Atleții de la „Republica Ploiești”, 39 Medalii la „Ath Run Kids Athletics”!


Sâmbătă , 19 octombrie a.c. s-a desfășurat, pe stadionul de atletism din orașul Buzău, ediția a II-a a concursului „ATH RUN KIDS ATHLETICS!”, la care au participat cel puțin 500 de atleți din toată țara! Sportivii pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei au avut evoluții excelente, reușind să obțină 39 medalii (16 aur, 15 argint, 8 bronz) astfel: 

* La categoria U 18: Elena Hekter -medalie de aur la 100m -13.55; Rebeca Toader - medalie de aur - lungime; 

* La categoria U16 (2009 - 2010)
Ioana Ioniță - medalie de aur la 600 m -1.53.68 min., medalie de argint la 100 m - 13.43 sec.; stafeta mixtă A - 4 x 200 m - medalie de aur - 1.46.81 min. (în componența, Elena Hekter - Cristian Creangă - Ioana Ioniță - Georgian Lepuș); Ana Maria Ștefan - medalie de argint la 300 m - 45.56 sec. și medalie de bronz la 100 m - 13.65 sec.; Georgian Lepuș - medalie de argint la 100 m - 12.04 sec.; ștafeta mixtă B - 4 x 200 m - medalie de argint - 1.49.89 min. (în componența, Mihai Chivu - Ștefania Cîrjan - Ana Maria Ștefan - Ayan Gudi); Cristian Creangă - medalie de bronz la 100 m - 12.11 sec.; Ștefania Cîrjan - medalie de bronz la 300 m - 45.73 sec.; Ștafeta mixtă C - 4 x 200 m - medalie de bronz - 2.01.36 min. (în componența, Beatrice Șinca - Eduard Grigore - Rebeca Toader - Andrei Moraru).
..Citeste mai departe..

Victorie în primul meci din Divizia A la handbal feminin

CSU Reșița - CSJ Prahova 23-42 (11-20) Primul joc în noul campionat a fost unul victorios pentru jucătoarele de la CSJ Prahova Ploiești (n.r. echipă cunoscută sub denumirea de Activ Prahova Ploiești). 
În lunga deplasare de la Reșița, elevele lui Adrian Chiruț s-au impus clar pe tabelă, scor 42-13 (20-11)! S-a văzut o diferență de valoare între cele două formații, fetele din Ploiești fiind în permanență la conducerea ostilităților! 
Iată echipa ploieșteană ce a evoluat la Reșița: Ioana Paraschiv, Viktorya Timoshenkova-Natalia Striukova (7 goluri ), Cătălina Sava (6 goluri), Bianca Sărățeanu (4 goluri), Anamaria Dumitrașcu (4 goluri), Florina Alexandru (4 goluri), Andrada Berbece (3 goluri), Raluca Băcăoanu (3 goluri), Dora Krsnik (2 goluri), Ana Maria Berbece (2 goluri), Roxana Cirjan (2 goluri), Elena Andrita (2 goluri), Carmen Stoleru (1 gol), Cristiana Petre (1 gol), Ștefania Epureanu (1 gol). Antrenori: Adrian Chiruț și Robert Comandant. 
Următorul joc va fi mâine, 20 septembrie, în Sala Olimpia, de la ora 15,00, cu CSU Cluj Napoca
..Citeste mai departe..

Petrolul, în straie noi!

Meciul cu Farul Constanța, scor 1-1, a fost primul în care jucătorii Petrolului au îmbrăcat noul echipament de joc, unul creat special pentru Anul Centenar. 
Disponibil în trei variante de culoare, galben (principal), albastru (deplasare), roșu (al treilea rând) echipamentele au fost realizate de către partenerul tehnic al clubului, după un design conceput de către Ionuț Cărbureanu și agreat de către suporterii petroliști. Echipamentul are drept element central o sondă de petrol, menită să evidențieze apartenența „găzarilor". 
Și pentru că Petrolul reprezintă întreaga comunitate, clipul de prezentare al echipamentului a fost filmat în puncte simbol ale Ploieștiului: la Monumentul Vânătorilor, pe treptele Palatului Culturii, printre exponatele Muzeului Ceasului sau cele ale Muzeului Petrolului. Iar legătura cu istoria a fost făcută și de patru dintre legendele Petrolului, Mircea Dridea, Eduard Iuhas, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac
..Citeste mai departe..

