CONVOCATOR


Președintele „Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni” și Consiliul Director convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni, pentru data de 30.05.2024, ora 10.00, care se va ține în comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, județul Prahova, având următoarea ordine de zi: 

Se propune: 
- Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3 / 2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplica în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, publicată în Monitorul Oficial nr. 161 / 23. III.2015, Ordinul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 / 6.IV.2015 și Legea publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 331 / 14.V.2015 art. 7 hotărârea consiliului director privind utilizarea fondurilor după cum urmează: 
a. impozite pășunii primării – Bătrâni, Starchiojd, Siriu – 16.000 lei; 
b. combaterea buruienilor și a vegetației lemnoase, strângerea cioatelor și a pietrelor, nivelarea mușuroaielor, etc. - 25.000 lei; 
c. distribuirea sumelor cuvenite membrilor Asociației Obștea Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni conform Anexa 39- 140.000 lei; 
d. prestări servicii de contabilitate – 8.000 lei. 

Membrii Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni care au încheiate contracte de asociere în participatiune sunt următorii: Membrii: 
1. POPESCU ELENA ROXANA 
2. MARIN OLIMPIA 
3. MARIN GHEORGHE 
4. PALTANEA CONSTANTIN 
5. PALTANEA TIBERIU CONSTANTIN 
6. MARIN CATELUTA 
7. MARIN GHE. VERGIL 
8. PALTANEA ANDREI NICOLAE 
9. ALBU ION 
La adunare pot participa toți membrii, personal sau prin împuternicit, conform dispozitiilor statutare. În cazul în care nu se vor indeplini condițiile legale privind cvorumul și valabilitatea delibărarilor, Adunarea Generală Ordinară a membrilor Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni se va ține în data de 31.05.2024, la aceeasi oră, adresă și având aceeași ordine de zi
..Citeste mai departe..

Ziua Europei la Ploiești!

Autoritățile au organizat astăzi, 9 mai, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești (în parcarea dintre acea instituție și Palatul Administrativ) o ceremonie dedicată zilei Uniunii Europene! 
Deși este 9 mai, nu s-a pomenit nimic și despre Ziua Independenței de Stat a României, Independență ce a fost proclamată pe 9 mai! Dar, după se întâmplă de puțin ani, festivitatea pentru Ziua Independenței a fost... mutată pe 10 mai! De ce? Păi poate pentru a nu eclipsa sărbătorirea zilei UE, cine știe! 
Istoria nu trebuie să ne fie falsificată, că altfel ne putem pierde identitatea națională! 
Revenind la evenimentul cu pricina, ceremonia dedicată zilei UE a început cu salutarea Drapelului de luptă! După aceea au fost intonate Imnul României și Imnul UE.
..Citeste mai departe..

Avem „Livada didactică”, în Parcul Municipal Vest!

În incinta Parcului Municipal Ploiești Vest a fost amenajată „Livada didactică”, un spațiu dedicat orelor de studiu în natură pentru preșcolari, elevi și studenți, „Livada didactică” este un proiect educațional prin care se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi. 
Soiurile de pomi și arbuști fructiferi plantate în “Livada didactică” sunt multiple, cu înflorire, creștere și coacere în diverse perioade de timp ale anului, precum și cu fructe, care au gust, arome, texturi și culori diferite.
..Citeste mai departe..

Restricții de circulație în Vălenii de Munte, până pe 31 martie!

IPJ Prahova ne informează că, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, pe Drumul Județean 102B-strada Cuza Vodă ( de la intersecția cu strada Ștefan cel Mare până la intersecția cu strada Drajnei) din orașul Vălenii de Munte, se vor institui măsuri de închidere totală a circulației auto, pentru "Execuție Lucrări Canalizare". 
Pe durata desfășurării lucrărilor rută alternativă de deplasare: Strada Drajna
..Citeste mai departe..

Festival de lumini în centrul Ploieștiului!

Și, în curând, se deschide și un patinoar în aer liber, în centrul municipiului!

Este o adevărată bucurie să privești atâta revărsare de lumină în centrul Ploieștiului! S-ar putea spune că a meritat așteptarea...! Pomi și brăduți împodobiți cu ghirlande, cu instalații luminoase viu colorate, figurine luminoase montate în parcuri, principala arteră de circulație a orașului luminată, toate acestea ne fac să ne simțim mai aproape de spiritul Crăciunului și al celorlalte sărbători de iarnă. 
Și surprizele nu se opresc aici, asta pentru că ploieștenii vor beneficia și de un patinoar în aer liber! Acesta este instalat în Piața Victoriei, în fața blocului Mercur, acolo unde, în vară, se afla o terasă. 
Aseară, încă se mai lucra pentru punerea la punct a tuturor detaliilor pentru buna funcționare a noului patinoar. 
Așadar, ploieștenii au, acum, motive în plus de satisfacție, așa cum este și normal să fie și în această perioadă a anului
..Citeste mai departe..

