Polițiștii prahoveni s-au aflat printre copii, în cadrul Programului „Săptămâna verde”!


Ieri, 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Plopeni, alături de polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară, Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi informative la nivelul Liceului Carol I și Grădinița Frunză de Stejar din orașul Plopeni, în cadrul Campaniei de prevenire a fenomenului infracțional în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ - „IA ATITUDINE, SPUNE STOP VIOLENȚEI”. 
Astfel, prin intermediul a 18 activităti, aproximativ 400 de elevi din ciclul primar, gimnazial au fost informați cu privire la modalitătile de menținere a siguranței în mediul școlar.
..Citeste mai departe..

Activități educativ- preventive desfășurate în județul Prahova

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Poiției municipiului Câmpina, Secției nr.3 de Poliție Ploiești ai Poliției orașului Băicoi și ai Secției Rurale de Poliție Florești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au desfășurat activități educativ-preventive în incinta mai multor unități de învățământ de pe raza de competență. 
Activitățile au avut loc la Grădinița Cocorăștii Capli, din comuna Măgureni, în Școlile Gimnaziale Ion Câmpineanu din municipiul Câmpina și „I. A. Bassarabescu”, din Ploiești, Liceul Tehnologic „Cantacuzino” Băicoi, iar o alta a avut loc chiar la sediul inspectoratului de poliție, micii preșcolari ai unei grădinițe din Filipeștii de Pădure venind îmbrăcați în uniforme de poliție. 
De asemenea, în cadrul activității de la Liceul Tehnologic Cantacuzino au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.
..Citeste mai departe..

În „România educată”, școala se face cu polițiștii la ușă!

Paza de la aeroporturi a fost mutată la școli? 
Gândiți-vă că puteți teroriza copiii cu atâția polițiști prezenți la porțile școlilor! 
Până în 1990 nu stăteau polițiști la porțile școlilor și, totuși, era siguranță, era civilizație! 
Ce învață copiii acum la școală de devin unii așa de agresivi? 
Uitați-vă ce conțin manualele! 
Uitați-vă ce conținut au jocurile video! 
Veniți noaptea prin parcurile din cartiere să vedeți golănie în rândul puștanilor, să vedeți ce anturaj au! 

Mai mulți polițiști au fost mobilizați să fie prezenți la unele școli din Ploiești, în această seară de 4 aprilie! De ce? Se spune că este pentru siguranța elevilor! Păi ce, i-a amenințat cineva? 
Chiar nu se gândește nimeni că o prezență așa de mare de polițiști ar putea să traumatizeze copiii, să îi sperie? Psihicul unui copil nu este la fel ca al unui adult, domnilor polițiști
..Citeste mai departe..

Elevii de al CN. „IL Caragiale calificați la etapa națională a olimpiadelor școlare

Matematică (12 elevi) 
- 7 gimnaziu (Rădulescu Natalia Gabriela, Dumitrache Carol Mihai și Mihalcea Andi Ștefan - clasa a V-a B, Stoica Alexandru, Chelba Eva și Mușat Sebastian – clasa a VII-a B, prof. Claudia Mușat și Sanalp Karan Ștefan, clasa a VII-a B, prof. Loredana Țaga); 
- 5 liceu (Vlad Matei Alexandru, clasa a IX-a E, prof. Emil Vasile; Savu Ștefan, Duca Ana – Maria - clasa a X-a E, prof. Stoica Cezar; Alexandru Dobleagă, Mihai Răzvan Popa, clasa a XII –a E, prof. Emil Vasile). 

Română (2 elevi) Olimpiada de Limba și Literatura Română 
- 1 gimnaziu – Diana Petrescu, clasa a VI-a C, prof. Ileana Georgescu), 
- 1 liceu – Alexandra Pintenaru, clasa a XII-a D, prof. Valeria Maftei) 
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (1 elev) 
- 1 gimnaziu (Teodor Marian – Ionescu, clasa a VIII-a B, prof. Cristina Marian – Ionescu)
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni au promovat meseria de polițist în licee, angajându-se în dialog cu adolescenții

Inspectoratul Județean de Poliție își reafirmă angajamentul de a promova și susține meseria de polițist, recunoscând importanța unei comunicări deschise și transparente cu tinerii de astăzi, se afirmă într-un comunicat de presă emis de către instituția amintită (IPJ Prahova). 
În documentul respectiv se declară că programul de promovare a meseriei de polițist în licee a fost continuat în perioada 18-22 martie a.c. prin intermediul dialogului direct cu adolescenții din 40 de unități de învățământ, la care au participat aproximativ 3.000 de elevi din municipiile Ploiești și Câmpina dar și din orașele Vălenii de Munte, Mizil, Urlați, Sinaia, Bușteni. 
Obiectivul a fost acela de a prezenta meseria de polițist într-o lumină realistă și pozitivă, evidențiind importanța și valorile acestei profesii în viață de zi cu zi.
..Citeste mai departe..

