Așa ceva poate să provoace scandal diplomatic! Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a urat succes Ucrainei înaintea meciului cu România!


Moldova aparține României! 
O parte din Moldova a fost desprinsă de Patria mamă, România, și s-a format Republica Moldova, iar tu, ca șef de stat al Moldovei, urezi succes adversarilor României? 
A uitat câte oferă România gratis Republicii Moldova? Asta este „prietenia” dintre Moldova și România?

Peste câteva zile, naționala de fotbal a României începe aventura la Euro 2024, primul meci fiind cel contra Ucrainei. Bun, asta știți deja, dar ceea ce este de reliefat este gafa Maiei Sandu, președinte al Republicii Moldova. 
După un meci amical desfășurat între Moldova și Ucraina, Maia Sandu s-a îndreptat, cu pașii săi mici, spre echipa Ucrainei și, atenție, i-a urat mult succes la Campionatul European! 
Păi, măi doamnă Maia Sandu, Ucraina joacă în grupă cu România și primul meci, luni, 17 iunie, este cel dintre România și Ucraina, iar tu urezi succes adversarilor României, țară din care a fost desprinsă o parte din Moldova, făcându-se Republica Moldova?
..Citeste mai departe..

Hristos S-a înălțat!

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 13 iunie, Înălțarea Domnului Isus Hristos. 
Aceasta este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a de după Paști. 
Înălțarea Domnului este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. În aceasta zi, creștinii se saluta cu „Hristos S-a înălțat!”, răspunzându-se cu „Adevărat S-a înălțat!” Astăzi se sărbătoresc și eroii neamului românesc! 
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. 
În toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români, care au luptat pentru credință, pentru libertate, pentru independeță și suveranitate
..Citeste mai departe..

Senatorii României au votat pentru înstrăinarea datelor personale ale cetățenilor români ce călătoresc în SUA!

Sub pretextul că veți călătorii fără viză în America. Un fel de „lasă-mă ca să te las”! 
Hai să vedem dacă o să fie chiar fără viză!

În timp ce încă vă mai gândiți la rezultatele alegerilor comasate din 9 iunie, iată că senatorii au votat ieri, 11 iunie, „pentru” un acord între Guvernul României și Guvernul USA pentru ca datele cu caracter personal ale românilor ce călătoresc să fie cunoscute și de USA! 
Sub pretextul că așa veți putea călătorii, în USA, fără viză! Serios? 
Păi asta cam seamănă a șantaj, domnilor? 
Mda, s-au obișnuit așa marile puteri să procedeze cu România! Este „horror”! 
Cum s-ar spune. „Vreți fără viză să traversați Oceanul Atlantic? A, atunci trebuie ca datele personale să nu mai fie personale, ci să le știe tot Mapamondul!” 
Asta are fi „traducerea” a ceea ce s-a votat ieri, 11 iunie, în Senatul României. 
Și s-a trecut cu brio acest acord, cu 96 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere! 
Înstrăinarea informațiilor personale este interzisă, dar uite că nu se mai ține cont de nimic în această perioadă sumbră a Istoriei neamului românesc
..Citeste mai departe..

Politicienii elimină impozitarea industriei de armament! Hrana, apa, îmbrăcămintea nu beneficiază de această atenție deosebită, dar armele, care ucid, da!

Iată încă o dovadă că Industria de armament este favorizată! Ieri, 11 iunie, senatorii României au acordat o atenție deosebită industriei care omoară oameni, cea de armament, eliminându-se impozitarea producției de arme! 
Voi vă dați seama ce se întâmplă? 
Așadar, utilitățile, alimentele de bază, îmbrăcămintea nu beneficiază de o asemenea favoare, deși sunt lucruri indispensabile omenirii, dar uite că armele da! 
Și ale cui or fi oare acele fabrici de producere a armelor? Au capital românesc sau...? 
Știu, sunteți prea ocupați cu treburile cotidiene ca să vă gândiți la ceea ce se votează în Parlament! Vin și concediile...! 
Da, dar ar trebui să vă privească, să nu vă treziți apoi spunând „vaiii, nu am știut!”
..Citeste mai departe..

Peste 600 de sesizări referitoare la incidente electorale înregistrare, în ultimele 24 de ore, la nivel național

Ministerul de Interne comunică faptul că, pe parcursul nopții, nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votare, iar în această dimineață, efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat măsurile de protecție le-au predat președinților birourilor electorale. 
În ultimele 24 de ore, au fost primite 665 de sesizări de incidente electorale, 14% fiind în curs de verificare. 67% dintre sesizări a fost despre continuarea campaniei electorale, 11% au fost despre posibile fapte de corupere a alegătorilor, iar restul au privit alte tipuri de fapte. 
Au fost aplicate 97 de amenzi, în valoare de peste 100 de mii de lei și 242 de avertismente. 
Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea a 107 posibile infracțiuni
..Citeste mai departe..

