Ceremonie de depunere de flori la Monumentul din Ploiești ridicat în cinstea eroilor sovietici care au luptat pentru a elibera Europa de fascism!


În ajunul aniversării a 80 de ani de la victoria împotriva nazismului, din Marele Război, personalul Ambasadei Federației Ruse la București a depus coroanele de flori la Monumentele soldaților sovietici înmormântați în municipiul Ploiești. 
Astfel de ceremonii au avut loc și în Pitești, Câmpulung Muscel, acolo unde, de asemenea, sunt îngropați soldați sovietici. În cadrul ceremoniilor, diplomații au onorat memoria a peste 600 de militari sovietici care și-au pierdut viața pe teritoriul României luptând pentru apărarea Patriei și eliberarea Europei de „ciuma brună” (n.r. fascism), se specifică pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse. 
„Nimeni nu este uitat! Nimic nu este uitat!”, conchide comunicatul
..Citeste mai departe..

8 Noiembrie, Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

La multi ani celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil! 

Astăzi, 8 noiembrie, Biserica cinsteste Soborul Sfintilor Mihail și Gavriil și a tuturor cetelor îngerești care stau alături de Dumnezeu. 

Despre Sfântul Arhanghel Mihail 
În limba ebraică, numele său înseamna „Cine este ca Dumnezeu?” Pe Icoane, Arhanghelul Mihail este reprezentat purtând în mână o sabie de foc, semn ca el pedepseste păcatul. 
Sfântul Arhanghel Mihail este pomenit, în cărtile Vechiului Testament, ca fiind prezent mai ales acolo unde Dumnezeu pedepseste nedreptatea. 
Din acest motiv Arhanghelul Mihail se arată a fi un înger al dreptatii Dumnezeiesti
..Citeste mai departe..

Uite așa se inventează „crizele”!

Unde ne este apa? 
Că doar a plouat mult, atât de mult încât a produs și inundații! La munte au fost și acum, recent, precipitații 

Iată cu ce se confruntă o țară ca România, care este cea mai bogată țară din UE în ce privește resursele naturale! Resurse care, ce să vezi, nu ne mai aparțin! 
După atâtea ploi, unele chiar abundente și care au produs inundații, să se vină acum cu teoria cum că ar trebui impuse restricții asupra consumului de apă, pe motiv că ar fi Paltinu doar pe jumătate plin cu apă, pare o nebunie! Adică nu s-a înaintat propunerea asta când erau perioade de secetă, pe timp canicular, și se vine acum, în octombrie, după atâtea și atâtea ploi! Dacă e doar pe jumătate Paltinu, unde ne este apa? 
Cumva acolo unde se află și electricitatea, adică într-o țară din Est? Și noi, care ar trebui să fim stăpâni pe aceste resurse, ce facem, suntem supuși raționalizării?
..Citeste mai departe..

Să ne rugăm și pentru pace, în acestă zi de Mare Sărbătoare Creștină: Sfânta Cuvioasă Parascheva!

14 octombrie reprezintă data unei Mari Sărbători Creștine, Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, care este sărbătorită an de an în această zi de 14 ale lunii octombrie. Zeci de mii de oameni participă la Pelerinajele organizate pentru moaștele Sfintei Cuvioasă Parascheva, aduse la Catedrala Mitropolitană din Iași. 
Este o dovadă că România este o țară creștină și așa trebuie să și rămână, în ciuda unor... ciudați care se agită să manipuleze creierii populației cu tot felul de ipoteze și ideologii inumane. 
S-a mers până acolo încât o Ambasadă a emis un semnal de alarmă pentru cetățenii de naționalitatea respectivă ce se află în România de a nu se apropia de instituțiile creștine în perioada 11-14 octombrie, invocând fel de fel de motive...! 
Creștinii, însă, nu au frică! Cine crede în Dumnezeu este fără frică!
..Citeste mai departe..

CCR scoate din cursa electorală un candidat pentru prezidențiale din cauza unor declarații!

Mai se respectă dreptul omului de a alege și de a fi ales? 
În ce Constituție scrie că nu ai voie să spui „lucruri” dacă vrei să candidezi? 

Situație halucinantă în România, un candidat la prezidențiale scos din cursă de către Curtea Constituțională pe motiv că ar fi incompatibil cu această funcție din pricina unor declarații! 

Întrebări: 
- De când CCR spune oamenilor ce să vorbească și ce nu? 
- De când CCR are dreptul să scoată din cursa electorală pe cineva din cauza unor declarații din moment ce nicio Instanță nu s-a pronunțat în acest sens? Nu trebuie să fi expert în ale dreptului constituțional pentru a-ți da seama că ceva, în această decizie, cam dă cu virgulă...!
..Citeste mai departe..

De ce nu vă place PACEA? De ce provocați în continuare războiul?