Un egal, cu VAR-ul în prim-plan!

Petrolul - Farul 1-1 (0-0) 

Se poate spune, că jocul de pe Stadionul „Ilie Oană” a fost o lecție urată, pe care VAR-ul ne-a livrat-o cu „vârf și îndesat”! 
Cum să stai să aștepți atâtea minute la golul egalizator al Petrolului, când era clar din prima?!... 
Revenind la joc, să spunem că in mare parte am avut parte de un echilibru de forțe, cu „lupii” mai mult în terenul advers, în partea a doua a meciului.
 Partida a început bine pentru petroliști, care puteau deschide scorul, dar Buzbuchi a fost atent la devierea lui Tudorie (minutul 8). 
O bună oportunitate a avut și Ricardinho (18), lovitura sa de cap s-a dus pe lângă poartă. 
Oaspeții au ripostat prin Iancu (20), „capul” său fiind respins excelent de Zima! Min.34: Mihnea Rădulescu a înscris un gol frumos, după o pasă foarte bună dată de Jyry, dar VAR-ul a anulat golul pe motiv că Tudorie, în poziție de ofsaid, a obstrucționat câmpul vizual al lui Buzbuchi...!?
..Citeste mai departe..

Opt medalii obţinute de sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la Pitești!

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, în perioada 13-15 septembrie, la Finala Campionatelor Naţionale Individuale de Judo Ne Waza (lupta la sol) pentru Juniori IV – „U15” şi Copii 2 – „U13” şi la Concursul Naţional pentru Copii 3 – „U12”, competiţii desfăşurate în Sala Sporturilor din Piteşti. 
La competiţia din weekend au fost prezenţi în total 561 de judoka de la peste 100 de cluburi din ţară. Micii judoka ai clubului ploieștean au reuşit să cucerească opt medalii (două de aur, una de argint şi cinci de bronz) şi să ocupe trei locuri V şi trei locuri VII. 

Iată care au fost performanţele sportivilor ploieşteni: 
– locul I – Mihai Toader (-50 kg, U13) şi Sonia Mare (-44 kg, U15);
 – locul al II-lea – Lucas Chighvaria (-42 kg, U13);
..Citeste mai departe..

Victorie pentru ploieșteni în Cupa României, la baschet!

CSM Tg.Jiu - CSM Petrolul Ploiești 54-79 

CSM Petrolul Ploiești a debutat cu victorie în noul sezon, reușind să câștige cu 79-54 (17-14, 17-17, 22-10, 23-13), pe terenul fostei colege de eșalon, CSM Tg.Jiu, meciul contând pentru Turul 1 al Cupei României la baschet masculin, ediția 2024-2025. 
Cu mai puțin de două săptămâni de antrenamente in picioare și un singur amical la activ, echipa pregătită de Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu a arătat destul de bine, semn că relațiile de joc încep să se lege cu un lot bazat în mare măsură pe ploieșteni (8 sportivi localnici) ar putea propune un baschet decent ținând cont și de vârstă fragedă a majorității jucătorilor.
..Citeste mai departe..

Înfrângere la limită, în capitală, pentru echipa secundă a Petrolului în Liga a 3-a

ACS FC Dinamo - Petrolul2 1-0 (0-0) 

Echipa a doua a clubului Petrolul a suferit prima înfrângere din campionat, 0-1 pe terenul lui ACS FC Dinamo București, într-un meci contând pentru runda a doua a celui de-al treilea eșalon fotbalistic. 
Tinerii jucători pregătiți de sărbătoritul Dinu Todoran, cel ce tocmai a împlinit 46 de ani, au avut o prestație curajoasă, dar au plătit tribut numărului mare de ocazii irosite, nereușind să perforeze plasa porții adverse. Asta, în timp ce gazdele au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă, prin golul marcat de către Marius Dumitriu (58). 
Pentru Petrolul 2 au jucat: Bălbărău- Dudu, Pătrașcu, Jahic (46-Dima), B.Marian- Vl. Stancovici (60-Enescu), Boțogan, V. Stancovici, Paraschiv (60-Dumitrache) - Bucur, Badea (46-D.Ilie). 
În etapa următoare, echipa ploieșteană va primi vizita vecinilor din Dâmbovița, Flacăra Moreni, vineri, 13 septembrie, ora 17,00, pe arena „Conpet”, din Strejnic
..Citeste mai departe..

