A început Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineret „IMAGINARIUM”


Teatrul „Toma Caragiu” organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineret intitulat „IMAGINARIUM”, care se va desfășura în perioada 6-11. În acest an, festivalul va aduna spectacole din teatre renumite din diverse orașe ale țării, cum ar fi București, Galați, Alba Iulia, Târgu Mureș, Reșița, Brăila și Buzău. 
Cei mici, dar și adolescenții, vor avea ocazia să vizioneze atât piese care reinterpretează povești clasice, cât și spectacole care abordează teme actuale relevante pentru generațiile tinere. 
Zona pietonală aferentă Parcului „Nichita Stănescu” o să fie transformată într-o scenă vibrantă în aer liber! 
Pentru cei care doresc să participe, biletele sunt disponibile la Agenția de bilete a Teatrului „Toma Caragiu” sau pot fi achiziționate online pe site-ul oficial al teatrului: www.teatruploiesti.ro
..Citeste mai departe..

Anton Shaburov dirijează joi, de 1 mai, la Ploiești, într-un Concert Extraordinar la Filarmonica „Paul Constantinescu”!

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești găzduiește joi, de 1 mai, cu începere de la ora 19:00, un Concert simfonic extraordinar, cu invitați de marcă. 
Suntem onorați de participarea dirijorului rus Anton Shaburov, un dirijor foarte talentat, considerat ca fiind printre cei mai talentați din generația sa. 

Invitații și programul concertului: 
- Dirijor: Anton Shaburov 
- Solist: Octavian Lup – violoncel.

Program: 
- Aleksandr Glazunov – Slavonic Festival, op. 26a; 
- Piotr Ilici Ceaikovski – Variațiunile Rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33; 
- Nikolai Rimski-Korsakov – Sheherazade, op. 35
..Citeste mai departe..

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe scena Filarmonicii din Ploiești

Un concert de excepție va avea loc joi, 23 ianuarie, cu începere de la ora 19:00, pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente istorice ale României: Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie. 
 O seară ce se anunță a fi extraordinară și care îi aduce în fața publicului ploieștean pe cei doi muzicieni de renume internațional, dirijorul italian David Crescenzi și violonistul român Gabriel Croitoru. 
Programul serii cuprinde lucrări din creația „Titanului de la Bohn”, Ludwig van Beethoven, un compozitor vizionar, care a curajul să spargă toate tiparele și regulile vremii și să pășească spre un nou curent stilistic, devenind astfel „ultimul clasic și primul romantic” al istoriei muzicii internaționale. 
Puteți asculta „Sonata Kreutzer” într-un aranjament pentru vioară și orchestră realizat de Mircea Luculescu, solist Gabriel Croitoru și celebra Simfonie a VI-a, op. 68, „Pastorala”, două lucrări de mare valoare muzicală, foarte apreciate în rândul melomanilor dar și al muzicienilor
..Citeste mai departe..

17 ianuarie, Sfântul Antonie cel Mare

Atenție la ce declara acesta, în urmă cu 1.700 de ani, despre cum se vor comporta oamenii în viitor!


Astăzi, 17 ianuarie, este prăznuit Sfântul Antonie cel Mare, cel ce a întemeiat viața călugărească. 
Ce spunea el în urmă cu 1.700 de ani? 

Citiți și aprofundați: 
„VOR VENI VREMURI CÂND OAMENII VOR ÎNNEBUNI, IAR CÂND VOR VEDEA PE CINEVA CARE NU ÎNNEBUNEȘTE SE VOR RIDICA ÎMPOTRIVA LUI, SPUNÂNDU-I CĂ ESTE NEBUN, PENTRU CĂ NU ESTE ASEMENEA LOR”
..Citeste mai departe..

15 ianuarie, ziua dedicată poetului nepereche, Mihai Eminescu

Evenimente organizate de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” dedicate poetului național


Se împlinesc astăzi, 15 ianuarie 2025, 175 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu. 
A fost nu numai o personalitate a culturii românești, ci și un om politic naționalist, care și-a iubit țara așa cum ar trebui să o iubească fiecare dintre noi! Eminescu a luptat, ca poet și om politic, pentru ca România să nu ajungă pe mâna străinilor, a luptat pentru valorile naționale! 
Zicerile și scrierile sale au deranjat mult puterea politică de atunci, dar nu numai cea politică..., astfel că s-a dorit a se crede că Eminescu era nebun și că de aceea a murit! 
Cine critica puterea nu era deloc bine... văzut, ca și acum, de altfel.
..Citeste mai departe..

25 decembrie este despre Nașterea Sa, a Lui Isus Hristos!

