Am scăpat, de data aceasta!

Publicat pe 2024-04-22 16:08:51Mihail Marinescu

Președintele Iohannis cere Parlamentului să-i voteze „informările” cu tematică militară, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru pacea din România! 

În cazul în care acestea vor fi aprobate... numai Dumnezeu ne mai poate scăpa de război! Se bagă, în continuare, bățul prin gard! 

Îi găsiră pe militarii străini să efectueze diverse „operațiuni” în Marea Neagră! 
Dar duceți-vă să faceți așa ceva în Oceanul Atlantic și/ sau în Oceanul Pacific! De ce taman în Marea Neagră și la granița cu Rusia? Iar militarii ucraineni să se instruiască la ei în țară, nu pe teritoriul României ca să devină România o țintă pentru dușmanii lor!

Rugați-vă pentru PACE!

Ședință comună de astăzi, 22 aprilie 2024. a celor două Camere reunite ale Parlamentului României ar fi putut să producă o mare panică românilor dacă s-ar fi votat „solicitările” cu tematică militară ale președintelui României, Klaus Werner Iohannis! 
Din fericire, nu a existat cvorum pentru ca acele acte normative să fie votate, 12 parlamentari lipsind din plen. În actualul context geopolitic și militar ar fi fost extrem de greu ca în România să fie menținută pacea dacă solicitările președintelui ar fi obținut vot „pro” din partea parlamentarilor. 
Este o mare, o mare gafă să ceri așa ceva, participări ale Armatei Române la operațiuni militare ce se derulează în alte țări, instruirea militarilor ucraineni pe teritoriul României! 
Este impardonabil așa ceva! Un șef de stat, al unei țări membre NATO, să facă așa ceva, în condițiile în care Ucraina nu este stat membru NATO, este inadmisibil. 
Este încă o tentativă de a se băga bățul prin gard și de a se provoca Rusia! 
Îi găsiră acum, taman acum, pe militarii străini să efectueze „operațiuni” la granița cu Rusia, în Marea Neagră! Dar de ce nu faceți voi așa ceva în Oceanul Atlantic și/ sau în Oceanul Pacific? De ce tocmai în Marea Neagră? 
Iar ucrainenii să se instruiască la ei în țară, nu în România, că război este doar în provinciile separatiste din Ucraina, nu în toată Ucraina, adică doar într-o mică părticică din acea țară... și ce țară mare e...! 
De ce să fie instruiți în România, ca să existe motive de război în România?
Se dorește, de asemenea, ca în România, să se înființeze unități militare multinaționale! Dar ce a ajuns România, domnule președinte?

Domnule președinte al României, vă negociați funcția de la NATO, pentru care candidați, prin a aduce război în România? Răspundeți, domnule președinte!
Ședința celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată pentru ziua de 23 aprilie, ora 11:30! 
Doamne ajută să scăpăm și de data aceasta! 

* Uitați ce vroia, printre altele, domnul președinte Iohannis a se vota azi în Parlament: 
- „Solicitarea Preşedintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, cu privire la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie PROSPERITY GUARDIAN (OPG), începând cu anul 2024. Raportul comun al Comisiilor pentru apărare ale celor două Camere ale Parlamentului şi Proiectul de Hotărâre. 

- Solicitarea Preşedintelui României, domnul Klaus-Werner Iohannis, cu privire la aprobarea participării Armatei României la operaţiile desfăşurate sub egida Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră - MCM BLACK SEA, începând cu anul 2024. 
Raportul comun al Comisiilor pentru apărare ale celor două Camere ale Parlamentului şi Proiectul de Hotărâre. 

- Informarea din partea Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, cu privire la aprobarea tranzitării teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de Estonia către Ucraina şi instruirea militarilor ucraineni. 

- Informarea din partea Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, cu privire la aprobarea participării Armatei Române la Operaţia de Securitate maritimă a Uniunii Europene EUNAVFOR ASPIDES, începând cu anul 2024”.