlamentul a aprobat „participarea Armatei României la misiunea de Asistență de Securitate și Instruire NATO-NSATU, începând cu anul 2024, prin punerea la dispoziție a infrastructurii și echipamentelor necesare pentru găzduirea și operarea, pe teritoriul național, a facilității Logistic Enabling Node - România (LEN-R), în cadrul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, și a unui efectiv de 100 de militari”! Pe banii poporului român!

Poporul român de ce este ignorat și nu este întrebat prin Referendum dacă este sau nu cu așa ceva, domnilor care conduceți România? 

Chiar în prima zi a lunii octombrie am consemnat ceva ce nu doream să se întâmple! Parlamentul a acordat, din păcate, vot favorabil pentru două „Solicitări” ale președintelui Klaus Iohannis ce vizează războiul din Ucraina! 
Una dintre acestea era „Solicitarea Preşedintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, cu privire la aprobarea înfiinţării pe teritoriul naţional a unei facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean”. Raportul comun al Comisiilor pentru apărare ale celor două Camere ale Parlamentului şi Proiectul de Hotărâre.
..Citeste mai departe..

Sistemul informatic de monitorizare electronică, extins în toată țara și folosit în cadrul procedurilor judiciare!

Mai este respectat dreptul omului la intimitate? 

IPJ Prahova ne anunță că, începând cu 1 octombrie 2024, „sistemul de monitorizare electronică se aplică și în cadrul procedurilor de control judiciar, control judiciar sub cauțiune și arest la domiciliu, în cauzele în care organele judiciare vor dispune obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere în sarcina inculpatului cercetat penal”! 
Într-un comunicat de presă, instituția amintită anunță că au fost identificate și amenajate spațiile destinate desfășurării activităților de monitorizare electronică, procedura de dotare a acestora cu logistica necesară fiind definitivată. 
Polițiștii consideră că „utilizarea sistemelor electronice permite o creștere a gradului de asigurare a măsurilor de protecție a drepturilor persoanelor protejate, dar nu reprezintă o măsură de constrângere, ci o metodă de monitorizare/supraveghere, care permite urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse în cadrul unor proceduri judiciare.
..Citeste mai departe..

Autoritățile declară că iau măsuri de prevenție pentru zonele unde sunt anunțate a se produce fenomene meteo!

Un comunicat al IGSU precizează că astăzi, 28 septembrie a.c., la sediul MAI, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat o videoconferință, în prezența secretarului de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, și a prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, colonel Florea Constantin, cu prefecții și inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență județene. 
În cadrul întâlnirii, au fost stabilite măsurilor preventive și de intervenție necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce ca urmare a manifestării fenomenelor meteo din următoarea perioadă, precum și pentru gestionarea riscurilor legate de creșterea debitelor unor cursuri de apă.
În acest sens, viceprim-ministrul Cătălin Predoiu a reiterat măsurile necesare pentru prevenirea situațiilor de risc și pentru asistența în situații de urgență, care au fost comunicate și în videoconferințele anterioare susținute în acest context.
..Citeste mai departe..

1.640 de locuri scoase la concurs în Școlile de Poliție

În perioada octombrie - decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție, ne informează IPJ Prahova. 
Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca. Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. 
Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
..Citeste mai departe..

Pe ultima sută de metri a mandatului său de președinte, Iohannis cere implicarea Armatei Române în conflictul din Ucraina!

Așa ceva pune în pericol PACEA din România și din Europa, constituind și o gravă abatere de la legislația română! 
Și nu are acordul populației pentru asta!

În goana sa după o funcție care să-i asigure continuarea imunității politice, Klaus Werner Iohannis - președintele României, se gândiră, din păcate, să implice și mai mult România în conflictul din Ucraina! 
Astfel, Iohannis cere Parlamentului României să își dea acceptul pentru ca Armata Română să trimită, pe frontul din regiunile separatiste din Ucraina, 100 de militari! Doamne ferește! 
Acei militari nu pot să constituie decât „carne de tun” pentru interesele unora! 
Prin această „mișcare”, Iohannis pune în pericol atât stabilitatea și pacea din România, cât și securitatea și pacea din Europa de Est și nu numai de Est...! De ce să provoci, domnule? De ce? Nu îți este dragă pacea? 
De ce vrei să aduci războiul în România? 
Domnul Iohannis face, însă, o mare eroare constituțională, pentru că trebuie să ceară acceptul populației, prin Referendum, nu direct Parlamentului.
..Citeste mai departe..

