Acțiuni educativ - preventive în cadrul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”


În perioada 14-17 mai a.c., în contextul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”, pentru conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim, în județul Prahova au loc acțiuni punctuale în mai multe unități de învățământ. 
Astfel, ieri și azi (14-15 mai) polițiștii prahoveni au desfăsurat astfel de activități în cadrul unor unități de învățământ din comunele Strejnicu și Târgșoru Vechi, în cadrul Colegiului „Nichita Stănescu”, Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești, în incinta Școlii Gimnaziale „Radu Stanian”, dar și în cadrul Asociației „Un strop de fericire” din municipiul Ploiești, pe teme precum prevenirea violenței în mediul școlar; prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică; prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor; prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

A apărut o nouă Culegere de Matematică scrisă de prof. Petre Năchilă și prof. Cătălin-Eugen Năchilă!

De curând, dragi elevi, a apărut o nouă Culegere de Matematică, M_Mate-Info, scrisă de prof. Petre Năchilă împreună cu fiul său, prof. Cătălin-Eugen Năchilă, lucrare ce este destinată celor care se pregătesc de Bacalaureat. 
Culegerea cuprinde 24 de teme recapitulare cu breviar teoretic, 1.212 itemi de antrenament, 10 teste cu rezolvări detaliate și 60 de teste pregătitoare, lucrarea apărând la Editura Nomina. 
Aceasta este cea de-a 138-a lucrare a domnului profesor Petre Năchilă, dintre care aproximativ 50 fiind concepute împreună cu fiul său, Cătălin. 
De remarcat și faptul că domnia sa mai are, în manuscris, încă șase lucrări de liceu (științele naturii și tehnologic) și tot șase de gimnaziu
..Citeste mai departe..

O nouă activitate desfășurată, de către polițiști, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școală

Activitățile preventive desfășurate în contextul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școală au fost continuate de către polițiștii prahoveni și în cursul zielei de ieri, 1 februarie. 
Reamintim faptul că Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova au lansat marți, 30 ianuarie a.c., Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.
..Citeste mai departe..

Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli

Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, alături de cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat ieri, 30 ianuarie, mai multe activități menite să promoveze un mediu școlar sigur și lipsit de violență

Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli este o sărbătoare fondată în 1964 și este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. 
Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace. Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova au lansat Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.
..Citeste mai departe..

Activități educativ-preventive, desfășurate de polițiști, în școlile prahovene

În prima zi a acestei săptămâni, în speță pe 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiilor Ploiești și Câmpina și Poliției orașului Sinaia au desfășurat o serie de activități informativ-preventive în mai multe unități de învățământ din județ precum, Școala Primară Târgșoru Vechi, Școala Gimnazială Centrală din municipiul Câmpina, Școala Gimnaziala George Enescu, la care au participat 200 de elevi. 
Prin intermediul acestor acțiuni, polițiștii doresc să încurajeze comportamente responsabile în rândul elevilor și să le furnizeze cunoștințe esențiale despre regulile de circulație.
..Citeste mai departe..

Prezentarea, de către polițiștii prahoveni, a regulilor de circulație în unități de învățământ din Ploiești și Strejnicu

În perioada 17-19 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au organizat și desfășurat mai multe acțiuni educativ-preventive în cadrul Școlilor Gimnaziale „Sfânta Vineri” și „Grigore Moisil”, ambele din Ploiești și în cadrul Școlii Generale Strejnicu, cu elevi mai mici și mai mari, ai ciclului primar, o parte dintre ei luând pentru prima dată contact cu regulile de circulație prezentate de polițiști, dar și cu alte noțiuni din specificul muncii de poliție. 
În cadrul activităților au fost abordate mai multe teme, în funcție de vârstă, fiind adresate elevilor de la clasele I și până la a IV-a. Micii elevi au învățat câteva semne noi de circulație, exprimându-și dorința de a obține permisul de conducere la vârsta necesară. Au fost abordate și subiecte precum siguranța lor când sunt afară singuri, când se deplasează la și de la școală, ori când sunt singuri acasă.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, activități preventive în două unități de învățământ din Mizil

