Săptămâna prevenirii criminalităţii-activități preventive în județul Prahova

Publicat pe 2024-05-21 10:26:35Mihail Marinescu

În perioada 20-24 mai 2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. 
Aceste demersuri sunt structurate pe zile tematice, aliniate priorităților de intervenție preventivă ale Poliţiei Române pentru acest an, după cum urmează: 
- 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor - 21 mai – Siguranța în mediul online 
- 22 mai – Prevenirea violenței domestice - 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului 
- 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și plecărilor voluntare.

20 Mai – Prevenirea Victimizării Minorilor
Astăzi, 20 mai, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Biroului Siguranța Școlară și polițiști din cadrul Poliției municipiului Ploiesti, au organizat o serie de activități preventive în Școla Gimnaziala „Anton Pann”; Școala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache”; Școala Gimnazială nr.1; Școala Gimnazială „Sfântul Vasile”; Colegiul National Pedagogic „Regina Maria”, dar și în cadrul Grădiniței nr.47 Ploiești.
 Aceste activități au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor în mediul educational, prin promovarea unor atitudini comportamentale pozitive în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial. Accentul a fost pus pe valori precum respectul, toleranța și gestionarea armonioasă a conflictelor. 
Polițiștii le-au prezentat elevilor informații referitoare la formele de manifestare a „bullyingul-ui” în școală, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, și importanța dezvoltării abilităților nonviolente de gestionare a conflictelor. 
Siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile de acțiune ale polițiștilor și se construiește printr-o muncă permanentă, care presupune totodată și implicarea părinților, a cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune. 
Pe tot parcursul săptămânii, polițiștii prahoveni se vor afla printre elevi în unitățile de învățământ din județ, ne informează IPJ Prahova.