Atleții de la „Republica Ploiești”, 39 Medalii la „Ath Run Kids Athletics”!


Sâmbătă , 19 octombrie a.c. s-a desfășurat, pe stadionul de atletism din orașul Buzău, ediția a II-a a concursului „ATH RUN KIDS ATHLETICS!”, la care au participat cel puțin 500 de atleți din toată țara! Sportivii pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei au avut evoluții excelente, reușind să obțină 39 medalii (16 aur, 15 argint, 8 bronz) astfel: 

* La categoria U 18: Elena Hekter -medalie de aur la 100m -13.55; Rebeca Toader - medalie de aur - lungime; 

* La categoria U16 (2009 - 2010)
Ioana Ioniță - medalie de aur la 600 m -1.53.68 min., medalie de argint la 100 m - 13.43 sec.; stafeta mixtă A - 4 x 200 m - medalie de aur - 1.46.81 min. (în componența, Elena Hekter - Cristian Creangă - Ioana Ioniță - Georgian Lepuș); Ana Maria Ștefan - medalie de argint la 300 m - 45.56 sec. și medalie de bronz la 100 m - 13.65 sec.; Georgian Lepuș - medalie de argint la 100 m - 12.04 sec.; ștafeta mixtă B - 4 x 200 m - medalie de argint - 1.49.89 min. (în componența, Mihai Chivu - Ștefania Cîrjan - Ana Maria Ștefan - Ayan Gudi); Cristian Creangă - medalie de bronz la 100 m - 12.11 sec.; Ștefania Cîrjan - medalie de bronz la 300 m - 45.73 sec.; Ștafeta mixtă C - 4 x 200 m - medalie de bronz - 2.01.36 min. (în componența, Beatrice Șinca - Eduard Grigore - Rebeca Toader - Andrei Moraru).
..Citeste mai departe..

Remiză, după un meci echilibrat!

Petrolul - Oțelul Galați 0-0 

La partida dintre Petrolul și Oțelul, lovitura de începere a fost dată de fostul petrolist, Ion Cojocaru, chiar în ziua când a împlinit vârsta de 70 de ani. 
Despre joc, nu sunt prea multe de spus, mai ales despre prima repriză, când am asistat la o dispută, mai degrabă, amicală! Ambele echipe au fost bine organizate în defensivă și mai puțin în atac. 
Astfel, nu au fost ocazii uriașe pe întreg parcursul partidei. 
După pauză, petroliștii puteau marca, dar Rădulescu (minutul 71) a trimis în transversală! 
Tot pe final de joc, oaspeții au avut o oportunitate, dar șutul lui Tănasă a fost scos cu piciorul de Zima, în corner! O ultimă ocazie a avut și Bempah, care nu a reluat așa cum trebuia, din 6-7 metri! 
Din nou „omul meciului” a fost Zima!
..Citeste mai departe..

Echipa de baschet a CSM Petrolul Ploiești își conturează efectivul de jucători

Echipa de baschet seniori a CSM Ploiești își alcătuiește lotul de jucători pentru sezonul 2024-2025, iar primul pas a fost făcut prin semnarea de noi contracte cu cei mai tineri baschetbaliști din lot! 
Șapte jucători, adică șase ploieșteni și un bucureștean - Tudor Pîrvu, adoptat de un an de orașul nostru, în care s-a mutat. Astfel, Lorenzo Diaconescu (19 ani), Codruț Dinu (17 ani), George Angelina (17 ani), Robert Pătraru (17 ani), Tudor Pîrvu (17 ani), Rareș Movileanu (17 ani) și David Rașoga (16 ani) vor face parte din lotul pregătit de Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu, majoritatea având în spate cel puțin un sezon petrecut în „galben-albastru”. 
În fața debutului în Liga Națională se află numai Tudor Pîrvu și Rareș Movileanu, ambii campioni cu CSM Petrolul Ploiești la nivel de juniori și veniți după un sezon de Liga 1, în care au avut statistici bune
..Citeste mai departe..

Dinu Todoran a devenit, oficial, antrenor la echipa secundă a Petrolului!

