Au ucis ursul!

Publicat pe 2024-07-09 22:28:26Mihail Marinescu

Așa se rezolvă problemele, apăsând pe trăgaci? 
Cine este de vină pentru că urșii rămân fără păduri și fără habitate? Muntele este casa lor! 


Este o tragedie pentru familia acelei doamne care și-a găsit sfârșitul pe munte, în Jepii Mici, fiind luată de un urs și găsită, apoi, decedată într-o prăpastie. 
Da, este o tragedie, dar tu, om, considerat ființă civilizată, să ucizi ursul...! 
Păi ce facem, ochi pentru ochi și dinte pentru dinte? În acest secol? Acesta este nivelul de civilizație? 
Cât de bine considerați că ați procedat, ucigând ursul, ținând cont că tot omul a fost cel ce lasă pădurile fără copaci, fără habitate?
În loc să rezolve simplu aceste probleme, pentru care este nevoie doar de puțină voință, omul apasă pe trăgaci! Muntele, pădurile de la munte, sunt locuri în care urșii au casa lor! 
Ei își apără teritoriile, poate mai bine decât oamenii din ziua de azi, după cum se vede. C
ând oamenii se aventurează prin acele locuri pot să ia în calcul și că se pot să întâlnească animale sălbatice, ursul, de exemplu, și să se întâmple lucruri neplăcute. Poate ursul să conștientizeze că nu are voie să atace oameni? În niciun caz. 

* Jandarmeria prahoveană revine asupra informației în care anunța ce s-a întâmplat cu femeia respectivă, declarând următoarele: „Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”! 
Totuși, nu ni s-a prezentat nicio dovadă că ursul ar fi fost cel ce a omorât-o pe femeia respectivă!