“Tendințe moderne în educația parentală - arta de a fi părinte”, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa Drăgăneşti
Publicat pe 2023-07-26 11:10:03 | Prof. Mereu Nicoleta, coordonator Proiect |

La Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa P.N. Drăgănești, din comuna Drăgănești, judeţul Prahova, s-a desfăşurat, în perioada ianuarie – iulie a.c., în parteneriat cu Primăria Comunei Drăgăneşti, Concursul Regional înscris în C.A.E.R. nr. 24954/06.02.2023, pagina 50, poziția 1255 intitulat “TENDINȚE MODERNE ÎN EDUCAȚIA PARENTALĂ - ARTA DE A FI PĂRINTE”.
La proiect au participat:26 unități școlare (școli și grădinițe), 47 cadre didactice, 122 copii (preșcolari și elevi din învățământul primar), din 7 județe participante: București, Buzău, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Tulcea și Prahova.
În data de 20 mai 2023, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădinița Drăgănești, s-a desfășurat activitatea Concurs creație artistico - plastică (desen, pictură, colaj) cu tema “Dialogul și participarea familiei”.
Au fost expuse 122 de lucrări înscrise în concurs, lucrări ale preșcolarilor și elevilor din învățământul primar din județul Prahova și județe participante la nivel național.
Creațiile copiilor au fost jurizate de către Comisia de evaluare constituită.
S-au acordat premii și diplome de participare (25% din numărul de participanţi, în total 30, conform Regulamentului de organizare a concursurilor şcolare), astfel: 19 premii I, 6 premii II, 3 premii III, 2 mențiuni.
Totodată, în anul școlar 2022-2023 am desfășurat o colaborare școlară în EUROPA – eTWINNING prin crearea evenimentului on-line “GOOD FRIENDS IN THE DREAM FAMILY”.
Participanți - secvențe Canva prezente pe https://www.canva.com/design/DAFjGtZ9je4/ZVQRgX0J-RqwM_D2UL7qIw/edit:
- Dorota Januszewska, Zespoł Publicznych Placowek Oswiatowych w Samborcu, Polonia;
- Elif Atlas, Mehmet Hasan Sert İlkokulu, Turcia;
- Gonca Emil, Mehmet Hasan Sert İlkokulu, Turcia;
- Zeynep Özcan, Yunusefendi Şehit Tarık Demircan İlkokulu, Turcia.
Proiectul nostru a luat în considerare, inclusiv, prevenirea izolării sociale a copilului sau a familiei lor, precum și incluziunea și coeziunea socială ca temelie a conviețuirii în comunitate.
Este important de notat că, din punct de vedere conceptual, esența educației timpurii implică și respectarea unor principii semnificative pentru proiectarea și furnizarea educației de calitate, dialogul și participarea, incluziunea și echitatea și focalizarea pe dezvoltarea holistică.
Această activitate inițiată de Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădinița Drăgănești, s-a născut din ideea că educaţia părinţilor în ceea ce priveşte comunicarea cu copilul este un element esenţial în viaţa de familie şi că în societatea românească contemporană este deosebit de necesară o asemenea intervenţie.
Mulțumim tuturor participanților!