Secția de baschet a CSM Petrolul Ploiești are campioni și la categoria „U16”!

Publicat pe 2024-06-03 11:43:44Ionuț Mitoiu; Sursă foto: csmploiești.ro

Echipa de baschet a CSM Petrolul Ploiești, categoria de vârstă „U16", a reușit, și în acest sezon, să repete performanța de anul trecut, câștigând titlul național. 
Băieții pregătiți de Ionuț Ivan, Cristi Trandafir și Robert Munteanu au reușit un turneu final de vis, cu o finală controlată în totalitate și câștigată cu 82-57 (23-16, 29-14, 18-18, 12-10), în fața celor de la CSU Andu Sibiu! 
În acest sezon competițional secția de baschet a CSM Petrolul Ploiești a câștigat patru titluri naționale la masculin: U15, U16, U27, U18 și alte două la feminin, U18 și U19! 
Una peste alta a fost un sezon excelent la „U16”, cu 22 de victorii din tot atâtea partide disputate.
Lotul celor 12 campioni ai clubului ploieștean la „U16”, în turneul de la Oradea, a fost format din: David Rașoga, Mihai Oprea, Octavian Ion, Federico Diaconescu, Octavian Ghiță, Luca Ștefan, Vlad Borcan, Tudor Mihalea, Teodor Mihalea, David Ilie, Rareș Tudorie și Andrei Nicolae. 

David Rașoga, din nou MVP al Turneului Final! După cum a evoluat în acest turneu, David Rașoga a fost desemnat și de data aceasta MVP al Turneului Final. 
La fel cum s-a întâmplat și în urmă cu un an, la aceeași categorie de vârstă, dar și anul acesta, la U17, sportivul ploieștean a încheiat competiția cu o medie de 26 de puncte/meci și 5 pase decisive/meci, devenind și „cel mai bun pasator” al turneului. Evident, Rașoga a fost inclus și în „best five” al competiției de la Oradea!