Selecționata feminină a României, „U18”, se pregătește la Ploiești pentru C.E.de Baschet


Trei dintre componentele aureolate cu titlul de campioane naționale la „U18” cu CSM Ploiești au fost convocate la o nouă acțiune pe care FRB o organizează în vederea pregătirii și selecției lotului ce va participa la C.E. U18, Divizia A, din vară, de la Ploiești. Este vorba despre Agnes Zane (MVP-ul Turneului Final din weekend), Ioana Savu (nominalizată în „best five” al turneului) și Dariana Păușan, care se vor prezenta pe 6 iunie la București pentru stagiul pe care staff-ul condus de Miroslava Popov l-a planificat până pe 31 iulie. 
Campionatul European de Baschet Feminin „U18”-Divizia A va avea loc în perioada 2-11 august, la Ploiești, România fiind în Grupa D, alături de Bosnia Herțegovina, Suedia, Ucraina și Muntenegru.
..Citeste mai departe..

Argint pentru patinatorii de la CSM Ploieşti, la Cupa Mondială „U23” din Germania, în proba de Team Sprint

Sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti fac parte din echipa României care a reuşit, la finele săptămânii trecute, un rezultat extrem de important: medalia de argint obţinută în proba de Team Sprint din cadrul Finalei de Cupa Mondială pentru Juniori şi Neo-Seniori (U23) de la Inzell (Germania).
Eduard Niţu şi Sebastian Mihalache, alături de reprezentantul Coronei Braşov, Cosmin Nedelea, au încheiat cursa pe poziţia secundă, cu timpul de 1:26.18 minute, fiind devansaţi de echipa Finlandei, care a oprit cronometrul după 1:25.20 minute.
Cei doi antrenori ai „tricolorilor” sunt tehnicianul de la CSM Ploieşti, Marius Băcilă, şi cel al Coronei Braşov, Bogdan Stănescu.
..Citeste mai departe..

CSM Petrolul Ploiești s-a calificat la Turneul Final al EYBL „U17”

CSM Petrolul Ploiești s-a calificat pentru Turneul Final al Conferinței Sud, din cadrul European Youth Basketball League, în postura de caștigătoare a Grupei A, după ce a reușit patru victorii din tot atâtea jocuri ale Turneului 2, desfășurat la Ploiești. Tinerii baschetbaliști pregătiți de Ionuț Ivan au reușit șapte victorii și o singură înfrangere, la cele două turnee, de la Hamburg și Ploiești.
În ultimul joc din Sala Olimpia, CSM a întâlnit, în finala grupei, pe Știința București, pe care a învins-o cu scorul 85-56 (18-18, 20-13, 23-15, 24-10).
Iată jucătorii ce au evoluat în acest ultim meci: Codruț Dinu (25 p,7×3), David Roșoga (16), Robert Pătraru (14,4×3), George Angelian (13), Christos Manthopoulos (7), Rareș Mihalache (4), Răzvan Popa (3), Rareș Movileanu (3,1×3), Armand Suciu, David Naum, Alexandru Dimov și Mihai Oprea.
..Citeste mai departe..

Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean”, găzduită de Muzeul de Științele Naturii Prahova

Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean” este găzduită, de câteva zile, de către Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.
A fost o inițiativă de suflet a lui Bogdan Burghelea, fost director al muzeului amintit și fost ciclist la clubul Petrolul.
Au îmbrătișat ideea Dragoș Grigorescu, actualul director al muzeului, Eduard Crângașu, directorul Clubului Sportiv Petrolul, Cristian Stavri, fotograf și colecționar de însemne sportive și, nu în ultimul rând, Petre Apostol, jurnalist sportiv.
Galeria prezintă o parte din istoria clubului ploieștean de la înființarea sa și până în prezent, cu momente importante și performanțe deosebite.
..Citeste mai departe..

Amical de gală pentru Blejoi!

Unirea Slobozia - CS Blejoi 4-3 (2-1)

Echipa prahoveană de Liga 3 a disputat ieri, 1 februarie, pe terenul sintetic de la Izvorani, un amical de gală cu una dintre echipele bune din eșalonul secund, Unirea Slobozia.
Au câștigat la limită cei din Slobozia, scor 4-3 (2-1), cu gol marcat în minutul 90!
Pentru Slobozia au marcat Golda (12), Afalna (54), Mustacă (58), C.Rus (90), iar pentru prahoveni Enache (23, 27), Bălașa (80). Blejoiul a folosit jucătorii: Bălănică - Drăgoi, Giuroiu, Nicolae, Ghinea- Munteanu, Dima, Enache (cot.) - Dr.Mănescu, D.Ilie, Nițescu.
Au mai jucat: Marinache, A.Șerban, Toporan, Moise, Brăilă, Popenciu, Popa, Bălașa. Nu au evoluat: Pahonțu, Stoica (accidentați), N.Badea, Prodan (răciți) și Oprea (învoit)
..Citeste mai departe..

Victorie concludentă la Buzău, a handbalistelor de la Activ!

