IPJ Prahova: „Dorințe îndeplinite la vârste potrivite” – Campanie pentru siguranța copiilor, la început de vacanță!


Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei „Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”, anunță IPJ Prahova.
„Chiar dacă elevii iau o pauză de la cursuri, noi nu luăm vacanță de la prevenire. Continuăm să fim prezenți în comunitate, pentru a-i sprijini pe copii și adolescenți să își petreacă vacanța în siguranță, departe de riscuri și pericole”, susțin polițiștii prahoveni. 
Campania are ca obiectiv prevenirea violenței școlare, a abuzului, neglijării, exploatării, traficului de minori și a pornografiei infantile, precum și promovarea drepturilor și responsabilităților copiilor, în funcție de vârstă.
..Citeste mai departe..

Singura medie de 10 la „Bac”, în Prahova, a fost obținută de un candidat/ o candidată de la C.N. „Al. I. Cuza” Ploiești!

După cum probabil știți, conducătorii României pun în practică tot ce le spune UE, așa că de ceva ani avem coduri în loc de nume și prenume, de parcă elevii ar fi niște produse de pe rafturile magazinelor! 

Au fost publicate rezultatele examenului național de Bacalaureat, valabile înainte de soluționarea contestațiilor. Astfel, în județul Prahova s-a înregistrat o singură medie de 10, aceasta aparținând unui candidat de la C.N „Alexandru Ioan Cuza" Ploiești! Urmează două medii de 9.96, ale unor candidați de la C.N. „Nicolae Grigorescu” din Câmpina și C.N. „Mihai Viteazul” Ploiești. Trei medii de 9.95: C.N. „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte (1) și C.N. „Mihai Viteazul” Ploiești (2).
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova: Săptămâna Siguranței Rutiere se încheie cu un pas hotărât spre viitor: Etapa județeană a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, ediția 2025

Polițiștii Serviciului Rutier, sprijiniți de polițiștii Biroului Siguranța Școlară, au organizat sâmbătă, 24 mai a.c., etapa județeană a concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață” – ediția 2025, eveniment care încununează activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Siguranței Rutiere, în județul Prahova. 
Evenimentul aduce în prim-plan implicarea și responsabilitatea viitorilor participanți la trafic – elevii din ciclurile gimnaziale și liceale din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 Mizil, Școlii „Mihai Viteazul” din Boldești-Scăeni și Școlii Gimnaziale Centrale din municipiul Câmpina – care demonstrează, prin cunoștințele teoretice și abilitățile practice, că siguranța în trafic începe cu educația, ne comunică IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Lecții de educație rutieră, educație pentru viață

Lecțiile de educație rutieră înseamnă educație pentru viață. Înseamnă să știi ce să nu faci pentru a nu ajunge persoană vătămată sau autor în cercetările polițiștilor. 

În cadrul Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere, desfășurate în județul Prahova, sute de elevi au participat la activitățile organizate de IPJ Prahova pentru a înțelege ce să nu facă, pentru siguranța lor. Joi, 22 mai, polițiștii au vorbit cu peste 170 de elevi de liceu din cadrul Liceului Teoretic ,,Aurel Vlaicu" din orașul Breaza și au desfășurat activități prin intermediul patrulelor școlare cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Titulescu" din municipiul Ploiești. 
Cu elevii de liceu, discuțiile s-au concentrat asupra importanței respectării normelor rutiere, urmând să obțină permisul de conducere. 
De asemenea, au fost ilustrate videoclipuri cu caracter ilustrativ pentru o mai bună înțelegere a importanței purtării centurii de siguranță sau pericolul pe care îl constituie conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
..Citeste mai departe..

Activități educativ-preventive desfășurate în cadrul programului „Săptămâna națională a siguranței rutiere”!

IPJ Prahova consideră că, „o societate modernă începe cu modelarea copiilor în spiritul responsabilității, al respectului pentru lege și al grijii față de cei din jur”. 
În acest sens, polițiștii rutieri prahoveni împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat, în data de 21 mai a.c., o serie de activități educativ-preventive dedicate elevilor, în cadrul „Săptămânii naționale a siguranței rutiere”. 
Aceștia au fost prezenți la mai multe unități școlare din județul Prahova, printre care Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din municipiul Ploiești și la Liceul Teoretic„Aurel Vlaicu” din orașul Breaza, Școala Gimnazială Românești și Școala Gimnazială Strejnicu.
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova: „Fii informat, fii în siguranță. Prevenirea salvează vieți!”

