Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploiești, distins cu titlul de „Școală eTwinning 2024-2025”

Publicat pe 2024-05-21 10:33:11Prof. Neacşu Camelia, director al Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti

Într-un moment în care educația este recunoscută ca o componentă crucială a dezvoltării sociale și individuale, suntem mândri să anunțăm că școala noastră a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025. „eTwinning” este o platformǎ care promovează nu doar oportunitățile de învățare interculturală, ci și inovația în procesul de predare-învățare prin parteneriate între instituţiile şcolare din spaţiul European. 
Prin intermediul proiectelor „eTwinning”, elevii au oportunitatea de a interacționa cu colegii lor din alte țări, de a au descoperi noi culturi și de a-şi dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, abilitățile digitale și colaborare într-un mediu internațional. Prin participarea activă a elevilor Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti la proiectele „eTwinning Innovative Digital Citizenship” şi „The Magic of Kindness” - coordonator profesor Irina Magdalena Morariu şi „Math of Life” - coordonator professor Simion Emilia Vasilescu am obţinut trei certificate de calitate europene care ne-au permis sǎ aplicǎm pentru eticheta de „Școală eTwinning” pentru anul 2024-2025.
Pentru liceul nostru, obținerea etichetei de „Școală eTwinning 2024-2025” validează eforturile noastre de a aduce inovația în educație, de a promova metode de predare centrate pe elev și de a dezvolta competenţele lingvistice şi digitale, precum şi de a încuraja creativitatea și gândirea critică a acestora. 
Obţinerea titlului de „Școală eTwinning 2024-2025” reprezintă doar începutul unei călătorii continue către excelență în educație. Suntem mândri de ceea ce am realizat împreună - elevi, pǎrinţi, cadre didactice și promitem să evoluăm în spiritul colaborării promovând valorile europene atât în comunitatea locală, cât și în lume.