Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”

Publicat pe 2024-03-25 13:49:28Mihail Marinescu

În perioada 21-31 martie 2024, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploieşti organizează ediția a XXXIV-a a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”. 
Vor avea loc diverse acțiuni culturale dedicate celui care a fost supranumit „poetul necuvintelor”. 
Printre acestea se amintesc: 
- Caravana Poeziei, eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. Evenimentul se va desfășura în data de 21 martie 2024, în intervalul orar 13.00-15.00, în aer liber, în Centrul Civic al Municipiului Ploiești. Se vor împărți flori trecătorilor și se vor recita poeme la busturile scriitorilor din Ploiești.
- „Nichita Stănescu – muzică și vers” un program care cuprinde o serie de activități literar-artistice susținute de artiști locali și naționali în școlile din Ploiești, programate în intervalul 22-28 martie 2024. 
- Concursul județean de recitări „Sub aripa lui Nichita”, ediția a XVII-a, deschis exclusiv liceenilor prahoveni (cursuri de zi) se va desfășura în perioada 15-26 martie 2024.
Se pot înscrie la acest concurs doar elevii care învață în instituțiile de învățământ liceal, cursuri de zi, din județul Prahova. 
Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul www.casadecultura.ro, vor fi completate și trimise începând cu data de 15 martie 2024 și până la data de 24 martie 2024, ora 18.00, la adresa de e-mail cristina.casadeculturaploiesti@gmail.com. 
- Proiectul „Aproape de Nichita”, care se va desfăşura în data de 29 martie 2024. La împlinirea a 91 de ani de nașterea poetului Nichita Stănescu, elevii şi profesorii prahoveni din ciclul liceal sunt invitaţi să marcheze această zi importantă alături de instituția noastră.
 - Lansarea Antologiei Taberei de creație literară „Ion Stratan”, ediția a III-a, intitulată „Ploiești, un oraș turcoaz” va avea loc sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 11.00, la Centrul Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” Ploiești. 
În cadrul evenimentului, colaboratori ai Universității Populare „Dimitrie Gusti” vor susține prelegeri cu tema Neomodernismul în Artă, iar membrii Cenaclului literar Atitudini vor oferi un moment poetic.