Proiect PNRAS la Școala Gimnazială Drăgănești, tabere școlare - activități dedicate creșterii calității în educație


Scopul principal al programului este sprijinirea acestor elevi pentru parcurgerea și finalizarea cu succes a studiilor, prin desfășurarea unor activități specifice la nivelul instituției. 
Principalii beneficiari ai proiectului sunt elevii claselor V-VIII ai școlii aflați în risc de abandon școlar, dar și cei care doresc să își crească performanțele școlare. 

Școala Gimnazială, Comuna Drăgănești din județul Prahova este beneficiara unui grant în valoare de 756.783 de lei în cadrul PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar), parte a PNRR.
..Citeste mai departe..

Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploiești, distins cu titlul de „Școală eTwinning 2024-2025”

Într-un moment în care educația este recunoscută ca o componentă crucială a dezvoltării sociale și individuale, suntem mândri să anunțăm că școala noastră a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025. „eTwinning” este o platformǎ care promovează nu doar oportunitățile de învățare interculturală, ci și inovația în procesul de predare-învățare prin parteneriate între instituţiile şcolare din spaţiul European. 
Prin intermediul proiectelor „eTwinning”, elevii au oportunitatea de a interacționa cu colegii lor din alte țări, de a au descoperi noi culturi și de a-şi dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, abilitățile digitale și colaborare într-un mediu internațional. Prin participarea activă a elevilor Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti la proiectele „eTwinning Innovative Digital Citizenship” şi „The Magic of Kindness” - coordonator profesor Irina Magdalena Morariu şi „Math of Life” - coordonator professor Simion Emilia Vasilescu am obţinut trei certificate de calitate europene care ne-au permis sǎ aplicǎm pentru eticheta de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025.
..Citeste mai departe..

Săptămâna prevenirii criminalităţii-activități preventive în județul Prahova

În perioada 20-24 mai 2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. 
Aceste demersuri sunt structurate pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, după cum urmează: 
- 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor - 21 mai – Siguranța în mediul online 
- 22 mai – Prevenirea violenței domestice - 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului 
- 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare
..Citeste mai departe..

Activități desfășurate în Prahova, în cadrul „Săptămânii Siguranței Școlare”

În săptămâna 15-19 mai 2024, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu polițiști din cadrul subunităților din județ au organizat o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare și să îmbunătățească siguranța în școli. Aceasta inițiativă, cunoscută și la nivel național sub numele de "Săptămâna Siguranței Școlare", a fost implementată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația ”Un Strop de Fericire”, precum și cu asociații de părinți, transmite IPJ Prahova. 
Polițiștii consideră că scopul principal al Săptămânii Siguranței Școlare este de a crea un mediu educațional sigur și protector pentru elevi, profesori și personalul auxiliar.
..Citeste mai departe..

Acțiuni educativ - preventive în cadrul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”

În perioada 14-17 mai a.c., în contextul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”, pentru conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim, în județul Prahova au loc acțiuni punctuale în mai multe unități de învățământ. 
Astfel, ieri și azi (14-15 mai) polițiștii prahoveni au desfăsurat astfel de activități în cadrul unor unități de învățământ din comunele Strejnicu și Târgșoru Vechi, în cadrul Colegiului „Nichita Stănescu”, Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești, în incinta Școlii Gimnaziale „Radu Stanian”, dar și în cadrul Asociației „Un strop de fericire” din municipiul Ploiești, pe teme precum prevenirea violenței în mediul școlar; prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică; prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor; prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni s-au aflat printre copii, în cadrul Programului „Săptămâna verde”!

Ieri, 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Plopeni, alături de polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară, Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi informative la nivelul Liceului Carol I și Grădinița Frunză de Stejar din orașul Plopeni, în cadrul Campaniei de prevenire a fenomenului infracțional în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ - „IA ATITUDINE, SPUNE STOP VIOLENȚEI”. 
Astfel, prin intermediul a 18 activităti, aproximativ 400 de elevi din ciclul primar, gimnazial au fost informați cu privire la modalitătile de menținere a siguranței în mediul școlar.
..Citeste mai departe..