Astăzi, 25 decembrie, Sărbătorim Nașterea Lui Isus Hristos, al celui care avea să schimbe Lumea și anii să fie numărați de la Nașterea Sa! Da, El e Fiul Domnului, singurul Messia! 

Să ne gândim mai mult la El, la rolul său în Lume și la sacrificiul său decât la cumpărături și la petreceri cu mese îndestulate! 

Să ne gândim la cât de multă însemnătate și putere a avut ca să schimbe și obiceiurile Bisericii, la cum a influențat pozitiv viața oricărui cetățean de pe Pământ. 

Să ne gândim la prețul plătit de El pentru păcatele noastre, pentru a ne încrede în Dumnezeire și în viața veșnică. 

Este o Sărbătoare Creștină, nu una a marketingului! 
Ar fi timpul ca și noi, oamenii, să ne întoarcem cu fața către Dumnezeu acum, mai ales acum! 

CRĂCIUN BINECUVÂNTAT TUTUROR
..Citeste mai departe..

Alain Delon a părăsit această lume, o lume despre care declara că nu se mai regăsește!

A fost o adevărată legendă a cinematografiei, sex simbolul anilor 60-70-80!

Unul dintre cei mai frumoși actori, Alain Deloc, a părăsit, pe 18 august, această lume... , o lume despre care, în urmă cu puțin timp, o considera nedreaptă și se plângea de singurătate. 
„Asta nu e lumea mea!”, afirma marele actor. 
Alain Delon avea 88 de ani când s-a ridicat la Ceruri! Și da, era supărat pe lumea asta, atât de supărat încât își afirmase intenția să fie eutanasiat, însă legea din Franța nu permitea așa ceva. Delon argumenta că a avut de toate la viața sa, a iubit, a fost iubit, a avut celebritate, așa că „nu am ce să mai fac în această lume în care nu mă regăsesc”! Trist, foarte trist! 
Poate că lumea asta o să aibă răgaz să cugete la spusele marelui actor și, odată cu asta, să se îndrepte odată și odată! Alain Delon s-a născut în data de 8 noiembrie 1935, în Sceaux, Seine, din Franța.
..Citeste mai departe..

Au fost premiați, de către Primăria Ploiești, câștigătorii Concursului „Lecții cu Nichita”

Municipalitatea ploieșteană a premiat joi, 28 martie, câștigătorii Concursului național „Lecții cu Nichita”, ediția a XIII-a. Astfel, la sediul Colegiului Național “Nichita Stănescu” Ploiești, organizatorul principal al evenimentului, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători ai competiției amintite. 
La toate cele patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat 500 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România. 
Premiile în bani, în valoare totală de 5000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești
..Citeste mai departe..

A părăsit această lume cunoscutul compozitor și interpret de muzică ușoară, George Nicolescu!

În inimile noastre vei rămâne nemuritor, George Nicolescu! 
Fie că este vorba despre șlagărul „Viața noastră” sau de Imnul echipei de fotbal Petrolul, acestea rămân tot timpul în mintea și în sufletul nostru, le simțim vibrând în fiecare dintre noi!

Muzica românească a devenit, de astăzi, și mai săracă, prin plecarea din această lume a ploieșteanului George Nicolescu. Acesta s-a stins din viață astăzi, 26 martie, la câteva zile după ce împlinise vârsta de 74 de ani, pe 12 martie. 
Andrei Păunescu, fiul marelui poet Adrian Păunescu, a postat, pe o rețea socială, vestea tristă, scriind că „S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea”.
..Citeste mai departe..

Buna Vestire!

25 martie, ziua când Sfânta Fecioară Maria a primit vestea, de la Sfântul Arhanghel Gavriil, că poartă în pântece pe Fiul Domnului!
Astăzi, 25 martie, creștinii sărbătoresc Buna Vestire! Este ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. 
Buna Vestire mai este cunoscută și sub denumirea populară „Blagovestenia” (termenul slav corespunzător celui de Buna Vestire). 
Dintre sărbă­torile Maicii Domnului, Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente.
..Citeste mai departe..

Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”

În perioada 21-31 martie 2024, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploieşti organizează ediția a XXXIV-a a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”. 
Vor avea loc diverse acțiuni culturale dedicate celui care a fost supranumit „poetul necuvintelor”. 
Printre acestea se amintesc: 
- Caravana Poeziei, eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. Evenimentul se va desfășura în data de 21 martie 2024, în intervalul orar 13.00-15.00, în aer liber, în Centrul Civic al Municipiului Ploiești. Se vor împărți flori trecătorilor și se vor recita poeme la busturile scriitorilor din Ploiești.
..Citeste mai departe..

1 2 3