Au fost premiaţi câștigătorii Concursului regional „Lecții cu Nichita”

Publicat pe 2023-03-30 16:39:46Mihail Marinescu

La sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti a avut loc astăzi, 30 martie, festivitatea de premiere a celor 65 de elevi câștigători ai ediţiei a XII-a a Concursului regional „Lecții cu Nichita”.
În cadrul celor patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat peste 200 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România.
Premiile în bani, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești, instituţie care a fost reprezentată, la festivitate, de către viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.
Cu acest prilej, edilul i-a felicitat pe elevii câștigători ai Concursului regional „Lecții cu Nichita” și a apreciat implicarea colegiului ploieștean în organizarea acestui eveniment cu tradiție, menit să promoveze creația și cultura, sub geniul celui care a metamorfozat poezia românească, poetul ploieștean Nichita Stănescu.
Organizator al concursului regional a fost Colegiului Național „Nichita Stănescu” Ploiești, iar parteneri ai evenimentului respectiv, alături de municipalitatea ploieșteană, sunt: Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploiești, Muzeul Județean de Artă Prahova, Foto Club Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova, Alianța Franceză Ploiești, Asociația Părinților din C.N. „Nichita Stănescu” Ploiești, Asociația Tinerilor din C. N. „Nichita Stănescu” ATEENS.