Medalie de bronz pentru Chedra Tax Ploiești la C.N. de Minifotbal!


Formația ploieșteană, Chedra Tax, a obținut o nouă clasare remarcabilă în minifotbalul românesc, locul 3, la Campionatul Național de Minifotbal de la Galați, după un turneu reușit per ansamblu. 
Finala mică, câștigată cu 2-0 în fața celor de la Redex Baia Mare a fost la discreția echipei ploieștene, golurile fiind marcate de Gabriel Dumitrașcu și Cristian Gavrilă. 
Deși nu s-a îndeplinit obiectivul propus de acasă, băieții și-au depășit condiția raportată cu alte participante, demonstrând că grupul poate învinge individualitățile sau partea financiară! 
Acum, urmează o pauză binemeritată, în care se va trata obiectivele viitoare, atât pe plan local, național, dar și internațional, având în vedere că echipa și-a câștigat dreptul de a participa la competiția „Emf Euro Cup”, din septembrie, ce se va desfășura în Bulgaria
..Citeste mai departe..

Mulți fani și ziariști la prima apariție a lui Mehmet Topal la Ploiești!

Circa 4.000 de suporteri au ținut să-i facă o primire frumoasă lui Mehmet Topal. Fostul mare internațional turc a condus luni seară, pentru prima dată, un antrenament al „lupilor”. Mai întâi, Mehmet Topal a vorbit cu ziariștii în cadrul unei conferințe de presă, alături de el fiind prezent președintele Claudiu Tudor și vicepreședintele Cristian Fogarassy. 
Topal a declarat, printre altele, că este onorat să fie la o echipă importantă și va căuta să de-a totul pentru Petrolul. 
A mai spus că a venit cu inima la Petrolul, iar suporterii să fie liniștiți, pentru că știe ce are de făcut la echipă. 
După conferință, Topal a pășit pentru prima dată pe gazonul Stadionului „Ilie Oană”, iar primirea a fost una pe măsură, antrenorul turc fiind întâmpinat cu mare entuziasm de către cei 4.000 de suporteri prezenți pe stadion!
..Citeste mai departe..

Mihai Militaru, campion naţional şcolar în proba de 100 metri!

Sportivul secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Mihai Militaru, a participat, în acest weekend, la Etapa a II-a a Campionatul Naţional U18, U16, de la Bucureşti, concurs ce a contat şi pentru Campionatul Naţional Şcolar, reuşind să devină campion în proba de 100 metri şi vicecampion la 200 metri! 
Elevul lui Gabi Hurmuz a câştigat proba de 100 metri, cu timpul de 10.96 secunde, iar în cea de 200 metri a venit al doilea, după Armand Bănicioiu (LPS Câmpulung Muscel, 21.64 secunde), chiar dacă a avut un timp foarte bun, 21.74 secunde, superior celui de la Etapa I, din urmă cu două săptămâni (21.89 secunde). Mihai Militaru va merge, astfel, la Etapa Finală a Campionatului Naţional U18, programată peste două săptămâni, pe 22-23 iunie, tot la Bucureşti, cu bilanţ similar în cele două etape – locul 1 la 100 metri şi locul 2 la 200 metri.
..Citeste mai departe..

Reunirea Petrolului, cu mulți tineri în lot!

Jucătorii Petrolului s-au reunit, pentru prima dată după vacanță, vineri seară, pe Arena „Ilie Oană” și au făcut un antrenament sub conducerea lui Florin Stîngă, Laurențiu Marinescu și Cătălin Grigore. 
31 de fotbaliști au fost prezenți la reunire, printre ei mulți tineri ai clubului, împrumutați în sezonul trecut la formații din eșaloanele doi și trei: Lukas Zima, Mihai Eșanu, Raul Bălbărău, Andrei Jercălău (portari), Marian Huja, Paul Papp, Guilherme Garutti, Valentin Țicu, Lucian Dumitriu, Denis Radu, Sergiu Hanca, Tommi Jyry, Takayuki Seto, Raul Bucur, Augustin Dumitrache, Gheorghe Grozav, Alexandru Ișfan, Mario Bratu, Alin Berisha, David Paraschiv, Vladimir Badea, Sebastian Guiu, Juan Pătrașcu, Vlad Bogdan, Alin Boțogan, Mihnea Rădulescu, Mario Ioniță, Cătălin Tolea, David Ilie, Albert Dima, Alexandru Stănică (ex- Concordia) - jucători de câmp.
..Citeste mai departe..

Turcul Mehmet Topal, antrenor la Petrolul Ploiești!

Mehmet Topal, jucător de legendă al fotbalului turc, fost căpitan al naționalei Turciei și al lui Fenerbahce Istanbul, de trei ori câștigător al Superligii Turciei, cu trei echipe diferite, Galatasaray, Fenerbahce și Basaksehir, de asemenea fost jucător important al Valenciei, în La Liga, a devenit noul antrenor al echipei Petrolul Ploiești!

În vârstă de 38 ani, Topal a semnat un contract cu FC Petrolul Ploiești, valabil pentru următorii 3 ani, și va ajunge la Ploiești duminică, atunci când va face cunoștință cu noii săi „elevi”. 
Îi urăm „Bun venit!” lui și staff-ului său tehnic și le urăm „Succes!” cu FC Petrolul în Anul Centenar

..Citeste mai departe..

