Ziua Europei la Ploiești!

Publicat pe 2024-05-13 10:13:46Mihail Marinescu

Autoritățile au organizat astăzi, 9 mai, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești (în parcarea dintre acea instituție și Palatul Administrativ) o ceremonie dedicată zilei Uniunii Europene! 
Deși este 9 mai, nu s-a pomenit nimic și despre Ziua Independenței de Stat a României, Independență ce a fost proclamată pe 9 mai! Dar, după se întâmplă de puțin ani, festivitatea pentru Ziua Independenței a fost... mutată pe 10 mai! De ce? Păi poate pentru a nu eclipsa sărbătorirea zilei UE, cine știe! 
Istoria nu trebuie să ne fie falsificată, că altfel ne putem pierde identitatea națională! 
Revenind la evenimentul cu pricina, ceremonia dedicată zilei UE a început cu salutarea Drapelului de luptă! După aceea au fost intonate Imnul României și Imnul UE.
A urmat un Tedeum și apoi alocuțiuni ale reprezentanților autorităților locale și județene, aducându-se, cum era de așteptat, multe laude Uniunii Europene! 
Ziua Europei a fost sărbătorită de politicieni, nu de către cetățeni, ori asta spune multe despre cât de „iubită” este UE la Ploiești de către oamenii de rând. Și ce motive ar avea să fie iubită UE? 
Mâine, 10 mai, ceremonia dedicată Zilei Independenței României începe la ora 11:00 și se desfășoară la Monumentul Vânătorilor, de la Gara de Sud.