Ploieşteni, se vine cu şantierul în centrul oraşului!

Publicat pe 2023-03-14 13:38:44Mihail Marinescu

Se are în vedere a se amenaja o zonă pentru relaxare, însă cu wi-fi (atenţie la frecvenţa utilizată!) şi cu lumina LED tot să te... relaxezi!

Ne tot dăm iubitori ai Naturii, salvatori ai Planetei şi luptători împotriva poluării (?) însă, în acelaşi timp, introducem radiaţii electromagnetice, prin wi-fi, în spaţii publice deschise!
Păi şi asta tot poluare este domnilor, cu urmări chiar mult mai grave asupra Naturii, asupra organismului decât poluarea rezultată din combustibilul folosit la autoturisme.
Da, ploieşteni, există un proiect făcut public de Municipalitate, care să cuprindă lucrări ample în centrul oraşului Ploieşti, fiind vorba de un proiect ce cuprinde şi alte lucruri în afară de wi-fi, prin care se are în vedere a se aduce schimbări semnificative şi de tehnică şi de arhitectură!
Un proiect despre care Primăria spune că valorează 1.480.500,00 lei fără TVA, contractul fiind finanțat prin Agenția pentru Dezvoltarea Regionala Sud Muntenia! Oau! Ne întrebăm cât gaz se putea cumpăra cu suma aceasta de bani?
Revenind la radiaţiile electromagnetice, una este să ai Wi-Fi acasă sau într-o instituţie publică, alta este să fie acest sistem funcţional afară, în aer liber, în spaţi publice!
Acasă poţi să stabileşti tu frecvenţa, din Router, dar când ai wi-fi în aer liber această frecvenţă este stabilită de altcineva.
Aici se cuvine a întreba pe ce frecvenţă o să funcţioneze wi-fi în aer liber, pe 4G sau 5G? Nu se specifică deloc, în comunicat, detalii despre frecvenţă!
Dacă e cu 5G, atunci lucrurile se complică, fiind o frecvenţă pe care organismul uman nu o tolerează prea bine, existând şi studii care dovedesc acest lucru.
Poluarea rezultată din carburanţi este absorbită de către vegetaţie şi tranformată în oxigen, prin principiul denumit Fotosinteză, dar pe poluarea electromagnetică nu o mai absoarbe vegetaţia, ci afectează celulele din organismul vieţuitoarelor! Şi vă mai întrebaţi de ce apar diferite boli, de ce tot mai multe persoane au tensiunea mare şi/ sau pulsul mărit şi de ce unii oameni nu mai au imunitatea bună de când există acest sistem mai în toate clădirile!
Acum se vrea extins şi în aer liber! Mai ne interesează sănătatea cetăţenilor?
Avem vreo garanţie că acest sistem de Wi-Fi ce se vrea a funcţiona în aer liber, în spaţii publice, nu o să ne afecteze sănătatea? Avem vreo garanţie că acest sistem nu o să fie folosit, de fapt, pentru monitorizare şi control asupra oamenilor?
Mda, păi am fi vrut să ne fie prezentată o machetă, o schiţă, a ceea ce ar reprezenta „produsul final”. Lipsesc detalii despre, de exemplu, ce se demolează şi ce rămâne în picioare din ce este acum!
Se spune că este vorba despre lucrări în centrul oraşului, dar unde anume, în tot centrul Ploieştiului?
Totuşi, când există un proiect prin care se vrea a se schimba din arhitectura oraşului, nu credeţi că normal ar fi ca şi locuitorii Ploieştiului să fie consultaţi, prin Referendum? Sau nu contează opinia lor?
Sunt, în schimb, etalate Obiectivele specifice ale proiectului. Ar fi mai multe de discutat despre această listă cu obiective, dar ne referim acum la pistele pentru biciclete.
Cică se amenajează piste pentru biciclete şi o să fie şi o zonă „shared-space” (ne-am americanizat, ce naiba!).
Bun, dar de ce nu se amenajează piste pentru biciclete din cartiere spre centrul oraşului? Aşa ceva ar face ca bicicliştii să fie mai în siguranţă pe stradă, nu numai în centru!
Ploieştiul nu este doar în centrul civic, ci are şi cartiere...!
Şi ar mai fi ceva de evidenţiat. Anume că o să fie montate lumini LED şi că zona să fie una în care să te relaxezi! Păi ce relaxare este asta din moment ce îţi bate în ochi lumina LED (despre care se ştie cât de dăunătoare este pentru creier, pentru ochi) şi mai ai parte şi de radiaţii electromagnetice de la wi-fi şi, eventual, să mai ai parte şi de monitorizare video!
Relaxaţi-vă, ploieşteni!
Iată lista cu obiectivele proiectului:
- Reconfigurarea tramei stradale: prin construire/modernizare trasee/piste pentru pietoni, bicicliști, construire/modernizare trotuare, construire benzi dedicate și separate pentru transportul public, pentru prioritizarea în trafic a transportului public în comun, reamenajare zone reziduale rămase printre blocuri și a terenurilor din centrul orașului, montare elemente artistice și mobilier urban;
- Prioritizarea transportului pietonal și cu bicicleta: prin realizare de zone shared-space și bike sharing, precum și a infrastructurii de transport pentru toate categoriile de persoane, creare spații dedicate transportului nemotorizat;
- Instalare sisteme reducere/interzicere circulație autoturisme în anumite zone;
- Modernizare rețele de iluminat public stradal și ornamental, cu corpuri de iluminat cu LED;
- Reamenajare/extindere zone verzi;
- Reamenajare/extinderi parcări, dacă este cazul;
- Ramenajări urbane prin creare de zone destinate comerțului/spectacolelor/evenimentelor culturale;
- Amenajări urbane pentru pietoni prin creare de zone de odihnă și agrement;
- Amenajări spații publice echipate cu tehnologie wi-fi.