Poliția transmite: Stop consumului de substanțe psihoactive, pentru un ,,Viitor fără umbre”!
Publicat pe 2023-09-29 10:18:28 | Mihail Marinescu |

Foarte bine, dar în Discoteci și în Cluburi de noapte efectuați astfel de activități, domnilor polițiști?
Unde este probabilitatea de a se întâmpla ceva..., în școală sau în cluburi de noapte?
Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Polițiilor stațiunilor Sinaia și Bușteni au desfăşurat miercuri, 27 septembrie, o serie de activităţi informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza stațiunilor Bușteni și Sinaia, în contextul lansării Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre”, ne informează IPJ Prahova.
Bun, un demers de bun augur, însă vedem că, de ceva vreme, cam toate țintele sunt îndreptate spre Școală, din punct de vedere medical, din punct de vedere al consumului de substanțe interzise, că vă aduceți aminte cum, în această vară, a existat dorința unora de a fi testați elevii antidrog atunci când intră în școală!
Elevii să fie vinovați pentru drogurile ce au năvălit peste România? Drogurile intră, în țară, pe la granițe, domnule ministru al Afacerilor Interne, domnul Predoiu - cel care a modificat, când era ministru la Justiție, Legile Justiției astfel încât să arate așa cum vor străinii și încălcând Constituția României!
Păi ce pretenții și ce așteptări să existe de la un astfel de personaj că ar rezolva problema cu consumul de droguri în România?
Dar ce ar fi dacă polițiștii, de data asta însoțiți și de medici, ar efectua astfel de activități informative și în Discoteci, în Cluburi de noapte?
Adică problemele ar fi, mai degrabă, într-o școală decât într-un club de noapte?
Să revenim la activitatea informativ-preventivă întreprinsă de polițiștii locali ieri, 27 septembrie, anunțând că, odată cu deschiderea proiectului, au fost desfășurate 10 activităţi preventiv-informative în Colegiul „Mihai Cantacuzino” Sinaia, Școala Gimnazială „Principesa Maria” Sinaia, Școala Gimnaziala „George Enescu” Sinaia, Colegiul „Ion Kalinderu” Bușteni și Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Bușteni, la care au participat, în total, peste 700 de elevi și 32 de cadre didactice.
Proiectul se adresează elevilor din ciclul liceal și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din mediul rural/urban, și are ca obiective informarea cu privire la factorii favorizanți ai consumului de droguri, tipul de consum și etapele acestuia; creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri, dar și cunoașterea semnelor consumului de droguri și metode de intervenție.
Totodată, în cadrul proiectului, polițiștii vor informa cadrele didactice în sensul identificării corecte a semnelor specifice consumului de droguri la elevi, în vederea aplicării legislației sau a măsurilor de sprijin a acestora.
„Alege un viitor fără umbre, alege să stai departe de substanțele interzise!”, transmite IPJ Prahova.