La prima sesiune a „Bac-ului”, Prahova are o rată de promovare de 82,6%, peste media pe țară!


Singura medie de 10 aparține unui candidat de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești!


Județul Prahova are o rată de promovare de 82,6% la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, rezultate valabile înainte de rezolvarea contestațiilor. 
Astfel, cu acest... scor, județul nostru se clasează peste media la nivel național, care este de 76,4. 
Ei bine, dacă la Evaluarea Națională am consemnat o singură medie de 10 (înainte de contestații), tot cu o singură medie de 10 figurează Prahova și în ceea ce privește rezultatele de la examenul de Bacalaureat. 
Unica medie de 10 aparține unui candidat de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești. 
Foarte aproape de media 10 găsim trei candidați cu media 9,98, ei fiind de la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina.
..Citeste mai departe..

Doar o medie de 10, în Prahova, la Evaluarea Națională!

Aceasta a fost obținută de un candidat de la C.N. „Mihai Viteazul”

Absolvenții învățământului gimnazial și-au aflat astăzi, 3 iulie, rezultatele pe care le-au obținut la Evaluarea Națională. Din județul Prahova observă că există doar un singur candidat, ori candidată, că nu ne putem da seama de sexul persoanei după codul afișat, care a obținut media 10, persoana respectivă fiind de la C.N. „Mihai Viteazul” din Ploiești. 
Extrem de aproape de media 10 s-a aflat un candidat de la C.N. „Nicolae Grigorescu” Câmpina, care a obținut media 9,95. 
De asemenea, patru candidați cu media 9,92: de la C.N. „I.L. Caragiale”, C.N. „Mihai Viteazul”, C.N. Pedagogic „Regina Maria” Ploiești, C.N. „Mihai Viteazul”.
Cea mai mică medie a fost de 1,55, ea aparținând a unui candidat de la Școala Gimnazială din satul Vadu Părului, comuna Albești Paleologu
..Citeste mai departe..

Subiecte identice, la Limba și literatura română, pentru „uman” și „real” la „Bac”, cu excepția cerinței de la subiectul al treilea

Subiectele au fost postate, în spațiul public, puțin după ora 9:00, ceea ce determină autoritățile să declanșeze o anchetă! Dosar penal?

Luni, 1 iulie, absolvenții de liceu au avut de susținut prima probă scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat, proba la Limba și literatura română. 
Pentru candidații de la profilul real, subiectul I (A), a cerut rezolvarea a cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi”, din volumul „Amintiri și portrete”, de Gabriel Dimisianu. 
La subiectul II, liceenii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.
..Citeste mai departe..

Elevi, concentrați-vă... în siguranță! Poliția și Jandarmeria vă păzește!

Cine știe, poate vă atacă cineva... concentrarea!
Elevii au statut de oameni liberi, ce trăiesc într-o țară democrată, sau de prizonieri?

Este incredibil așa ceva! În ce hal a ajuns Învățământul, dar nu numai...! Elevii care susțin, în această vară, examenele naționale să fie „păziți” de către polițiști și de către jandarmi! Bineînțeles că se argumentează că „totul este pentru binele vostru”, dragi concetățeni, că se iau „măsuri pentru derularea în condiții de siguranță a examenelor”. 
Păi ce, îi poate ataca cineva pe elevi sau pe profesori? 
Ce înseamnă atâta pază? Sau elevii sunt considerați prizonieri? 
Cum vine asta? Dumneavoastră realizați ce se întâmplă
..Citeste mai departe..

Despre „Cireșarii”, la Evaluarea Națională!

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut azi, 25 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și Literatura Română. Elevii au avut, ca prim subiect, de lucrat două texte literare, un fragment din „Cireșarii” (de Constantin Chiriță) și „Portret” (de Cella Delavrancea). 
Candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe: să identifice doi termeni din câmpul lexical al naturii, bazându-se pe textul lui Chiriță. 
Printre răspunsuri s-au numărat termeni precum „pădure” și „râu”; să utilizeze informațiile extrase din cele două texte, demonstrând capacitatea de a face conexiuni și a extrage sensuri; să transcrie două figuri de stil dintr-o secvență dată, evidențiind sensibilitatea lor față de expresivitatea limbajului literar; să prezinte un element comun între cele două texte, o sarcină menită să testeze abilitatea lor de a găsi teme sau motive similare în contexte literare diferite.
..Citeste mai departe..

