Am intrat din nou în Schengen! Oau! De la 31 martie, doar pe aeroporturi!

Publicat pe 2024-03-28 00:40:37Mihail Marinescu

Controalele vor fi inopinate! 

Să vezi ce minune! Ministerul Afacerilor Interne anunță, cu mult fast, pe pagina sa de Facebook, cum că, începând cu 31 martie 2024, cetățenii care călătoresc în țările din zona Schengen nu vor mai trebui sa treacă prin control de frontieră! 
„Polițiștii vor fi în continuare prezenți în aeroporturi și vor putea verifica identitatea și situația legală a persoanelor pentru a preveni și combate posibilele infracțiuni”, se spune în video-ul prezentat de MAI. 
Dar citiți în continuare, că e și mai interesant: „Acțiunile poliției nu vor avea ca obiect controlul trecerii frontierei și vor viza, în special, combaterea criminalității transfrontariere, a migrației ilegale și verificarea valabilității dreptului de ședere în spațiul Schengen. Verificările vor fi inopinate ”. 
Ups, inopinate, da? Vai, vai!
Dacă polițistului nu-i place expresia feței tale, atunci e nașpa, la control nene! Cam așa ceva, nu? Și, domnilor, cum puteți combate infracționalitatea din moment ce nu mai faceți control la trecerea frontierelor? 
Dacă eventualul infractor știe să joace teatru și să aibă o expresivitate de modeling păcălindu-vă, ce faceți? Vă asumați asta? Bun, una peste alta am intrat pentru a mia oară în Schengen, că e an electoral și dă bine la electorat. 
Problemele cele mai mari sunt la vama terestră, unde camioanele, TIR-urile stau zile întregi la coadă, mai ales de când accesul camioanelor din Ucraina este prioritar, contrar oricăror legi umane! Acolo, în vama terestră, trebuie acord Schengen, că tot o ard unii cu o Europă unită! 
Schengenul, o invenție ce poate să fie folosită ca șantaj asupra țărilor cu zăcăminte, cu bogății naturale! Ori e Europa unită, ori inventăm „programe”, „spații” și punem condiții?
 https://www.facebook.com/share/v/k34sWtQUhruMDTPv/?mibextid=WC7FNe.