Dinu Todoran a fost alesul conducerii Petrolului pentru a fi antrenor la echipa a doua a clubului ploieștean, echipă aflată în parteneriat cu Daniel Chiriță. 
Cu vasta sa experiență competițională la nivel juvenil, deținător al licenței Pro, Todoran s-a aflat, în ultimii ani, la echipa secundă a lui FC Voluntari, unde accentul a fost pus pe creșterea tinerilor jucători. 
Clubul petrolist va avea și o echipă secundă, ce va evolua în cel de-al treilea eșalon bazându-se pe jucătorii tineri, de perspectivă, aflați în lotul Petrolului, cărora li se vor adăuga și cei mai promițători fotbaliști proveniți de la Petrolul 95 Ploiești, Școala de fotbal a lui Daniel Chiriță. 
Dinu Todoran se întoarce la Petrolul Ploiești, clubul de la care în urmă cu mai bine de 25 de ani se lansa, ca jucător, în fotbalul de elită.
..Citeste mai departe..

România a obținut argint la „FIBA U16 EuroBasket 2024”, Divizia B!

Performanța a fost completată de promovarea în Divizia A a competiției desfășurată la Skopje(Macedonia de Nord)

Cu ploieștenii Ionuț Ivan, Loredana Munteanu, Robert Munteanu și Iulian Samoilă în staff, „tricolorii” au avut un parcurs excelent, cu șapte victorii și o singură înfrângere. România a obținut cinci succese în Grupa C, apoi a trecut în sferturile Suedia, cu 96-73 și în semifinală de Elveția, cu 72-65. 
În finala cu Estonia, oboseala acumulată și-a spus cuvântul, România cedând la numai cinci puncte, 71-76! 
Jucătorul ploieștean, David Rașoga, conducătorul de joc de la CSM Petrolul Ploiești a fost nominalizat în „cel mai bun 5” al competiției.
..Citeste mai departe..

Prima victorie în deplasare

Unirea Slobozia - Petrolul 1-2 (1-1) 

Până la urmă s-a respectat calculul hârtiei și echipa mai experimentată , mai rutinată, a câștigat jocul disputat la Clinceni. Petrolul a început mai bine, a avut trei mari oportunități în primele 20 de minute, însă Jyry (5), Grozav (6) și Tudorie (20) au fost „opriți” de paradele lui Rusu! Dar, cei ce aveau să deschidă scorul au fost jucătorii din Slobozia, care au înscris prin Gele (29), cu o trimitere pe lângă Zima, 1-0! 
Ploieștenii au găsit repede replica până la pauză, tânărul Rădulescu (40) marcând cu o execuție spectaculoasă, un vole de la 8-9 metri, la colțul lung, 1-1! În partea a doua, arbitrul Flueran l-a eliminat pe Gele (50), pentru un cot aplicat lui Papp. 
Petrolul a forțat victoria, care a venit târziu, prin Tudorie (77), care a marcat din careul mic, din pasa lui Bempah, 1-2. Unirea a avut, în ultimele minute ale partidei, două ocazii de a restabili egalitatea, prin Lazăr (86) și Medina (89). 
În etapa următoare, Petrolul va juca pe „Ilie Oană”, vineri, 23 august, ora 19,00, cu Oțelul Galați.
..Citeste mai departe..

Petrolul 2 în Seria a 5-a, din Liga 3

Așa cum se știe, din acest sezon FC Petrolul va avea și o echipă secundă, FC Petrolul 2, înscrisă în eșalonul trei. 
Formația a luat naștere printr-o colaborare între clubul Petrolul și Școala de Fotbal condusă de către Daniel Chiriță, iar noua echipă îl va avea ca antrenor pe Dinu Todoran și își va desfășura meciurile de pe teren propriu la baza „Conpet”, de la Strejnic. 
FC Petrolul 2 va face parte din Seria a 5-a, Liga a 3-a, acolo unde va avea ca adversare pe ACS Sport Te-am București, ACS Urban Titu, ACS FC Dinamo București, CSL Ștefănești de Jos, CS Tunari, CS Blejoi, AS FC Pucioasa, CSM Flacăra Moreni și CS Păulești. 
Campionatul Ligii a 3-a va începe la sfârșitul lunii august
..Citeste mai departe..

