Astăzi, de Ziua Muncii, să ne aducem aminte de cei care au construit, în trecut, această țară minunată numită România!
Publicat pe 2024-05-02 17:02:46 | Mihail Marinescu |

Ce a mai rămas, după 1990, din industria românească și ce s-a ales de clasa muncitoare...!
De 1 mai, de Ziua Internațională a Muncii, să ne aducem aminte noi, românii, de cei care au ridicat țara aceasta și au făcut-o frumoasă și industrializată, atât de industrializată încât străinii erau tot mai invidioși pe ceea ce se putea produce în România și, mai ales, pe bogățiile noastre naturale.
Părinții și bunicii au muncit pentru a ridica această țară! Prin sudoarea lor, prin eforturile lor, prin munca depusă zi de zi în fabrici, în uzine, pe ogoare s-a reușit a se face o țară demnă, independentă energetic și petrolier și, nu în ultimul rând, o țară suverană!
După mai bine de 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, din marea industrie și agricultură românească nu a mai rămas mare lucru, pe motiv că industria ar fi fost un morman de fiare vechi! Serios? Și, atunci, cum se face că acel „morman de fiare vechi” a reușit să producă atât de mulți bani încât în 1989 s-a reușit a se achita în întregime datoria externă a României? Hm!
Rămânând fără uzine, muncitorii au fost nevoiți, unii dinte ei, să plece în afara țării, iar cei care au rămas au îngroșat, pentru o perioadă, cifrele șomerilor, după care s-au reprofilat sau au rămas pe drumuri! Statul „eșuat” (ca să cităm din clasici) cam de atunci devenea eșuat!
Uzine nu mai avem decât extrem de puține, așa că muncitori nici atât!
Ziua muncii, da! O sărbătorim, dar să o sărbătorim trimițând mulțumiri, cinste și recunoștințe celor dinaintea noastră, fără de care România nu ar mai fi existat.
Se cam strofoacă unii, acum, să ne lase fără Suveranitate și fără Independență, dar să sperăm că Dumnezeu nu o să le permită a-și duce planul diabolic mai departe!
Cum a luat ființă Ziua Internațională a Muncii!
În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.
Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
Pe 1 mai 1886, sute de mii de manifestanți au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, însă cea mai mare demonstrație a avut loc la Chicago, unde au mers 90 de mii de demonstranți, din care aproximativ 40 de mii se aflau în grevă.
Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câștigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului (sursa: wikipedia.org).
În foto se află ceea ce a mai rămas din Uzina „1 Mai” Ploiești (Secția „Sculăria Centrală”), cea mai importantă uzină din Europa, singura în care se construiau utilaje petroliere!