Activități desfășurate de polițiștii rutieri cu copiii prahoveni

Având în vedere faptul că educaţia rutieră reprezintă un domeniu prioritar pentru atingerea obiectivului strategic de reducere a riscului de victimizare în rândul participanților la traficul rutier, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Prahova efectuează activităţi de propagandă şi educaţie rutieră prin organizarea și desfășurarea de acţiuni tematice pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, ne anunță IPJ Prahova. 
Astfel, pentru îndeplinirea obiectivului anterior menționat și pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, este necesară conștientizarea de către aceștia a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere, aspect care se poate realiza prin organizarea și desfășurarea de activități preventiv-educative, ce vizează prezentarea normele rutiere şi recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe drumurile publice.
..Citeste mai departe..

Profesia de polițist, prezentată elevilor prahoveni cu ocazia zilei Poliției Române

Luni, 18 martie, polițiștii Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, prin structurile de specialitate, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul, Serviciul Resurse Umane, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, au dat startul activităților de informare și promovare a profesiei de polițist, iar cu sprijinul cadrelor didactice de la Liceului Tehnologic „Tase Dumitrescu” din Mizil Liceul „Brâncoveanu Vodă” din Urlați, polițiștii și-au dat întâlnire cu elevii din clasele X-IX, activitățile având un public numeros. 
Elevii au fost încântați de prezența polițiștilor prahoveni, din diferite ramuri ale poliției, participând interactiv la activitatea cu polițiștii.
..Citeste mai departe..

Structura anului școlar 2024-2025

A fost publicat, de curând, în Monitorul Oficial, structura Anului școlar 2024-2025. 
Așadar, iată ce a rezultat din ceea ce au... plănuit cei ce se ocupă de destinele Învățământului românesc: 

Cursuri
- Modul 1: 9 septembrie - 25 octombrie 2024; 
- Modul 2: 4 noiembrie - 20 decembrie 2024; 
- Modul 3: 8 ianuarie 2025 - 7 februarie 2025, respectiv 14 februarie 2025, sau 21 februarie 2025, după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ;
..Citeste mai departe..

Fii informat, alege inspirat!

Activități, ale polițiștilor, menite să contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli 

Măcar să le rămână ceva în cap elevilor și să nu mai asistăm la tot felul de fapte oribile comise de către aceștia: fumatul în curțile școlilor și utilizarea de cuvinte obscene în spațiul public,. printre altele!

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, și Inspectoratul Școlar Județean Prahova au lansat, pe 30 ianuarie a.c. Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.
..Citeste mai departe..

Unde este educația de altădată?

Generația pantalonilor rupți cu vedere la glezne și a dependenței de iPhone știe ce înseamnă bunul simț și educația?
A ajuns că fie „cool” să fumezi la școală? Horror! 
Părinți, voi aveți habar ce fac odraslele voastre la școală? Sau nu vă pasă? Nu vă pasă de viitorul țării? 

Ia uitați aici cum găsiră unii elevi de la C.N. „Al. I. Cuza” Ploiești să se... recreeze aseară, ascunzându-se după clădirea sălii de sport! Nu-i așa că e „cool”? Era trecut de ora 17:00. Ce făceați, măi copii, acolo, puneați țara la cale, fumați sau vă jucați „pititea”? 
Degeaba vă ascundeați, că tot vi se observă faptele! 
Asta faceți voi la Școală? A, pardon, așa este în „România Educată”! Corect! Ce mai educație...! 
Generația pantalonilor rupți cu vedere la glezne și a dependenței de iPhone, care cică „salvează planeta”, consideră că așa este „cool” să te porți la Școală! 
Greșit, copilași!
..Citeste mai departe..

A apărut o nouă Culegere de Matematică scrisă de prof. Petre Năchilă și prof. Cătălin-Eugen Năchilă!

De curând, dragi elevi, a apărut o nouă Culegere de Matematică, M_Mate-Info, scrisă de prof. Petre Năchilă împreună cu fiul său, prof. Cătălin-Eugen Năchilă, lucrare ce este destinată celor care se pregătesc de Bacalaureat. 
Culegerea cuprinde 24 de teme recapitulare cu breviar teoretic, 1.212 itemi de antrenament, 10 teste cu rezolvări detaliate și 60 de teste pregătitoare, lucrarea apărând la Editura Nomina. 
Aceasta este cea de-a 138-a lucrare a domnului profesor Petre Năchilă, dintre care aproximativ 50 fiind concepute împreună cu fiul său, Cătălin. 
De remarcat și faptul că domnia sa mai are, în manuscris, încă șase lucrări de liceu (științele naturii și tehnologic) și tot șase de gimnaziu
..Citeste mai departe..

1 2 3 4