Concurs național de fotografie - „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”


Elevii de gimnaziu din județul Prahova sunt invitați să-și facă vocea auzită prin artă! Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, desfășoară campania națională intitulată „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, un demers pentru creșterea siguranței în mediul școlar, ne anunță IPJ Prahova. 
Campania se derulează pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, iar scopul acesteia este reprezentat de creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.
..Citeste mai departe..

Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu”, gazdă primitoare a Olimpiadei Judeţene de Istorie!

Au fost prezenţi 197 de elevi, de la clasele VIII-XII

Sâmbătă, 18 martie a.c., a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie, gazdă fiind Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşeanu” din Ploieşti. S-au înscris, pentru această etapă, 229 de elevi, participănd 197, clasele VIII-XII.
În lotul judeţean se califică primul clasat de la fiecare clasă, apoi, în continuare, toţi cu media până la 8,50, inclusiv, din clasamentul întocmit la nivel naţional, dar nu mai mulţi de 23/ clasă.
Gazdele competiţiei au ţinut să aprecieze susţinerea, pentru buna organizare a evenimentului, a profesoarei Magdalena Maria Georgescu – inspector şcolar general adjunct, cea care a fost şi preşedinta Olimpiadei Judeţene de Istorie.
..Citeste mai departe..

Un nou tip de bursă la UPG Ploieşti - ,,Bursa cum laude”!

Începând din semestrul al doilea al anului universitar 2022-2023, UPG Ploiesti acordă, din fonduri proprii, un nou tip de bursă - ,,Bursa cum laude” în valoare de 1.500 lei pe lună pentru studenții cu merite deosebite în plan academic, se declară într-un comunicat de presă primit din partea UPG.
Sursa citată mai spune că se acordă lunar cinci burse pe o perioadă de șase luni începând cu luna martie, pentru 5 studenți (una pentru fiecare din cele 5 facultăți din cadrul UPG Ploiești).
,,Bursa cum laude” se obține pe baza punctajului cel mai mare pe facultate rezultat prin însumarea punctajelor obținute la cele patru criterii de acordare a bursei ( candidații trebuie să îndeplinească simultan criteriile minimale impuse).
..Citeste mai departe..

Campanie de prevenire a delicvenței „Pot să renunț la violență”, la Şcoala „Ion Grigorescu” din Ploieşti

Un grup format din patru persoane private de libertate, selecţionate în regim semideschis din Penitenciarul Ploieşti, a participat, pe 10 martie, în sala de clasă a Școlii Gimnaziale „Ion Grigorescu” Ploieşti, la campania de prevenire a delicvenței „Pot să renunţ la violenţă”.
Prevenirea delicvenţei reprezintă ansamblul de politici, măsuri şi tehnici care, în afara cadrului justiţiei penale, vizează reducerea comportamentelor care antrenează prejudicii considerate ca fiind ilicite, se declară într-un comunicat de presă emis de către Penitenciarul Ploieşti.
„Penitenciarul Ploiești se implică în prevenirea criminalității primare ce vizează publicul larg sau o populaţie care poate fi supusă acestui risc.
..Citeste mai departe..

Elevi și profesori de la C. N. „I.L. Caragiale” Ploieşti – în Franța, în cadrul unui schimb inteșcolar PLOCAR

Săptămâna trecută, 25 de elevi și trei dascăli ai Colegiului Național „IL Caragiale” din Ploiești au fost la Lycee Honore d Estienne d Orves din Carquefou, 15 kilometri distanță de Nantes, în cadrul deja tradiționalului schimb interșcolar PLOCAR.
Sfârşitul restricţiilor aplicate de autorităţi, legate de aşa zisa „pandemie”, a permis continuarea proiectului lansat acum patru ani, care a luat naștere printr-un program ERASMUS+ desfășurat în localitatea cu 18.000 de locuitori de lângă Nantes, reședința departamentului Loire-Atlantique și capitala regiunii Pays de la Loire.
Carmen Petre, director adjunct al liceului din Carquefou, orășel nu departe de plajele infinite la Atlantic, a fost amfitrioană pentru delegația formată din 25 de elevi și condusă de trei profesoare de limba franceză ale colegiului ploieștean, Laura Moisescu, Elisabeta Toma și Liliana Crețu.
..Citeste mai departe..

