UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Publicat pe 2023-03-22 13:14:35Mihail Marinescu

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
Săptămâna aceasta, mai exact marţi, 14 februarie, Parlamentul European a decis, cu 340 voturi pentru şi 279 împotrivă, ca în Uniunea Europeană să nu se mai construiască, din anul 2035, automobile dotate cu motoare cu ardere internă!
A fost o iniţiativă a Comisiei Europene, care însă trebuie aprobată în aceeaşi formă de Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre UE. Dacă o ţară se opune, atunci planul pică! Şi uite cum se produce o altă criză, care atreage după ea alte şi alte crize: distrugerea industriei petroliere, industriei de maşini, creşterea şomajului, criza locurilor de muncă etc.!
Aşa ceva, să interzici utilizarea maşinilor pe combustibili... ! Este de bezna minţii să obligi naţiunile din Europa să nu mai utilizeze maşini pe benzină, motorină, suţinând că, ce să vezi, se poluează şi că se afectează Planeta!
Dar, până acum de ce s-a permis a se dezvolta industria automobilelor pe benzină şi motorină dacă se poluează Planeta? Vă veniră acum, în 2023 să faceţi aşa ceva! De ce, pentru a favoriza industria chinezească şi cea americană (prin Taiwan, Malayesia) de producere a bateriilor, a automobilelor electrice? Hm!
Tot acest plan al UE nu poate fi catalogat decât ca un dezastru din punct de vedere al locurilor de muncă, al realizării PIB-ului naţional din comerţul cu petrol.
 Dar, ne întrebăm, dacă nu o să se mai extragă petrol din pământ, nu cumva, după un anumit timp, se creează în sol o presiune care, la un moment dat, o să erupă şi, atunci, mediul înconjurător şi vieţuitoarele vor avea mult de suferit? Unde mai este grija faţă de Planetă dacă se va întâmpla aşa ceva?
Se ştie că, în trecut, exista o activitate vulcanică intensă pe Terra. Asta nu înseamnă că acea activitate vulcanică era în totalitate din pricina faptului că nu se extrăgea petrol, gaze şi alte zăcăminte din pământ, dar cert este că da, atunci, în acea vreme, nu existau sonde petroliere!
Da, se poluează atmosfera de către carburanţi, însă acea poluare este atrasă de vegetaţie care, ce să vezi, transformă dioxidul de carbon, din poluare, în oxigen!
Aşa că, dacă într-adevăr vă preocupă grija faţă de Planetă şi faţă de calitatea aerului, atunci INVESTIŢI ÎN VEGETAŢIE!
Lăsaţi retorica celor din vârful UE şi fiţi oameni!
Şi încă ceva, dacă tot vreţi fără CO2, păi de ce, măi, nu daţi voi un exemplu şi să circulaţi cu calul, cu caleaşca, cu trăsura?
Hai, să vă vedem cum aveţi voi grijă de Planetă! Dar nu faceţi asta, că vă este greu să renunţaţi voi la confortul din limuzine şi din avioane care, apropo, tot pe combustibili funcţionează!
Hai să vă vedem dacă veţi avea curajul să vă urcaţi într-un avion 100% electric!
A, despre avioane nu spune nimic planul UE? Păi cum vine asta? Ori avem grijă de Planetă, ori nu? Avioanele pot să... stropească atmosfera cu combustibili, da? Nu se pune la poluare aşa ceva! Am înţeles!
Dar, ce să vezi, s-au ridicat, deja, câteva ţări din UE care se opun planului referitor la interzicerea maşinilor cu motoare cu ardere internă! Italia, mai ales, dar şi Germania nu agreează planul UE, argumentând, pe bună dreptate, că sutele de mii de oameni care lucrează în industria construcţiilor de maşini îşi vor pierde locurile de muncă şi o să aibă un efect devastator asupra industriei de automobile şi a bugetului naţional.
Este uimitor cum de se ia în calcul un astfel de plan al UE ţinându-se cont că, totuşi, există companii petoliere bine ancorate.... ca să spunem aşa, şi nu ştim cât de bine se simt acestea când aud că UE vrea să elimine maşinile pe combustibili.
Vedem că în alte ţări se vorbeşte despre blocarea acestui proiect al UE, dar în România ce se face, domnilor politicieni? Păi voi, tocmai voi, care, de obicei, acceptaţi toate nebuniile ce vin de la UE, să vă opuneţi planului respectiv? Ei na!
Deja se văd efectele planului UE prin unele localităţi din ţară, că se investeşte în autobuze electrice, în staţii de încărcat, deşi nici nu era planul supus la vot!
Oare cât cinism există din moment ce, oficial, se vaită oficialităţile că „traversăm o criză energetică” şi, în acelaşi timp, se pune accent pe maşinile electrice? Şi asta într-o ţară ca România cu resurse naturale bogate, râvnite mult de străini, ţară care are foarte multe sonde petroliere şi o istorie, o tradiţie imensă în extragere de petrol, în prelucrarea petrolului!
Ce faceţi, distrugeţi şi această industrie a petrolului?
În ce lume trăim!