Aur pentru Alex Constantinoiu (CSM Ploiești) la o competiție internațională din Cehia!

Sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat, în perioada 4-13 august, la cea de-a 22-a ediţe a Campionatul European de Şah de Cadeţi (U8-U14), competiţie desfăşurată în Cehia, în oraşul Roznov pod Radhostem. 
După 9 zile de concurs, cea mai bună clasare a avut-o Alexandru Constantinoiu, cel care a obţinut medalia de aur la categoria „U14”, în timp ce Melania Grigore (8 ani) a ocupat locul al 4-lea la categoria „U10”, la egalitate de puncte cu câştigătoarea medaliei de bronz. 
Cel de-al treilea sportiv ploieştean, Vladimir Boştină, a ocupat locul al 7-lea la categoria „U10”.
..Citeste mai departe..

Rezultat echitabil și nu prea....!

Petrolul - U Cluj 0-0 

Să nu se supere nimeni, un alt scor de egalitate între cele două rivale, cum s-a mai întâmplat în ultima vreme! După cum s-a jucat, se întrezărea că nu va avea câștig de cauză niciuna dintre combatante, deși la ultima fază a partidei petroliștii puteau obține toate punctele! După un început de tatonare ploieștenii aveau să aibă o bună oportunitate, dar Denis Radu a șutat pe portar din poziție bună, acesta scoțând în corner! 
Apoi, a venit replica oaspeților, Thiam (27) n-a reușit să înscrie din poziție excelentă, șutul său fiind apărat cu brio de Zima! În minutul 29, Tudorie șutează rău din mijlocul careului, după ce a primit o pasă cam țopăită, ce-i drept! În partea a doua a jocului a asistat același echilibru, cu ceva șanse mai mari pentru „lupi”
..Citeste mai departe..

Ce meci am avut, între Petrolul și U. Cluj!

Și ce ratări....! 

Petrolul remizează acasă, cu U. Cluj, într-o confruntare care ne-a ținut cu sufletul la gură până la fluierul de final. Minunat s-a jucat în ultima parte a actului secund și, fără exagerare, ambele echipe puteau da lovitura pe final. 
Zima, portarul Petrolului, a scos de sub bară o minge trimisă cu capul de un jucător al oaspeților, iar în ultimele secunde ale partidei am asistat la o fază pe care nu o vom uita așa de ușor. 
Bratu, scăpat singur pe flancul stâng pătrunde spre buturile oaspeților, dar nu are, din păcate, inspirație să paseze sau să centreze (avea ambele variante la dispoziție) precis către unul dintre cei doi jucători ai Petrolului aflați bine demarcați în careul advers. Nu era 100% sigur că s-ar fi marcat chiar dacă pasa precis, că s-au mai văzut ratări de acest gen, însă era o oportunitate imensă ca Petrolul să acumuleze 8 puncte în clasament.
..Citeste mai departe..

Dreptate doar pe jumătate a TAS-ului în cadrul gimnastelor românce!

Ana Maria Bărbosu are bronzul, însă Sabrina Maneca-Voinea a... rămas cu călcâiul tot în afara spațiului de concurs, TAS-ul refuzând să vadă ceea ce întreg Mapamondul a văzut, anume că nu a depășit covorul!

Mda, mulți consideră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a făcut dreptate în urma judecării cazului, de fapt cazurilor, de la finala de la sol din cadrul concursului de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, în sensul că a decis ca Ana Maria Bărbosu să intre în posesia medaliei de bronz, așa cum era și firesc. 
Totuși, lumea nu percepe ceva, anume că același TAS a refuzat să ia în considerare contestația celeilalte gimnaste din România finalistă la sol, Sabrina Maneca-Voinea. 
Ei bine, Sabrinei i se scăzuse punctajul pe motiv că ar fi depășit spațiul de concurs, însă imaginile prezentate și ca probă, în care se observa clar pentru toată Planeta că al său călcâi nu depășise deloc spațiul de concurs, nu a fost, iată, concludente pentru judecătorii de la TAS!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7