Acțiuni educativ - preventive în cadrul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”


În perioada 14-17 mai a.c., în contextul evenimentului „Săptămâna Școală în Siguranță”, pentru conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim, în județul Prahova au loc acțiuni punctuale în mai multe unități de învățământ. 
Astfel, ieri și azi (14-15 mai) polițiștii prahoveni au desfăsurat astfel de activități în cadrul unor unități de învățământ din comunele Strejnicu și Târgșoru Vechi, în cadrul Colegiului „Nichita Stănescu”, Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești, în incinta Școlii Gimnaziale „Radu Stanian”, dar și în cadrul Asociației „Un strop de fericire” din municipiul Ploiești, pe teme precum prevenirea violenței în mediul școlar; prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică; prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor; prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Medalii de argint şi de bronz, 17 premii și mențiuni la Fizică și Astronomie, cucerite de elevi ai Colegiului ,,Ferdinand I” din Măneciu

Elevi din toată țara au participat, în perioada 3-7 ianuarie 2023, la Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică, „Marin Dacian Bica”, organizată la Voroneț, în judeţul Suceava.
Tabăra a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Societatea Știinţifică „Cygnus” – centru UNESCO, în parteneriat cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
La finalul taberei de pregătire, au fost organizate trei concursuri naționale, de fizică, astronomie și astrofizică. Tabăra și concursurile sunt înscrise în calendarul Ministerului Educației în acest an școlar.
Aproximativ 200 de elevi de toate vârstele, împreună cu profesorii lor, veniți din toate județele țării, au lucrat împreună în cele 12 ateliere organizate în cadrul taberei – Astroclub, Prejuniori începători, Prejuniori avansați, Juniori începători, Juniori avansați, Seniori începători, Seniori avansați, Performanță și Mentori (olimpicii internaționali și elevi recunoscuți pe plan național).
..Citeste mai departe..

Minimarket-uri şcolare în cadrul unui proiect în care sunt implicate 10 unităţi de învăţământ din judeţul Prahova

În luna decembrie 2022, în județul Prahova, grupul țintă format din elevi de clasa a VIII-a de la 10 unităţi școlare din judeţul nostru, participante în proiectul Zest4edu – O nouă perspectivă în educație – au realizat, în cadrul activităților de educație antreprenorială, produsele Handmade în vederea realizării Minimarket-ului școlii de care aparțin.
Proiectul durează până în luna mai 2023. Manager de proiect este prof. Ilona Rizea, iar prof. Maria Gheorghe se ocupă de două discipline în cadrul proiectului, de Educaţie pentru cetăţenie şi de Educaţie antreprenorială.
..Citeste mai departe..

Elevi, profesori, nu sunteți obligați să purtați masca și nici să vă lăsați controlați cu termometrul la intrarea în școală!

Nu vă lăsați păcăliți și manipulați de niște ordine sau de ceea ce vedeți și auziți pe la TV-uri mainstream, pentru că măsurile de așa zisă prevenție au caracter de RECOMANDARE, nu de obligație!
Nu există cadrul legal pentru a vă obliga să vă lăsați din nou supuși, cum s-a întâmplat în 2020-2021.

Elevii se întorc luni, 9 ianuarie, la cursuri, însă din nou sunt stresați cu știri, cu informați și cu „măsuri” de așa zisă prevenție luare ca urmare a unui număr mare, zic oficialii, de cazuri de viroză!
Ceea ce trebuie să conștientizați, oameni buni, este că toate măsurile acestea, luate acum, sunt cu caracter de RECOMANDARE, nu sunt obligatorii. Ori recomandarea nu înseamnă obligație, nu înseamnă supunere!
..Citeste mai departe..

    7 8 9 10