Parlamentul a aprobat „participarea Armatei României la misiunea de Asistență de Securitate și Instruire NATO-NSATU, începând cu anul 2024, prin punerea la dispoziție a infrastructurii și echipamentelor necesare pentru găzduirea și operarea, pe teritoriul național, a facilității Logistic Enabling Node - România (LEN-R), în cadrul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, și a unui efectiv de 100 de militari”! Pe banii poporului român!

Poporul român de ce este ignorat și nu este întrebat prin Referendum dacă este sau nu cu așa ceva, domnilor care conduceți România? 

Chiar în prima zi a lunii octombrie am consemnat ceva ce nu doream să se întâmple! Parlamentul a acordat, din păcate, vot favorabil pentru două „Solicitări” ale președintelui Klaus Iohannis ce vizează războiul din Ucraina! 
Una dintre acestea era „Solicitarea Preşedintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, cu privire la aprobarea înfiinţării pe teritoriul naţional a unei facilităţi de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean”. Raportul comun al Comisiilor pentru apărare ale celor două Camere ale Parlamentului şi Proiectul de Hotărâre.
..Citeste mai departe..

Sistemul informatic de monitorizare electronică, extins în toată țara și folosit în cadrul procedurilor judiciare!

Mai este respectat dreptul omului la intimitate? 

IPJ Prahova ne anunță că, începând cu 1 octombrie 2024, „sistemul de monitorizare electronică se aplică și în cadrul procedurilor de control judiciar, control judiciar sub cauțiune și arest la domiciliu, în cauzele în care organele judiciare vor dispune obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere în sarcina inculpatului cercetat penal”! 
Într-un comunicat de presă, instituția amintită anunță că au fost identificate și amenajate spațiile destinate desfășurării activităților de monitorizare electronică, procedura de dotare a acestora cu logistica necesară fiind definitivată. 
Polițiștii consideră că „utilizarea sistemelor electronice permite o creștere a gradului de asigurare a măsurilor de protecție a drepturilor persoanelor protejate, dar nu reprezintă o măsură de constrângere, ci o metodă de monitorizare/supraveghere, care permite urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse în cadrul unor proceduri judiciare.
..Citeste mai departe..

Autoritățile declară că iau măsuri de prevenție pentru zonele unde sunt anunțate a se produce fenomene meteo!

Un comunicat al IGSU precizează că astăzi, 28 septembrie a.c., la sediul MAI, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat o videoconferință, în prezența secretarului de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, și a prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, colonel Florea Constantin, cu prefecții și inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență județene. 
În cadrul întâlnirii, au fost stabilite măsurilor preventive și de intervenție necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce ca urmare a manifestării fenomenelor meteo din următoarea perioadă, precum și pentru gestionarea riscurilor legate de creșterea debitelor unor cursuri de apă.
În acest sens, viceprim-ministrul Cătălin Predoiu a reiterat măsurile necesare pentru prevenirea situațiilor de risc și pentru asistența în situații de urgență, care au fost comunicate și în videoconferințele anterioare susținute în acest context.
..Citeste mai departe..

1.640 de locuri scoase la concurs în Școlile de Poliție

În perioada octombrie - decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție, ne informează IPJ Prahova. 
Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca. Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. 
Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
..Citeste mai departe..

Pe ultima sută de metri a mandatului său de președinte, Iohannis cere implicarea Armatei Române în conflictul din Ucraina!

Așa ceva pune în pericol PACEA din România și din Europa, constituind și o gravă abatere de la legislația română! 
Și nu are acordul populației pentru asta!

În goana sa după o funcție care să-i asigure continuarea imunității politice, Klaus Werner Iohannis - președintele României, se gândiră, din păcate, să implice și mai mult România în conflictul din Ucraina! 
Astfel, Iohannis cere Parlamentului României să își dea acceptul pentru ca Armata Română să trimită, pe frontul din regiunile separatiste din Ucraina, 100 de militari! Doamne ferește! 
Acei militari nu pot să constituie decât „carne de tun” pentru interesele unora! 
Prin această „mișcare”, Iohannis pune în pericol atât stabilitatea și pacea din România, cât și securitatea și pacea din Europa de Est și nu numai de Est...! De ce să provoci, domnule? De ce? Nu îți este dragă pacea? 
De ce vrei să aduci războiul în România? 
Domnul Iohannis face, însă, o mare eroare constituțională, pentru că trebuie să ceară acceptul populației, prin Referendum, nu direct Parlamentului.
..Citeste mai departe..

Ajutoare umanitare pentru Galați!

Un comunicat al IGSU, transmis presei prahovene de către ISU Prahova, se declară că, urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat HCNSU nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice. 
Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat a unor cantități suplimentare de produse și materiale și/sau a unor noi categorii de produse și materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul județului Galați, în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6