O guvernare a tichetelor sociale!

Publicat pe 2023-10-13 13:55:16Mihail Marinescu

Tichete sociale pentru români și lux pentru refugiați! Acceptați așa ceva, români? 
Acceptați ca România să devină un fel de cămară a Ucrainei și să flămânzim pentru ca alții să se îmbogățească și să trăiască din avuția noastră?

Spuneți și voi, români, dacă este corect ce se întâmplă și dacă nu cumva vă simțiți jigniți și ignorați de cei care ar fi trebuit să fie, în primul și primul rând, preocupați de binele propriului popor, nu de alte nații, nu de alte țări! 
Astăzi, 13 octombrie, premierul României, Marcel Ciolacu, se lăuda, pe pagina sa de Facebook, cum că Executivul pe care îl conduce acordă tichete sociale, în valoare de 500 de lei, pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale, timp de patru ani!

Acordăm tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale. Sunt peste 400 de mii de copii care vor beneficia de sprijin pentru achiziționarea de rechizite și haine. Tichetele vor fi primite anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024. Finanțarea va fi de 120 milioane euro, este asigurată integral din fonduri europene”, scrie în postarea lui Marcel Ciolacu. 

Așadar, românilor li se dau tichete sociale, în schimb ce refugiaților li se acordă tot luxul de care au nevoie, ca să nu mai spunem și că odraslele lor primesc mii de lei în fiecare lună! Păi, se compară una cu alta? 
A, să nu uităm de angajamentul luat, în numele României, de președintele Klaus Iohannis, în fața omologului și prietenului său din Ucraina, Zelenski, când acesta din urmă a venit la București, pe 10 octombrie a.c. 
Da, iar Iohannis l-a asigurat acel președinte că România o să acorde Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie, inclusiv de sprijin militar, de parcă noi am fi bogații Planetei de ne permitem să dăm altora tot ce vor ei. 
Sprijin militar? Oau, așa ceva este inadmisibil, să ajuți militar o țară aflată în război este ca și cum ai declara război celeilalte țări! Nu se poate accepta așa ceva, pentru că ne transformă țara într-o țină! 
Și apoi te agiți că mai pică niște drone militare pe aici! Stupid! 
Să iei decizii de genul ăsta fără a te consulta cu poporul rezultă că președintele României este total pe lângă lege, ignorând Constituția într-un hal fără de hal! Dar, oare, când a respectat el Constituția? 
Așadar, prin dorința celor ce ne conduc, România tinde să devină un fel de cămară a Ucrainei, iar Ucraina să se aprovizioneze, din cămară, cu ce vrea ea și când vrea ea! 
Acceptați așa ceva, români, să se ia de la gura noastră ca să strângă Zelenski averi? 
Devenim o țară bazată pe tichete sociale în loc să se creeze locuri de muncă, în loc să se investească în economie, în IMM-uri? Așa ceva este impardonabil! 
Păi ce industrie, că s-a distrus mai tot ce era și care asigura independența României în materie de energie electrică, de gaze, de țiței, de produse agricole! 
O guvernare a tichetelor sociale, asta este ceea ce avem acum, în România.