Monedă de argint cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României!

Începând cu data de 5 iunie 2024, Banca Națională a României a lansat, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României”. Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, titlu 999%, formă rotundă, diametrul este de 37 mm, greutate de 31,103 g, cant zimțat, calitate proof. 
Aversul monedei prezintă o imagine a diplomei primite de jucătorii echipei de rugby din 1924, după câștigarea primei medalii românești la Jocurile Olimpice din 1924 de la Paris, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”. 
Reversul monedei redă o compoziție ce conține o minge de rugby, echipa de rugby a României din 1924 și inscripțiile „PRIMA MEDALIE OLIMPICA A ROMANIEI - 1924” și „100 DE ANI”.
..Citeste mai departe..

Prima achiziție, din această vară, la Petrolul!

Petrolul Ploiești și-a amânat reunirea cu câteva zile și încearcă și rezolvarea câtorva transferuri. 
Primul jucător care va veni în tabăra „lupilor” a fost confirmat de către conducerea echipei Concordia Chiajna. 
Astfel, oficialii ilfoveni au dezvăluit faptul că fundașul central Alexandru Stănică (23 de ani) va merge în primul eșalon, la Petrolul. 
Stănică este format de Concordia Chiajna și a jucat în ultima parte a sezonului trecut, fiind căpitanul echipei din Chiajna în ultimele runde ale campionatului. 
Jucătorul mai are în CV și o perioadă petrecută în Liga 3-a, la Metalul Buzău. Stănică fiind, în această vară, jucător „liber de contract” se poate legitima la gruparea ploieșteană, dar va trebui să aștepte deblocarea transferurilor la Petrolul
..Citeste mai departe..

Încă două titluri naționale în contul CSȘc. Ploiești!

În zilele de 1 și 2 iunie a.c., pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din capitală s-a desfășurat Finala Campionatului Național pentru copii categoriile U 14 și U 13, competiție la care au participat cel puțin 600 sportivi din toată țara! 
Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au avut o evoluție excelentă, reușind să obțină două medalii de aur, 1 medalie de argint și 2 medalii de bronz, astfel: 

Medaliile de aur au fost adjudecate de către ștafeta 5 x 80 m fete „U13” - campioană a României, în componența Beatrice Stan- Teodora Moraru - Maia Ivănoiu- Calina Gudi- Antonia Mihai și de ștafeta 5 x 80 m băieți „U13” - campioană a României, în componența Dragoș Metea- Ștefan Tănăsescu - Alex Marinescu - Antonio Copilu - Andrei Panait.
..Citeste mai departe..

Medalii de aur şi de bronz pentru sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la două competiţii continentale!

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, la finele săptămânii trecute, la două competiţii continentale importante – Campionatele Balcanice „U18” şi Cupa Europeană „U21”, ei reuşind să obţină o medalie de aur şi una de bronz! Medalia de aur a venit din partea lui David Ţugui, care a făcut parte din delegaţia ce a reprezentat România la Campionatele Balcanice de Juniori 2 – „U18” de la Podgorica (în Muntenegru)! 
El a concurat în limitele categoriei „+90 kg” şi a reuşit să câştige prin ippon (înainte de expirarea timpului regulamentar – superioritate tehnică) toate cele patru meciuri susţinute: cu Aleksa Curovic (Bosnia şi Herţegovina), Emir Maljec (Muntenegru), Cătălin Pleşca (Republica Moldova) şi Akif Akgun Mehmet (Turcia)!
..Citeste mai departe..

Secția de baschet a CSM Petrolul Ploiești are campioni și la categoria „U16”!

Echipa de baschet a CSM Petrolul Ploiești, categoria de vârstă „U16", a reușit, și în acest sezon, să repete performanța de anul trecut, câștigând titlul național. 
Băieții pregătiți de Ionuț Ivan, Cristi Trandafir și Robert Munteanu au reușit un turneu final de vis, cu o finală controlată în totalitate și câștigată cu 82-57 (23-16, 29-14, 18-18, 12-10), în fața celor de la CSU Andu Sibiu! 
În acest sezon competițional secția de baschet a CSM Petrolul Ploiești a câștigat patru titluri naționale la masculin: U15, U16, U27, U18 și alte două la feminin, U18 și U19! 
Una peste alta a fost un sezon excelent la „U16”, cu 22 de victorii din tot atâtea partide disputate.
..Citeste mai departe..

Selecționata feminină a României, „U18”, se pregătește la Ploiești pentru C.E.de Baschet

Trei dintre componentele aureolate cu titlul de campioane naționale la „U18” cu CSM Ploiești au fost convocate la o nouă acțiune pe care FRB o organizează în vederea pregătirii și selecției lotului ce va participa la C.E. U18, Divizia A, din vară, de la Ploiești. Este vorba despre Agnes Zane (MVP-ul Turneului Final din weekend), Ioana Savu (nominalizată în „best five” al turneului) și Dariana Păușan, care se vor prezenta pe 6 iunie la București pentru stagiul pe care staff-ul condus de Miroslava Popov l-a planificat până pe 31 iulie. 
Campionatul European de Baschet Feminin „U18”-Divizia A va avea loc în perioada 2-11 august, la Ploiești, România fiind în Grupa D, alături de Bosnia Herțegovina, Suedia, Ucraina și Muntenegru.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6