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Inspectoratului Școlar Județean Prahova și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au organizat astăzi, 20 mai, o amplă activitate preventivă, găzduită de sala Europa din municipiul Ploiești, în cadrul Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere. 
La eveniment au participat 350 de elevi și 30 de cadre didactice din mai multe licee din județul Prahova. 
Activitatea a urmărit modelarea comportamentului rutier și informarea asupra riscurilor sociale, inclusiv în ceea ce privește fenomenul traficului de persoane. tematicile abordate: Au fost abordate tematici precum: 

- Domeniul rutier (coordonat de Serviciul Rutier și Biroul Siguranța Școlară); Conduita preventivă în trafic (Comportamentul pietonilor și bicicliștilor; Riscurile implicării în accidente rutiere; Consecințele accidentelor; Reguli pentru deplasarea cu mopede și motociclete).
..Citeste mai departe..

14 mai, Ziua martirilor din închisorile bolșevic-comuniste!

Ziua de 14 mai este ziua dedicată în memoria martirilor din temnițele bolșevic-comuniste Legea nr. 127/2017 ne îndeamnă la reculegere, în onoarea celor care aau avut curajul să lupte împotriva unei dictaturi, unui totalitarism crud. 
În noaptea de 14 spre 15 mai 1948, regimul comunist a declanșat o operațiune extrem de dură, mii de tineri, mulți dintre ei membri ai organizațiilor de rezistență anticomunistă, fiind arestați. Se pare că au fost între 7.000 și 15.000 de persoane arestate, deodată, și apoi torturate în închisorile de la Aiud, Pitești, Gherla, Jilava, Suceava și altele. 
Așa ceva nu trebuie să mai permitem! Vedem cum în zilele noastre, unele voci sunt cenzurate, persoane ce sunt chemate la Poliție să explice de ce au scris ce au scris sau de ce susțin ceea ce susțin. 
Spre ce ne îndreptăm, cu aceste năravuri
..Citeste mai departe..

Concurs național de fotografie - „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”

Elevii de gimnaziu din județul Prahova sunt invitați să-și facă vocea auzită prin artă! Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, desfășoară campania națională intitulată „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, un demers pentru creșterea siguranței în mediul școlar, ne anunță IPJ Prahova. 
Campania se derulează pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, iar scopul acesteia este reprezentat de creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.
..Citeste mai departe..

Drum lin către Lumea celor drepți, domnule profesor universitar emerit doctor inginer Niculae Napoleon Antonescu!

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești anunță, pe pagina sa de Facebook, un moment tragic, anume trecerea în neființă a profesorului universitar emerit doctor inginer Niculae Napoleon Antonescu. 
„Cu profund regret și adâncă durere în suflet, comunitatea academică își ia rămas bun de la una dintre cele mai marcante personalități ale învățământului tehnic românesc – domnul profesor universitar emerit doctor inginer Niculae Napoleon Antonescu, rector onorific al universității noastre, deținând funcția de rector în perioada 1996–2004. Specialist de excepție în domeniul utilajului petrolier, domnul profesor Antonescu și-a dedicat întreaga carieră formării generațiilor de ingineri și dezvoltării științei inginerești, fiind un pilon de referință în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică, pe care a condus-o în calitate de decan. Sub conducerea sa, facultatea a cunoscut o dezvoltare solidă, iar prestigiul acesteia a fost consolidat atât pe plan național, cât și internațional.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, aproape de elevi pentru un viitor mai sigur!

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Serviciului Rutier, au desfășurat luni, 28 aprilie, activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Comuna Olari, Școala Primară Olarii Vechi și Grădinița cu program normal Olarii Vechi. 
Polițiștii au interacționat cu peste 60 de elevi de la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, purtând discuţii privind importanța respectării regulilor, rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor și consecințele care pot surveni în urma comportamentului școlar deviant sau a abandonului școlar, influența anturajelor nepotrivite, limitele răspunderii penale, formele de violenţă, având în vedere
..Citeste mai departe..

Invitație la cunoaștere... Proiect „OvidiuRO” la Școala și la Grădinița Drăgănești!

Atelier de formare povești pentru diversitate și arborele de cultură la Școala Gimnazială Drăgănești - Grădinița Drăgănești, Prahova.
În cadrul evenimentului desfășurat în data de 26 martie a.c., la Grădinița Drăgănești, 11 cadre didactice au parcurs cele cinci teme care dezvăluie unicitatea fiecărui copil: etnie, dizabilitate și neurodiversitate, egalitate de gen, familie și statut socio-economic! 
Proiectul își propune să dezvolte abilitățile socio-emoționale ale copiilor, pornind de la cărți ilustrate ce reflectă diversitatea societății în care trăim, având ca obiective recunoașterea, acceptarea și respectarea diversității, conceptul de sine și formarea unor atitudini tolerante
..Citeste mai departe..

1 2 3 4