SCM Gloria Buzău Div.A – CS Activ Prahova Ploiești 18-42 (8-24)

Echipa antrenată de Dragoș Dobrescu a făcut un meci foarte bun la Buzău, controlând ostilitățile de la un capăt la altul.
După prima repriză deja era o diferență clară 24-8, ca la final să se înregistreze 42-18 pentru ploieștence!
Pentru Activ Prahova Ploiești au jucat: Cristiana Nica (2 goluri), Ada Arvatu (6), Larisa Tamaș, Mara Arvatu (7), Patricia Vizitiu, Gabriela Moldoveanu (4), Flori Popescu (6), Maria Dumitriu, Ana Dumitrașcu, Anna Ivanenko (2), Ioana Paraschiv, Zsofia Csavar (4), Daria Grădișteanu (6), Diana Andrița (3), Diana Diaconu și Cătălina Sava (2).
..Citeste mai departe..

Weekend cu 8 medalii pentru şahiştii de la CSM Ploieşti

Sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat, la finele săptămânii trecute, la două competiţii organizate la Ploieşti şi Bucureşti, reuşind să obţină 8 medalii, dintre care 4 de aur şi 4 de bronz.
Primul turneu a fost Festivalul „Şah în şcoală – Prahova Value Centre”, organizat, sâmbătă, de respectivul centru comercial în parteneriat cu CS Gambitul Damei Iași, Asociația Județeană de Șah Prahova și Clubul Sportiv Universitar Ploiești.
Elevii lui Petre Grigore au obţinut cinci medalii (3 de aur şi două de bronz) după cum urmează:
- Locul 1: Darius Nicolae (clasa I), Lucas Cătuneanu (nelegitimaţi) şi Leon Ioniţă (Open General B);
- Locul 3: Ştefan Petre (clasa I) şi Octavian Alexe (clasa a II-a).
..Citeste mai departe..

Medalii pentru atleţii de la CSM Ploieşti la „Cupa RMA”

Sportivii secţiei de atletism a CSM Ploieşti au participat în acest weekend la „Cupa RMA”, competiţie organizată de Federaţia Română de Atletism în Sala „Ioan Soter”, din incinta Complexului Naţional „Lia Manoliu”.
Dintre elevii lui Augustin Iancu şi Robert Munteanu, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Mădălina Sîrbu (foto 1), sportiva legitimată în acest an la CSM Ploieşti reuşind să obţină medalia de aur la seniori atât în proba de 1.500 metri, cât şi în cea de 3.000 metri!
..Citeste mai departe..

Înfrângere pe noroiul de pe „Ilie Oană”!

Petrolul - Chindia 1-2(1-0)

A fost o seară neagră pentru toată suflarea petrolistă, unde vreo 2.000 de fani au avut parte numai de „rele”, frig, lapoviță, teren cu noroi și un rezultat total nefavorabil!...
Legat de terenul plin de noroi, Primăria se face vinovată de felul deplorabil, unde jucătorii trebuiau să se exprime în condiții civilizate... în anul 2023! La felul cum au „livrat” suprafața de joc, așa a venit și rezultatul dureros al meciului! Oare Primăria nu are „remușcări” când încasează banii de chirie? Să fie penalizată!?
Am ajuns de „râsul lumii”, pe toate canalele media de la noi, în contrast cu alte stadioane precum cele de la Craiova, Sf. Gheorghe, Arena Națională!
..Citeste mai departe..

Nae Constantin și Robert Moldoveanu au prefațat meciul cu Chindia

La sediul clubului Petrolul a avut loc astăzi, 27 ianuarie, o conferință de presă în cadrul căreia antrenorul Petrolului Ploieşti, Nicolae Constantin și atacantul echipei, Robert Moldoveanu, au răspuns la întrebările jurnaliștilor, întrebări legate de partida de mâine, 28 ianaurie, cu Chindia Târgovişte.
Ambii au declarat că va fi un meci disputat, mai ales că și vremea o să fie potrivnică, un impediment important în ecuația jocului. Nae Constantin a spus că va conta mult pentru ploieșteni adaptarea la condițiile de joc, cât și dorința de a ieși învingători la sfârșitul meciului. Tot el ne-a informat că Huja va lipsi o perioadă până ce problema medicală se va rezolva, iar legat de compartimentul defensiv va juca cu patru fundași, cu toate că îi lipsește Huja, titular de bază pe linia de fund.
..Citeste mai departe..

Meci amical: Petrolul - Metaloglobus Bucureşti 2-2 (1-1)

Ieri, pe terenul bazei sportive din Aricești Rahtivani, comuna natală a antrenorului Nae Constantin, s-a disputat meciul de verificare dintre Petrolul și divizionară secundă Metaloglobus Bucureşti.
S-a terminat egal, 2-2 (1-1), golurile ploieștenilor fiind marcate de M. Bratu (37) și L.Dumitriu (62), în timp ce pentru bucureșteni au punctat M. Zukanovic (1) și L.Cazan (88).
„Lupii” au început partida cu următorul „11”: Moroz – Doua, Pashov, Olaru, Velisar- Seto, Jair- Bratu, Ioniță, Tucaliuc - Bucur. După pauză au mai jucat: Leitner- Borța, Achim, Meijers, Țicu- Purtic, Dumitriu- Moldoveanu, Budescu, Grozav- Irobiso.
Pentru Petrolul urmează primul joc oficial al anului pe „Ilie Oană”, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 17,00, cu Chindia.
..Citeste mai departe..

    31 32 33 34 35 36