În Prahova, aproape trei sferturi din normele didactice sunt ocupare de profesori titulari!

Situația încadrării normelor didactice în județul Prahova, în anul școlar 2022 – 2023

În anul școlar 2022 – 2023, la nivelul județului Prahova, cadrele didactice titulare ocupă 5.252,88 norme didactice, adică 72,62% din totalul normelor.
Profesorii suplinitori cu studii corespunzătoare (calificați) ocupă 904,18 norme didactice, adică 12,15% din total, ne anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova printr-un comunicat de presă.
..Citeste mai departe..

Premii „eTwinning” pentru patru cadre didactice din Prahova!

Au fost acordate, recent, Premiile Naționale „eTwinning 2022” în prima zi a Conferinței Naționale „eTwinning”.
Aplicațiile eligibile au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatori externi echipei NSO România, fiind premiate proiectele care au demonstrat, printre altele, un ridicat nivel de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.
Din județul Prahova au fost premiate:
- Ana Clara Grecu (Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei) – premiul I la categoria „Premiul pentru unități de învățământ din mediul rural”;
..Citeste mai departe..

Elevele profesoarei Alina Zahariuc, premiul I la Concursul „Star Evolution Dance Festival” de la București

Fetele au mai obşinut şi premii speciale

Componentele Cercului de balet al Palatului Copiilor din Ploieşti, coordonat de prof. Alina Zahariuc, au participat sâmbătă, 25 februarie a.c., la Concursul „Star Evolution Dance Festival”, la București, și a obținut premiul I, dar și două premii speciale ale juriului: - la categoria „Production Balet”, cu cele 27 de balerine ale ansamblului AristoCats.
La categoria solo „Balet” – premiul I pentru Ana Surugiu și 3 premii speciale.
Premiul II pentru Alessia Croitoru la categoria solo Balet.
Premiul II pentru Anastasia Sîrbu, Clara Cojocaru și Ana Maria Duță.
Felicitări întregii echipe, coordonate de prof Alina Zahariuc
..Citeste mai departe..

Înscrierea în învăţământul primar începe pe 3 mai

Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.
Conform calendarului, înscrierea în învățământul primar în anul școlar 2023 – 2024 cuprinde două etape, prima începând pe 3 mai, când se desfăşoară etapa de completare, depunere și validare a cererilor-tip de înscriere, data limită fiind 18 mai.

Iată ce mai cuprinde Calendarul înscrierii în învăţământul primar:
– 23 – 29 mai: procesarea cererilor-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere; admiterea (în limita locurilor disponibile)/respingerea cererilor;
..Citeste mai departe..

118 clădiri de învăţământ figurau, la începutul anului şcolar, încadrate în clasa de risc seismic I!

Printre acestea se afla şi Școala Primară Dâmbu, din Băicoi

După seria de cutremure din Turcia şi Siria, dar şi din România – zona Oltenia, autorităţile şi-au adus aminte că au în atribuţii şi verificarea stării clădirilor şi astfel au trecut la evaluări după evaluări. Dar, până acum, ce aţi aşteptat?
Bun, aşadar, iată că Ministerul Educaţiei ne informează că, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), în luna septembrie 2022, figurau 118 clădiri de învăţământ ca fiind încadrate în clasa de risc seismic I.
Se precizează că datele sunt introduse la nivelul fiecărei unități de învățământ și că în centralizarea din luna septembrie 2022 figurau clădiri care, în prezent, sunt fie în reabilitare, fie în conservare, nefiind folosite pentru activități didactice.
„În urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) de către conducerile unităților de învățământ, menționăm că 39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, dintre care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații”, se spune într-un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei.
..Citeste mai departe..

Ediţia 2023 a Competiţiei Naționale „Şcoală Europeană

Ministerul Educaţiei anunţă că 25 aprilie 2023 (data poștei) este termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu menţiunea „Pentru Competiţia Națională Şcoală Europeană, ediția 2023”.
Pe baza rezultatelor obținute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educației va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului „Școală Europeană” - ediția 2023.
Rezultatele finale și lista unităților de învățământ preuniversitar declarate câștigătoare ale competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, ediția 2023, vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, după data de 25 mai 2023.
..Citeste mai departe..

    8 9 10 11 12 13