Atenție, a fost anunțată o unealtă, numită „Recal”, care odată instalată în Windows, prin actualizare automată, poate să vă facă „screenshot-uri” în mod automat cu tot ce găsește, în acel moment, pe ecran!

Publicat pe 2024-06-08 14:25:31Mihail Marinescu

Fie că ești la birou și lucrezi cu date personale, fie că ești acasă și de uiți la divertisment, totul o să fie arhivat, prin capturi foto, în mod automat! 
Chiar dacă se spune că totul se arhivează local, ce te faci dacă pici victima hackerilor? 
Și de ce să ai nevoie de „Recal” din moment ce există la tastatură o tastă cu care putem noi să ne facem capturi cu ce vrem și când vrem?

V-ați gândit vreodată cum ar fi ca al vostru PC sau laptop, care utilizează Windows 11, să facă „screenshot-uri” cu tot ce se află pe ecran în acel moment, în mod automat, fără ca voi să apăsați pe vreo tastă? 
Fie că desfășori o activitate profesională, fie că pui o parolă, fie că te uiți la un video sau la o poză, indiferent ce faceți se face o captură foto și se arhivează! Unde!
Eiii, păi se spune că totul o să fie doar local, nu în „cloud”! Zău? 
Recent, la un eveniment organizat de compania ce deține Windows și în care s-a vorbit și despre „Copilot + PCs”, a fost dezvăluit faptul că în Windows 11 o să apară, ca actualizare, o unealtă numită „Recal”!
Vă veți întreba, ce mai e și SF-ul ăsta? Păi e, că tocmai ce v-am relatat mai devreme ce ar face. 
Dacă se spune că acele capturi sunt salvate doar local, păi ce rost are această unealtă numită „Recal” din moment ce există o tastă pe tastatură cu care putem noi, utilizatorii, să facem capturi de ecran când vrem și la ce conținut vrem? Ups! Și, cum se spune, de obicei, în astfel de cazuri, „tot ce se face, se face pentru binele vostru”! Cum să nu! Atât de bine încât omenirea este din ce în ce mai supravegheată și controlată! 
Dar dacă cineva îți intră fraudulos în PC (că sunt și astfel de cazuri) și vede acele capturi de ecran salvate automat de Windows, ce mai faceți? Vede parole, vede ce secrete profesionale și personale ai, la ce lucrezi etc. 
Păi nu este asta o violare a dreptului la intimitate? 
Acum, când mai tot ce facem este pe online, cum e să să se arhiveze și să se înregistreze, în imagini, tot ce faci pe PC? 
Plus că îți „mănâncă” și spațiu de pe hard disc! 
Doamne ferește, ce mai inventează unii!