Activități educativ- preventive desfășurate în județul Prahova

Miercuri, 17 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Poiției municipiului Câmpina, Secției nr.3 de Poliție Ploiești ai Poliției orașului Băicoi și ai Secției Rurale de Poliție Florești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au desfășurat activități educativ-preventive în incinta mai multor unități de învățământ de pe raza de competență. 
Activitățile au avut loc la Grădinița Cocorăștii Capli, din comuna Măgureni, în Școlile Gimnaziale Ion Câmpineanu din municipiul Câmpina și „I. A. Bassarabescu”, din Ploiești, Liceul Tehnologic „Cantacuzino” Băicoi, iar o alta a avut loc chiar la sediul inspectoratului de poliție, micii preșcolari ai unei grădinițe din Filipeștii de Pădure venind îmbrăcați în uniforme de poliție. 
De asemenea, în cadrul activității de la Liceul Tehnologic Cantacuzino au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.
..Citeste mai departe..

În „România educată”, școala se face cu polițiștii la ușă!

Paza de la aeroporturi a fost mutată la școli? 
Gândiți-vă că puteți teroriza copiii cu atâția polițiști prezenți la porțile școlilor! 
Până în 1990 nu stăteau polițiști la porțile școlilor și, totuși, era siguranță, era civilizație! 
Ce învață copiii acum la școală de devin unii așa de agresivi? 
Uitați-vă ce conțin manualele! 
Uitați-vă ce conținut au jocurile video! 
Veniți noaptea prin parcurile din cartiere să vedeți golănie în rândul puștanilor, să vedeți ce anturaj au! 

Mai mulți polițiști au fost mobilizați să fie prezenți la unele școli din Ploiești, în această seară de 4 aprilie! De ce? Se spune că este pentru siguranța elevilor! Păi ce, i-a amenințat cineva? 
Chiar nu se gândește nimeni că o prezență așa de mare de polițiști ar putea să traumatizeze copiii, să îi sperie? Psihicul unui copil nu este la fel ca al unui adult, domnilor polițiști
..Citeste mai departe..

Elevii de al CN. „IL Caragiale calificați la etapa națională a olimpiadelor școlare

Matematică (12 elevi) 
- 7 gimnaziu (Rădulescu Natalia Gabriela, Dumitrache Carol Mihai și Mihalcea Andi Ștefan - clasa a V-a B, Stoica Alexandru, Chelba Eva și Mușat Sebastian – clasa a VII-a B, prof. Claudia Mușat și Sanalp Karan Ștefan, clasa a VII-a B, prof. Loredana Țaga); 
- 5 liceu (Vlad Matei Alexandru, clasa a IX-a E, prof. Emil Vasile; Savu Ștefan, Duca Ana – Maria - clasa a X-a E, prof. Stoica Cezar; Alexandru Dobleagă, Mihai Răzvan Popa, clasa a XII –a E, prof. Emil Vasile). 

Română (2 elevi) Olimpiada de Limba și Literatura Română 
- 1 gimnaziu – Diana Petrescu, clasa a VI-a C, prof. Ileana Georgescu), 
- 1 liceu – Alexandra Pintenaru, clasa a XII-a D, prof. Valeria Maftei) 
Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (1 elev) 
- 1 gimnaziu (Teodor Marian – Ionescu, clasa a VIII-a B, prof. Cristina Marian – Ionescu)
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni au promovat meseria de polițist în licee, angajându-se în dialog cu adolescenții

Inspectoratul Județean de Poliție își reafirmă angajamentul de a promova și susține meseria de polițist, recunoscând importanța unei comunicări deschise și transparente cu tinerii de astăzi, se afirmă într-un comunicat de presă emis de către instituția amintită (IPJ Prahova). 
În documentul respectiv se declară că programul de promovare a meseriei de polițist în licee a fost continuat în perioada 18-22 martie a.c. prin intermediul dialogului direct cu adolescenții din 40 de unități de învățământ, la care au participat aproximativ 3.000 de elevi din municipiile Ploiești și Câmpina dar și din orașele Vălenii de Munte, Mizil, Urlați, Sinaia, Bușteni. 
Obiectivul a fost acela de a prezenta meseria de polițist într-o lumină realistă și pozitivă, evidențiind importanța și valorile acestei profesii în viață de zi cu zi.
..Citeste mai departe..

Activități desfășurate de polițiștii rutieri cu copiii prahoveni

Având în vedere faptul că educaţia rutieră reprezintă un domeniu prioritar pentru atingerea obiectivului strategic de reducere a riscului de victimizare în rândul participanților la traficul rutier, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Prahova efectuează activităţi de propagandă şi educaţie rutieră prin organizarea și desfășurarea de acţiuni tematice pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, ne anunță IPJ Prahova. 
Astfel, pentru îndeplinirea obiectivului anterior menționat și pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, este necesară conștientizarea de către aceștia a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere, aspect care se poate realiza prin organizarea și desfășurarea de activități preventiv-educative, ce vizează prezentarea normele rutiere şi recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe drumurile publice.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4