Ajutoare umanitare pentru Galați!

Un comunicat al IGSU, transmis presei prahovene de către ISU Prahova, se declară că, urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat HCNSU nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice. 
Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat a unor cantități suplimentare de produse și materiale și/sau a unor noi categorii de produse și materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul județului Galați, în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate.
..Citeste mai departe..

1 septembrie- Ziua Jandarmeriei Rurale

Mai este, oare, Jandarmeria în slujba siguranței cetățeanului, în condițiile în care populația a fost terorizată în perioada așa zis "epidemiologică"?


Prima zi de toamnă marchează o filă importanta în istoria Jandarmeriei Române. În anul 1893, regele Carol I promulga prin Decretul Regal 2919, "Legea asupra Gendarmeriei rurale“ care printre altele, prevedea ,,instituirea unui corp de pază şi ordine cu structură militarizată în toate localităţile rurale din ţară". 
Înființarea acestei structuri subordonată Ministerului de Interne, chiar dacă exista deja o Jandarmerie aflată în subordinea Ministerului de Război, a marcat începerea procesului de modernizare a forțelor de ordine, în contextul în care 80 % din populație locuia în mediul rural și era nevoie de o instituție care să vegheze la respectarea legii, în toate colțurile țării. Jandarmeria Rurală a funcţionat neîntrerupt până în anul 1949, dobândind un binemeritat loc în conştiinţa poporului român, fiind totodată menționată în documente ca parte la toate marile evenimente sociale, economice, politice şi militare care au avut loc în România, în acea perioadă.
..Citeste mai departe..

31 august, Ziua Limbii Române!

Limba maternă, în România, este limba română, nu limba engleză!

Să celebrăm astăzi, 31 august, „Ziua Limbii Române”! Limba maternă este cea care definește Identitatea națională, este cea care trebuie respectată și utilizată cu prioritate, indiferent ce curente mai mult sau mai puțin culturale se abat asupra țării. Traversăm o perioadă în care tot mai mulți tineri folosesc limba americănească în locul limbii române! 
Aici ar fi multe de discutat, însă vinovăția pentru așa ceva o poartă în primul rând Școala, dar și educația de acasă, însă și cea care își pune amprenta pe evoluția copilului. 
Da, tinerii, în special ei, se lasă atrași de limba americănească, crezând că dacă vorbesc în această limbă sunt mai șmecheri, mai superiori decât ceilalți. Nu, nu sunteți mai superiori, ci din contră, sunteți mai inferiori, pentru că vă ignorați identitatea națională. Totuși, vedem că și cei mai maturi folosesc limba americană în locul celei române! 
Să vedeți că se scrie „BUS” în loc de „Stație de autobuz” ce sentiment aveți?
..Citeste mai departe..

Modificări legislative pentru gestionarea eficientă a cazurilor de violență de către polițiști

Începând cu 31 august 2024, pentru soluționarea faptelor comise cu violență, polițiștii acționează în baza Ordinului M.A.I. nr. 138 din 22 august 2024 privind stabilirea modalității de gestionare de către polițiști a cazurilor privind actele de violență. 
Ordinul reglementează modalitatea de gestionare de către polițiști a actelor de violență, stabilind procedura de intervenție a polițiștilor în cazurile privind actele de violență și de cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea actelor de violență, modelul formularului de evaluare a riscului iminent și metodologia de utilizare a acestuia, procedura de emitere și modelul ordinului de protecție provizoriu, procedura de punere în executare a ordinului de protecție provizoriu, precum și procedura de monitorizare a respectării măsurilor dispuse prin ordinele de protecție provizorii. Intervențiile polițiștilor la cazurile de violență se realizează ca urmare a sesizărilor prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităților de poliție de către persoanele implicate în actele de violență, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violență sau de către orice altă persoană care a luat cunoștință de producerea actelor de violență sau din oficiu
..Citeste mai departe..

15 August - Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare din cele închinate Maicii Domnului și s-a dezvoltat începând cu secolul al V lea, după Sinodul de la Efes din 431, când Maica Domnului a fost numită Născătoare de Dumnezeu. Adormirea Maicii Domnului a fost așezată la nouă zile după praznicul Schimbării la Față a Domnului pentru ca Maica Domnului este mai presus de cele nouă cete îngerești, este mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, scrie site-ul crestinortodox.ro. 
Tot aici se precizează că, potrivit acestei Traditii, Maica Domnului a fost înștiințată, printr-un înger, de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4