Și, totuși, am cedat...!

Publicat pe 2024-06-21 10:39:13Mihail Marinescu

Dăm o grămadă de bani pe armamentul american, după care îl cedăm altora? Pe gratis? 
Pe popor l-ați întrebat dacă este de acord cu astfel de... acțiuni? 
L-ați întrebat dacă vrea război? 
De ce nu militați pentru PACE? 
De ce băgați tot timpul bățul prin gard? 

După ce, la primele ore ale dimineții de ieri, 20 iunie, s-a anunțat că România nu este pregătită să ofere Ucrainei sistemul de rachete Patriot, iată că după ceva timp s-a revenit și s-a decis, în ședința CSAT, că România o să ofere, până la urmă, acel sistem rachete! Sunt două aspecte aici de reliefat. 
Unul se referă la faptul că noi, românii, plătim o grămadă de bani pentru armamentul american, după care îl cedăm altora! Păi cum vine asta? Noi ce câștigăm? 
Al doilea aspect, care poate avea consecințe și mai grave, ar fi că, prin cedarea acelui sistem de rachete, apărarea României devine mai fragilă, chiar dacă din patru sisteme, doar unul era funcțional!
De asemenea, ca o țară să cedeze arme către una dintre țările implicate în conflict înseamnă, în mod automat, implicarea în conflict! 
Se riscă, astfel, foarte mult ca războiul să se extindă și să cuprindă și România, tocmai din cauza servilismului. De dragul unor laude venite de la lideri occidentali, conducătorii României riscă să-și bage poporul în război! În loc să se militeze pentru pace, iată ce fac cei ce se află la conducerea României, bagă bățul prin gard și provoacă Rusia! Și așa ceva se întâmplă la pachet cu o lege pe care a înaintat-o MApN spre votare, lege care are o denumire foarte comercială, poleită frumos, „Securitatea națională” și în care, printre altele, se vorbește despre instruirea piloților ucraineni (sau ce nație or fi ei) pe teritoriul României, ceea ce iar reprezintă un episod din băgatul bățului prin gard! 
Așa ceva este inadmisibil! Nu le mai place pacea? 
De ce vreți, domnilor, să aduceți războiul aici? 
Războiul nu aduce decât moarte, foamete, sărăcie, boli incurabile, haos! Asta vreți? 
Conform Legii Supreme, Constituția, poporul român trebuia consultat prin Referendum despre așa ceva, apoi Parlamentul vota cu „da” sau „nu”, după care se punea de o ședință CSAT și se decidea! 
Dar, acum nu se mai ține cont de voința poporului român și se acționează după alte... ordine, încălcându-se Constituția. Rezerviștii deja sunt solicitați să vină la instrucție! Ce faceți, români, acceptați așa ceva? 
Numai Dumnezeu ne mai poate salva! Slavă Ție, Doamne!