Concurs național de fotografie - „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”


Elevii de gimnaziu din județul Prahova sunt invitați să-și facă vocea auzită prin artă! Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, desfășoară campania națională intitulată „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, un demers pentru creșterea siguranței în mediul școlar, ne anunță IPJ Prahova. 
Campania se derulează pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, iar scopul acesteia este reprezentat de creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.
..Citeste mai departe..

Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!

Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. 
Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! 
Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! 
Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...!
..Citeste mai departe..

A fost lansată campanie de informare și prevenție ”Fumatul nu te face mare!”

Protocolul de colaborare ce stă la baza acestei campanii a fost parafat la sediul Ministerului Educației! 
Așadar, iată că puteți face și lucruri utile! 

Recent, la sediul Ministerului Educației s-a semnat un protocol de colaborare în vederea demarării Campaniei de informare și prevenție a consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei în rândul elevilor, „Fumatul nu te face mare!”. 
Prima campanie de informare și prevenție care abordează ambele modalități de furnizare a nicotinei va demara în București și presupune întâlniri ale elevilor și părinților, în unități de învățământ preuniversitar, cu echipe mixte, formate din specialiști ai instituțiilor semnatare.
..Citeste mai departe..

„Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție”, la „I.L. Caragiale” Ploiești

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre cele 11 instituții câștigătoare ale ediției a doua a apelului de proiecte ale Fondului Prahova pentru Educație, încheiat la 17 iulie 2023. 
Și acest al doilea apel de proiecte, privat, de finanțare, coordonat de către Fundația Comunitară Prahova, finanțat de către o companie în domeniul petrolier, cu contribuția unor societăți comerciale are ca obiectiv susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din Prahova în beneficiul elevilor prahoveni.
..Citeste mai departe..

“Tendințe moderne în educația parentală - arta de a fi părinte”, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa Drăgăneşti

La Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădiniţa P.N. Drăgănești, din comuna Drăgănești, judeţul Prahova, s-a desfăşurat, în perioada ianuarie – iulie a.c., în parteneriat cu Primăria Comunei Drăgăneşti, Concursul Regional înscris în C.A.E.R. nr. 24954/06.02.2023, pagina 50, poziția 1255 intitulat “TENDINȚE MODERNE ÎN EDUCAȚIA PARENTALĂ - ARTA DE A FI PĂRINTE”. 
La proiect au participat:26 unități școlare (școli și grădinițe), 47 cadre didactice, 122 copii (preșcolari și elevi din învățământul primar), din 7 județe participante: București, Buzău, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Tulcea și Prahova. În data de 20 mai 2023, la Şcoala Gimnazială Drăgăneşti - Grădinița Drăgănești, s-a desfășurat activitatea Concurs creație artistico - plastică (desen, pictură, colaj) cu tema “Dialogul și participarea familiei”. 
Au fost expuse 122 de lucrări înscrise în concurs, lucrări ale preșcolarilor și elevilor din învățământul primar din județul Prahova și județe participante la nivel național.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni, în mijlocul copiilor

În perioada 10-14 iulie a.c., polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în taberele pentru copii, dar și în cadrul școlilor de vară din județul Prahova. 
Astfel, polițiștii au pregătit, pentru copii din tabăra de la Azuga, ateliere de informare pe diferite teme preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții educative și au fost desfășurate activități distractive, la care cei mici au participat activ, fiind curioși și implicați. 
Totodată, în cadrul unei activități din localitatea Lipănești elevii au avut ocazia să urce în autospecialele de poliție, să descopere o mică parte din elementele din dotarea polițiștilor.
..Citeste mai departe..

Poliția prahoveană efectuează, în continuare, activități de prevenire în rândul elevilor

Vacanța în siguranță a elevilor reprezintă o prioritate a polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Prahova! Astfel, în săptămâna 3-7 iulie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimetului de Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfășurat mai multe acțiuni ce au adus în atenția elevilor prahoveni aspecte legate de protecția împotriva cyberbullying-ului și prevenirea infracțiunilor de violare a vieții private. 
Astfel, polițiștii prahoveni au discutat cu tinerii întâlniți în locurile de recreere din municipiul Ploiești, dar și cu cei din taberele stațiunilor Azuga, Bușteni și Cheia, noțiuni despre efectele comportamentelor online asupra dezvoltării copilului și a tânărului precum și mecanisme prin care pot fi prevenite situațiile neplăcute generate de bullyingul cibernetic.
..Citeste mai departe..

În Prahova, 77,5% dintre candidaţi au trecut cu bine de „Bac”!

S-a introdus o nouă modalitate de „sortare” a mediilor. Pe lângă varianta clasică, cea cu, de exemplu, „7,99”, acum există şi „7,49”! Ce ciudăţenie!
Din nou s-a etalat varianta cu „no name” în dreptul candidaţilor, că cică aşa cere UE! Dar, noi, în România, mai avem suveranitate sau am devenit o anexă a celor din Bruxelles şi punem în practică tot ce ne cere UE?
Pentru asta au luptat strămoşii noştri, să ne lase o ţară independentă şi suverană sau să devenim o ţară aservită intereselor străine?

Rata de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, în Prahova, a fost, în total, de 77,5%. Însă, calculul ce i-a cuprins doar pe candidaţi din seria curentă arată o promovabilitate de 82,4%!
..Citeste mai departe..

Părinţii unor copii de la o şcoală din Azuga s-au plâns la Poliţie despre comportamentul unui cadru didactic!

Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale!

În zilele de 29, respectiv 31 mai a.c., la sediul Poliției stațiunii Azuga, s-au prezentat trei persoane, care au declarat faptul că au nemulțumiri cu privire la comportamentul de la clasă al unui cadru didactic asupra copiilor lor, elevi ai unei unități de învățământ din stațiune.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la nivelul unității de învățământ este în curs o anchetă disciplinară cu privire la situația existentă, ne informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
..Citeste mai departe..

12 elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, în Prahova!

Din păcate, numele acestor copii inteligenţi este ascuns opiniei publice, motivându-se că aşa cere o Directivă a UE referitoare la „protecţia persoanelor fizice” şi la „prelucrarea datelor cu caracter personal”! Ce aiureală!
Păi ce să prelucrezi şi se protecţie să fie? Este vorba doar de nume şi prenume, nu despre adresa de acasă şi nici despre CNP!
Dar, când elevii sunt premiţi de politicieni, de ce li se publică numele? Nu mai se pune în aplicare Directiva! Aha! Este după cum se doreşte, se pare!
În afară de asta, nicio Directivă a UE nu trebuie să fie obligatorie pentru statele membre UE, pentru că altfel se cheamă amestec în legislatura ţărilor, se cheamă Dictatură a UE! Fiecare ţară să îşi respecte propriile legi!

Ministerul Educației a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) în perioada 19 - 22 iunie 2023 și a publicat rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor.
..Citeste mai departe..

A început Bac-ul de vară!

Ce subiecte au fost la Limba şi Literatura Română!

Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu, ei susţinţând astăzi, 26 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi Literatura Română.
S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați (dintre aceștia, peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare). Marți, 27 iunie, are loc proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).
..Citeste mai departe..

    5 6 7 8 9 10 11