Ce spune Ministrul de Interne despre alegerile comasate din 9 iunie!

Ministerul de Interne a emis o declarație de presă referitoare la alegerile comasate , europarlamentare și locale, declarație pe care o publicăm în întregime: 
"Așa cum știți campania electorală pentru alegerile din data de 9 iunie a început în urmă cu 30 de zile și s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci de la acel moment sunt interzise acțiunile de promovare electorală, precum lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip. 
Persoanele care continuă acțiunile de campanie electorală pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei. Efectivele MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice la nivelul întregii țări pentru desfășurarea în condiții de siguranță și legalitate a campaniei electorale. 
În cazul înregistrării unor sesizări cu privire la producerea unor incidente electorale, s-a intervenit rapid pentru verificarea circumstanțelor și luarea de măsuri față de persoanele care nu au respectat normele legale.
..Citeste mai departe..

Atenție, a fost anunțată o unealtă, numită „Recal”, care odată instalată în Windows, prin actualizare automată, poate să vă facă „screenshot-uri” în mod automat cu tot ce găsește, în acel moment, pe ecran!

Fie că ești la birou și lucrezi cu date personale, fie că ești acasă și de uiți la divertisment, totul o să fie arhivat, prin capturi foto, în mod automat! 
Chiar dacă se spune că totul se arhivează local, ce te faci dacă pici victima hackerilor? 
Și de ce să ai nevoie de „Recal” din moment ce există la tastatură o tastă cu care putem noi să ne facem capturi cu ce vrem și când vrem?

V-ați gândit vreodată cum ar fi ca al vostru PC sau laptop, care utilizează Windows 11, să facă „screenshot-uri” cu tot ce se află pe ecran în acel moment, în mod automat, fără ca voi să apăsați pe vreo tastă? 
Fie că desfășori o activitate profesională, fie că pui o parolă, fie că te uiți la un video sau la o poză, indiferent ce faceți se face o captură foto și se arhivează! Unde!
..Citeste mai departe..

14 Mai, Ziua de Comemorare a martirilor români uciși în închisorile comuniste!

Conform Legii, ziua de 14 Mai trebuia să reprezinte Ziua de Comemorare a martirilor români uciși în închisorile comuniste, dar, din păcate, în Parlamentul României a fost loc, pe 14 mai 2024, doar pentru a se evoca prietenia (am găsit o exprimare mai diplomatică) față de un stat străin! 
Și s-a organizat și ședință comună pentru așa ceva! 
Doar la sfârșit, președintele de ședință avea să ceară a se ține un Moment de Reculegere pentru victimele din închisorile comuniste! La sfârșit, deși așa ceva trebuia la început, că este vorba despre fapte din țara noastră, totuși
..Citeste mai departe..

Respectați-ne Istoria!

Datele istorice nu pot să fie modificate! Nimeni nu are dreptul să ne falsifice Istoria, să ne „mute” datele istorice de pe o zi pe alta! Și, totuși, iată că asta se întâmplă în România, de vreo doi ani! 
Da, este vorba despre Ziua Independenței de Stat a României, ce a fost proclamată, în Cameră, pe 9 mai 1877, documentul fiind citit de către Mihai, Kogălniceanu, premierul de atunci al României. 
Moțiunea referitoare la actul de Independență tot pe 9 mai a fost votată de către parlamentarii de atunci. 
Data de 10 mai nu are nicio relevanță despre Ziua Independenței! Dar, despre asta am mai discutat și ieri. 
Chiar dacă pe unii în deranjează adevărul, el, adevărul, trebuie spus!
..Citeste mai departe..

9 mai, Ziua Independenței României!

În data de 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a citit, în Cameră, documentul prin care se proclama Independența României! Data de 10 mai este legată de Ziua Monarhiei, nu de altceva! 

În urma participării Principatului României la Războiul Ruso-Turc, din anii 1877–1878, țara noastră și-a obținut independența față de Imperiul Otoman, alături de Serbia și Muntenegru. 
La data de 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat Independența României, cu un discurs susținut în Cameră (Parlamentul de atunci al României). 
În numele Camerei, C.A. Rosetti, președintele Camerei, rostește următoarele cuvinte: „Camera mulțumită de esplicările guvernului asupra urmărilor ce a dat votul eĭ de la 29 Aprilie anul curent, ia act că resbelul între România și Turcia, că ruperea legăturilor nostre cu Porta și independența absolută a României au primit consacrarea lor oficiale”.
..Citeste mai departe..

HRISTOS A ÎNVIAT!

Lumina Sfântă a Învierii Domnului Isus Hristos să vă binecuvânteze sufletele și să vă determine să luați decizii înțelepte, spre binele semenilor creștini! 
Sănătatea și generozitatea să vă însoțească tot timpul! 
Să vă rugați și pentru pace! 
Doamne ajută
..Citeste mai departe..

1 2 3 4