Steaua și Petrolul au remizat în amical!

„Lupii galbeni” au încheiat săptămâna cu un meci de pregătire susținut pe terenul 5 al Complexului „Ghencea”, în compania divizionarei secunde, CSA Steaua. 
Începutul de partidă a fost controlat de petroliști, iar după o ratare au lui Keita (3), cel ce a trimis alături după ce scăpase singur spre poartă, Nana Bempah (13) a deschis scorul cu o execuție spectaculoasă, de la circa 22 de metri, în vinclul din stânga lui Frânculescu! 
După pauză, stafful tehnic al „galben-albaștrilor” a schimbat liniile aproape în totalitate, în formula de start rămânând pe teren doar Eșanu, Hanca și Bempah. Steaua a profitat de o neatenție în apărare și Dane (78) a restabilit egalitatea, marcând cu o lovitură de cap din șase metri. 
A rămas 1-1, iar „lupii” au încheiat partida cu opt jucători eligibili regulii „U21”!
..Citeste mai departe..

Diferența s-a făcut în prelungiri!

FC Botoșani - Petrolul 0-2 (0-0) 

Da, un meci de care ne vom aminti mult timp de aici înainte, asta pentru că „petroliștii” au crezut în șansa lor, câștigând la o diferență de două goluri în minutele de prelungire. 
Petrolul a început timid confruntarea de la Botoșani, chiar slab am putea spune în prima jumătate de oră, cei din Botoșani fiind la cârma partidei. 
În minutul 30 al meciului, Tudorie reușise să înscrie, dar VAR-ul a anulat golul pentru un ofsaid „milimetric”! 
În minutele de prelungire ale primei reprize, ploieștenii au o mare oportunitate de a puncta pe tabelă, dar lovitura lui Ricardinho (45+2) a nimerit bara transversală! 
Repriză a doua a fost mai animată față de prima, cu mai multe ocazii la cele două porți, iar Zima a fost din nou în mare formă, apărând tot ce era de apărat.
..Citeste mai departe..

11 medalii pentru alteții de la CSS Ploiești la „Balkan Athletics Games”

În zilele de 31 august - 1 septembrie a.c. s-a desfășurat, în orașul Varna- Bulgaria, a doua ediție a concursului "Balkan Athletics Games", rezervat categoriilor 2014, 2013,2012,2011! 
În prima zi, concursul s-a desfășurat pe stadionul „Mladost”, din Varna, iar a doua zi în apropierea țărmului Mării Negre! La concurs au participat peste 500 sportivi de la cluburi din Bulgaria, Cehia, România, Turcia, Albania. 
Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei , au avut evoluții excelente, obținând următoarele rezultate: 

Categoria 2013 - 2014: 
Cristian Dragomir - medalie de aur la 60 m.; Alessia Banu - medalie de aur la 400 m, medalie de argint la cros - 600 m.; David Croitoru - medalie de argint la cros; Natalia Damian- medalie de bronz la cros; Ștafeta mixtă 4 x 100 m - medalie de bronz, în componența David Croitoru - Eva Butucea - Mihaela Marin - Cristian Dragomir!
..Citeste mai departe..

Calificare cu emoții în Cupă!

CSC Dumbrăvița - Petrolul 5-6 (1-1) (0-0) 

Partida din play-off-ul Cupei României, dintre Dumbrăvița și Petrolul s-a jucat la Ploiești, cu cei din județul Timișoara gazde! Petrolul merge în grupele Cupei României după un meci cu peripeții în compania divizionarei secunde, CSC Dumbrăvița, pe care formația ploieșteană l-a tranșat abia după executarea loviturilor de departajare! 
Cei de la Dumbrăvița s-au ținut tare pe „Ilie Oană”. Au scăpat fără gol primit în primele 45 de minute, o repriză în care Tudorie (22 și 32), Bratu (33) și Rădulescu (42) n-au putut să-l învingă pe Cătălin Trifon! 
Scorul a fost deschis cu golul marcat de Tudorie, cu capul, din 5-6 metri, ca apoi, Nicu Modan să restabilească egalitatea cu un șut spectaculos, mingea aterizând din transversală în preajma liniei porții!...
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6