Polițiștii prahoveni l-au depistat pe individul care a anunțat nejustificat, prin 112, amplasarea unei bombe la Palatul de Justiție din Ploiești!

Publicat pe 2024-06-30 12:23:40Mihail Marinescu

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, au identificat persoana care a sesizat, la data de 27 iunie a.c, amplasarea unei bombe, la o instituție publică, din municipiul Ploiești, ca fiind un bărbat, de 34 de ani, din județul Ilfov. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34 din 2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, cu amendă în valoare de 4.000 lei. 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizare, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și Serviciului Român de Informații.
„Apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor. 
În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent și echipajele sunt direcționate pentru soluționarea unui astfel de apel, o persoană poate avea într-adevăr nevoie de ajutor!”, se declară într-un comunicat al IPJ Prahova.
Polițiștii atrag atenția că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. 
Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.