În sfârșit, Ploieștiul o să aibă și Târg de Crăciun și lumini festive!

Astăzi, 15 decembrie, dublu eveniment în Ploiești, în ceas de seară! 
Se deschide „Târgul de Crăciun”, la ora 17:00, acesta funcționând în zona pietonală „Nichita Stănescu”, în centrul municipiului. 
În cadrul Târgului de Crăciun vor fi expuse produse tradiționale, îmbietoare preparate culinare, vizitatorii fiind întâmpinați și de creatorii de handmade, care vor oferi spre vânzare obiecte unicat realizate cu dibăcie și ingeniozitate, în spiritul sărbătorilor. 
De asemenea, tot în această seară, dar de la ora 18:00, se întâmplă minunea: se aprind și luminile festive, după o amânare de câteva săptămâni, amânare nedorită și neînchipuită
..Citeste mai departe..

Programul de sărbători de funcționare a traseelor S.C. Transport Călători Express S.A.

În perioada sărbătorilor de iarnă, traseele regulate urbane din municipiul Ploiești vor funcționa astfel: - în zilele de 25 și 26 decembrie 2023, respectiv 01 și 02 ianuarie 2024 se va circula conform programului de zi de duminică. La traseele 1, 2, 22barat, 401 și 402, orarele de funcționare vor fi corelate și cu programele marilor magazine care funcționează în zonele deservite de aceste linii regulate urbane. ..Citeste mai departe..

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, atrage atenția asupra consecințelor nefaste cauzate de neprezentarea consilierilor locali la ședințele Consiliului Local!

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a informat consilierii locali cu privire la consecințele dezastruoase în contextul neaprobării proiectelor de hotărâre, care au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi. Ședința de lucru a Consiliului Local Ploiești nu a avut loc din lipsă de cvorum. Astăzi trebuia analizată și supusă aprobării situația a două proiecte importante pentru municipiul nostru: 
* Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții ,,Pietonizare și trafic controlat în zona centrală, inclusiv amenajare piste pentru biciclete pe traseele prioritare din planul de mobilitate, puncte bike-sharing, amenajare zone verzi, zone de odihnă, zonă spectacole, zonă comerț pentru evenimente, iluminat ornamental, wi-fi, inclusiv dotări si echipamente” - care va avea ca efect pierderea finanțării, în suma de 1.568.824,60 lei
..Citeste mai departe..

Se montează brazi, în Ploiești! Și luminile festive când?

Bun, a început acum, de Moș Nicolae, pe înserat, a se monta brazi prin municipiu... cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, evident. Întrebarea este dacă vor fi sau nu împodobiți cu ceva ornamente, că vedem că nici urmă de a se monta și lumini festive prin oraș. Așteptăm ca măcar în zilele ce au mai rămas până la Crăciun să existe posibilitate și înțelegere a se monta și lumini festive

..Citeste mai departe..

Ploieștiul pare cel mai... trist și cenușiu municipiu din România!

Așa arată orașul de Moș Nicolae, fără nicio ghirlandă montată!Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva!

Altădată, de Moș Nicolae, în parcurile din centrul Ploieștiului se puteau observa montate ghirlande, instalații și figurine luminoase! Ehe! Acum, însă, în anul de grație 2023, tot de Moș Nicolae, ploieștenii nu beneficiază de ceea ce până mai.. ieri era tradiție, fiind lipsiți de simbolurile sărbătorilor de iarnă, de simbolurile Crăciunului! 
Să însemne asta ruperea de tradiții și de Creștinism? Dacă ne gândim că de vreo 3 ani nu a mai fost montată, în parcul din centrul municipiului, nici Iesla ce figurine ce-L arăta pe pruncul Isus ce să mai credem? Sau poate că și așa ceva costa prea mult! Offf
..Citeste mai departe..

Părinți, ce le răspundeți copiilor când vă întreabă: „De ce nu avem și noi, în Ploiești, luminițe?”

Ați privit vreodată chipul unui copil atunci când vede că se aprind luminițele din oraș, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă? 
I-ați privit vreodată expresivitatea? 
I-ați văzut vreodată bucuria și uimirea din ochii săi? 
De ce și pentru ce există atâtea motive invocate în legătură cu lipsa iluminatului festiv din Ploiești? De ce această ignoranță, domnilor politicieni? Este impardonabil ce se întâmplă, acum, în Ploiești. 
Să vezi niște oameni maturi, politicieni, cum dau nunii vina pe alții și fiecare susținând că el are dreptate... așa ceva e penibil. 
În majoritatea localităților din țară au fost montate, încă de la începutul lunii noiembrie, ornamente luminoase pentru sărbătorile de iarnă și există deja un clasament cu care localitate oferă cele mai frumoase lumini, însă Ploieștiul a rămas la coadă, cu niciun ornament montat...!
..Citeste mai departe..

1 2 3 4