Poliția transmite că a fost un climat normal de siguranță și legalitate, în județul Prahova, la aceste alegeri comasate!

Publicat pe 2024-06-10 14:31:30Mihail Marinescu

Centrul de Comunicare Județean Prahova, din cadrul IPJ Prahova, ne anunță că, în urma analizei realizate la nivelul județului Prahova, cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, comunică faptul că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut un climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică. 
„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, din județul Prahova, au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu imparțialitate, echidistanță și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate. 
În ziua alegerilor, la nivelul județului Prahova au fost întocmite 21 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral. De asemenea, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale.
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 330 de persoane și 300 vehicule, fiind aplicate 85 de sancțiuni contravenționale și constatate 2 infracțiuni. 
Peste 1.444 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale. 
Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul PRAHOVA și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. 
Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor. 
În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. 
Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor”, transmite IPJ Prahova.