Două persoane reținute pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt!

Publicat pe 2024-04-26 16:17:30Mihail Marinescu

În data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la domiciliul unei femei și al unui bărbat, din comuna Măneciu, bănuiți de comiterea a 5 infracțiuni de furt. 
În perioada 15 februarie-4 marie 2024, bănuiții de 24, respectiv 29 de ani ar fi determinat o persoană care suferea de probleme mintale să încheie mai multe contracte de telefonie mobilă la companiile de profil în municipiul Ploiești și în orașul Vălenii de Munte în urma cărora au obținut telefoane mobile, diferite mărci pe care le-ar fi valorificat la diferite case de amanet din localitățile mai sus menționate. 
De asemenea, cei doi și-ar fi însușit telefonul personal al persoanei vătămate, pe care l-ar fi valorificat la o unitate de amanet din Vălenii de Munte.
În urma percheziție, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum înscrisuri relevante, fiind recuperate telefoanele mobile în cauză. În baza probatoriului administrat, față de cei doi a fost luată măsura reținerii, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.