Miercuri, 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Siguranță Școlară Prahova și cei ai Poliției orașului Mizil au desfășurat acțiuni preventive în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu” și în cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din orașul Mizil, atât cu copii din ciclul primar, clasa I, cât și cu copii din ciclul liceal, clasa a IX-a, în total participând la aceste activități aproximativ 150 de elevi. 
În acest context, au fost purtate discuții privind importanța respectării regulilor în incinta unităților de învățământ, rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor și consecințele care pot surveni în urma comportamentului școlar deviant sau a abandonului școlar, formele de violenţă, bullying/cyberbullying, dar și aspecte privind riscurile la care se expun prin folosirea articolelor pirotehnice.
..Citeste mai departe..

Dăruind vom fi mai buni!

Elevii Liceului Tehnologic „1Mai” Ploiești cred în magia Crăciunului ocazionată de Nașterea Domnului Iisus Hristos și, în egală măsură, și în mitul Moșului! 
Pe lângă variatele activități Secret Santa desfășurate la nivelul claselor, pe lângă tradiționalul Spectacol de Crăciun pe care elevii îl pregătesc pentru cadrele didactice și colegii lor, învață să dăruiască! 
În cadrul proiectului „Moș Crăciun pentru toți”, coordonat de director profesor Camelia Neacșu, director adjunct profesor Vica Vicol și profesor Mihaela Contescu, elevi și diriginți de la clasele 9B, 9E, 9P2, 10 A, 10 B, 12 A au donat și au pregătit pachete pentru cei 18 elevi de gimnaziu înscriși în Centrul de zi Casa Alexandra din cadrul Organizației Umanitare Concordia.
..Citeste mai departe..

A 5-a ediție a Târgului de Crăciun la Colegiul „I.L. Caragiale” Ploiești

Ieri, 21 decembrie, la Colegiul I.L. Caragiale Ploiești a fost organizat un grandios Târg de Crăciun, cel mai mare de pană acum, evenimentul aflându-se la cea de-a 5-a ediție. 
La acest frumos eveniment au fost invitate și handbalistele de la Activ Prahova Ploiești, care s-au întreținut jovial cu elevii colegiului, au făcut poze și au apreciat produsele prezentate de aceștia, dulciuri și obiecte cu specific de sezon confecționate manual. 
Amfitrioni din partea Colegiului au fost d-na director Laura Pandelache și profesor Eli Toma, care au fost gazde primitoare, interacționând cu sportivele, cu antrenorul Dragoș Dobrescu și bineînțeles cu presa locală, invitată și aceasta la Târg
..Citeste mai departe..

O nouă activitate de educație rutieră susținută de polițiști în unități de învățământ

Gazdă a fost, de data aceasta, Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiești, activitatea bucurându-se de participarea a cel puțin 180 de liceeni

Polițiștii prahoveni, prin Serviciul Rutier, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu Asociația Trafic Rutier în Siguranță si Academia „Titi Aur” au desfășurat vineri, 8 decembrie a.c., activități preventiv-educative la Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, din Ploiești.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni sunt alături de elevi, pentru un Viitor Fără Umbre

În perioada 20-24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară au desfăşurat activităţi informative pentru prevenirea consumului de droguri, în cadrul Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre” la nivelul unităților de învățămant din mediul rural și urban, din județ. 
Astfel, prin intermediul a 10 activități, aproximativ 300 de elevi cu vârste cuprinse între 14și 17 ani, dar și 19 cadre didactice au beneficiat de prezența polițiștilor din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au prezentat aspecte ce țin de factorii favorizanți ai consumului de droguri, tipul de consum și etapele acestuia, creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri legale și ilegale, semnele consumului de droguri și metode de intervenție.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5