Gata cu Democraţia şi cu libertatea de exprimare câştigate în decembrie 89? Redevenim Dictatură?
Publicat pe 2023-03-03 13:27:56 | Mihail Marinescu |

CCR a dat undă verde Legii Securităţii Cibernetice, prin care se încalcă grav dreptul la viaţă privată şi liberă exprimare! Legea îi afectează pe toţi, indiferent că este vorba despre utilizatorii de reţele de socializare sau despre jurnalişti!
Libertatea de exprimare este unul dintre factorii esenţiali într-o Democraţie şi în Drepturile omului. Şi pentru a avea libertate de exprimare s-a ieşit în stradă în decembrie 1989! Unii şi-au pierdut viaţa în acele evenimente!
Mai contează acum, după 33 de ani, pentru ce s-a luptat atunci, în decembrie 1989, domnilor politicieni care vă aflaţi acum la putere în România?
Păi vedem că nu vă pasă, că altfel nu ne explicăm cum este posibil să fiţi de acord cu Legea Securităţii Cibernetice, lege prin care se introduce, în România, dictatura asupra mediului online şi în televiziuni.
După ce Curtea Constituţională, mai bine zis „noua” Curte Constituţională a decis că Legea Securităţii Ciberneticii este constituţională, nu am văzut niciun politician de la putere să fie contrariat!
Judecătorii CCR să declare că această lege este constituţională este ca şi cum ar decide că este constituţional şi Totalitarismul!
Ştiţi voi, români, ce vi se pregăteşte? Păi uite: furnizori de servicii tehnice de securitate cibernetică vor fi obligaţi să le ofere celor din „servicii”, fără mandat de la judecător, date şi informaţii private ale clienţilor lor!
În aceste condiţii, ne întrebăm dacă nu cumva această lege este inventată pentru suveranişti, pentru cei care, pe ici pe colo, mai au curajul să-şi arate spiritul naţional, patriotismul şi să se situeze împotriva practicilor puterii politice, împotriva curentului „progresist” european? Ce este rău să îţi arăţi opoziţia, domnilor?
Păi nu aşa este în Democraţie, putere şi opoziţie?
A, voi vreţi numai putere să fie! Atunci asta nu mai e Democraţie, ci este Dictatură!
Legea urmează să fie trimisă la Cotroceni pentru promulgare. Credeţi că preşedintele României nu o să o promulge? Ei aş!
Oameni buni, dacă „deranjaţi” prin ceea ce scrieţi pe reţelele de socializare, pe blog-uri, pe site-uri, arătându-vă contra a ceea ce face şi ce zice puterea politică, atunci este posibil să vă puteţi trezi că nu mai aveţi unde să publicaţi în continuare?
Asta în cel mai bun caz, că încă nu se specifică ce fel de pedepse vor mai fi aplicate.
Cert este că cei consideraţi „vinovaţi” că ar fi atentat la „siguranţa naţională” prin ceea ce scriu nu vor avea parte de o judecată în Instanţă, ci verdictul o să fie la dispoziţia cuiva anume, din „servicii” eventual!
Dreptul la viaţă privată şi libertate de exprimare sunt grav afectate de Legea Siguranţei Cibernetice şi mulţi dintre jurnalişti deja se întreabă dacă nu cumva, prin această lege, se reînvie „securitatea” de dinainte de 89!
Vedeţi, acum, de ce nu prea se mai pune accent pe ziare apărute pe hârtie şi se considera că pe online este mai simplu, mai ieftin...? E, uite şi pentru a exista posibilitatea ca publicaţiile să fie mai uşor şi mai repede de vizualizat de... cineva, de cenzurat, de pedepsit.
Acum, cu o apăsare pe tastatură poţi bloca o publicaţie care... deranjează, o postare pe o reţea de socializare?
Când apărea pe hârtie era mai greu să faci ceva împotriva publicaţiei, că de apărut apărea şi oricum rămânea scris pe hârtie.
Pe online, conţinutul poate să fie făcut... dispărut într-o clipă, pe când pe hârtie nu!