Linia telefonică de suport psihologic, lansată de Poliția Română în parteneriat cu o Asociație!

Publicat pe 2025-02-12 12:03:29Mihail Marinescu

Dar, oare, Poliția Română nu are psihologi pentru specializați care să ofere suport pentru copii și părinți? Și Protecția Copilului are astfel de psihologi, de ce să fie nevoie de un ONG? 

În contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, din data de 30 ianuarie, Poliția Română, în parteneriat o Asociație, a lansat linia telefonică de suport psihologic SCHOOLHUB- 0374 078 078. 
Într-un comunicat de presă emis de către IPJ Prahova, se spune că „acest canal de comunicare și suport psihologic este gratuit și este adresat atât elevilor, cât și părinților și profesorilor care se confruntă cu situații de violență fizică, bullying sau alte forme de violență în mediul școlar”.
Linia telefonică SCHOOLHUB este disponibilă 12 ore pe zi, în intervalul 08.00-20.00, 7 zile pe săptămână și oferă suport psihologic prin intermediul unei echipe de psihologi, având ca scop principal gestionarea situațiilor de criză și redirecționarea către specialiști în funcție de gravitatea cazului, după cum urmează: 
- Psihologi clinicieni și psihoterapeuți- pentru consiliere de lungă durată; 
- Medici psihiatri- pentru evaluări medicale și intervenții specializate; 
- Poliție- pentru cazurile ce necesită intervenție imediată, potrivit competențelor; 
- Asistență socială și instituții medicale pentru protecția și sprijinul copiilor vulnerabili. 
„În cazul în care, în urma apelului telefonic primit, se constată faptul că situația prezentată este de competența poliției, psihologii specializați vor transmite această informare de pe adresa siguranta.scolara@happyminds.ro, structurilor pentru siguranța școlară teritorial competente. Aceste informări vor fi analizate, verificate și soluționate conform competențelor și conținutului regăsit, atât în mod direct, cât și prin celelalte structuri/subunități din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, dar și prin relaționarea cu alte instituții de stat (unități de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova etc.)”. 

PS: Se observă că tot mai des se utilizează denumiri americănești, cum este și acest „schoolhub”! Suntem în România și suntem români, oare am uitat de limba noastră maternă? Vreți să ne pierdem identitatea de tot? 
În al doilea rând, păi Poliția Română nu are psihologi, plătiți din bani publici și chiar specializați în problemele de familie, de școală? De ce și pentru ce să se apeleze la un ONG pentru așa ceva? Unde sunt psihologii din Poliție?