Proiect PNRAS la Școala Gimnazială Drăgănești, tabere școlare - activități dedicate creșterii calității în educație

Scopul principal al programului este sprijinirea acestor elevi pentru parcurgerea și finalizarea cu succes a studiilor, prin desfășurarea unor activități specifice la nivelul instituției. 
Principalii beneficiari ai proiectului sunt elevii claselor V-VIII ai școlii aflați în risc de abandon școlar, dar și cei care doresc să își crească performanțele școlare. 

Școala Gimnazială, Comuna Drăgănești din județul Prahova este beneficiara unui grant în valoare de 756.783 de lei în cadrul PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar), parte a PNRR.
..Citeste mai departe..

Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploiești, distins cu titlul de „Școală eTwinning 2024-2025”

Într-un moment în care educația este recunoscută ca o componentă crucială a dezvoltării sociale și individuale, suntem mândri să anunțăm că școala noastră a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025. „eTwinning” este o platformǎ care promovează nu doar oportunitățile de învățare interculturală, ci și inovația în procesul de predare-învățare prin parteneriate între instituţiile şcolare din spaţiul European. 
Prin intermediul proiectelor „eTwinning”, elevii au oportunitatea de a interacționa cu colegii lor din alte țări, de a au descoperi noi culturi și de a-şi dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, abilitățile digitale și colaborare într-un mediu internațional. Prin participarea activă a elevilor Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti la proiectele „eTwinning Innovative Digital Citizenship” şi „The Magic of Kindness” - coordonator profesor Irina Magdalena Morariu şi „Math of Life” - coordonator professor Simion Emilia Vasilescu am obţinut trei certificate de calitate europene care ne-au permis sǎ aplicǎm pentru eticheta de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025.
..Citeste mai departe..

Săptămâna prevenirii criminalităţii-activități preventive în județul Prahova

În perioada 20-24 mai 2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. 
Aceste demersuri sunt structurate pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, după cum urmează: 
- 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor - 21 mai – Siguranța în mediul online 
- 22 mai – Prevenirea violenței domestice - 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului 
- 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare
..Citeste mai departe..

Activități desfășurate în Prahova, în cadrul „Săptămânii Siguranței Școlare”

În săptămâna 15-19 mai 2024, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu polițiști din cadrul subunităților din județ au organizat o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare și să îmbunătățească siguranța în școli. Aceasta inițiativă, cunoscută și la nivel național sub numele de "Săptămâna Siguranței Școlare", a fost implementată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația ”Un Strop de Fericire”, precum și cu asociații de părinți, transmite IPJ Prahova. 
Polițiștii consideră că scopul principal al Săptămânii Siguranței Școlare este de a crea un mediu educațional sigur și protector pentru elevi, profesori și personalul auxiliar.
..Citeste mai departe..

Acțiuni educativ - preventive în cadrul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”

În perioada 14-17 mai a.c., în contextul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”, pentru conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim, în județul Prahova au loc acțiuni punctuale în mai multe unități de învățământ. 
Astfel, ieri și azi (14-15 mai) polițiștii prahoveni au desfăsurat astfel de activități în cadrul unor unități de învățământ din comunele Strejnicu și Târgșoru Vechi, în cadrul Colegiului „Nichita Stănescu”, Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești, în incinta Școlii Gimnaziale „Radu Stanian”, dar și în cadrul Asociației „Un strop de fericire” din municipiul Ploiești, pe teme precum prevenirea violenței în mediul școlar; prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică; prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor; prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni s-au aflat printre copii, în cadrul Programului „Săptămâna verde”!

Ieri, 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Plopeni, alături de polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară, Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi informative la nivelul Liceului Carol I și Grădinița Frunză de Stejar din orașul Plopeni, în cadrul Campaniei de prevenire a fenomenului infracțional în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ - „IA ATITUDINE, SPUNE STOP VIOLENȚEI”. 
Astfel, prin intermediul a 18 activităti, aproximativ 400 de elevi din ciclul primar, gimnazial au fost informați cu privire la modalitătile de menținere a siguranței în mediul școlar.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4