De ce şi pentru ce se implică Banca Mondială în cutremure?
Publicat pe 2023-03-02 13:04:48 | Mihail Marinescu |

Date alarmiste anunţate de un coordonator regional din cadrul Băncii Mondiale despre ce se poate întâmpla în România dacă se repetă un seism ca cel din 1977!
Oare ce se urmăreşte cu o asemenea declaraţie, să nu mai contăm în investiţii, pe piaţa imobiliară şi să ajungem a ne împrumuta permanent la Banca Mondială sau la alt organism internaţional?
După ce a avut o oarecare contribuţie în organizarea Recensământului de anul trecut în România (INS recunoscând faptul că Recensământul s-a realizat cu o aplicaţie a Băncii Mondiale!), lucru extrem de bizar, iată că Banca Mondială vrea să ne arate că se pricepe, domne, şi la cutremure, la geofizică!
Acest organism globalist cică are şi un departament ce se ocupă de „gestionarea riscului de dezastre”! Ca să vezi!
Dar de când o Bancă are această atribuţie, să se ocupe de seisme?
Recent, Allana Simpson – coordonator regional pentru gestionarea riscului de dezastre în Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, citată de wall-street.ro, face nişte aprecieri sumbre pentru România, lansând nişte cifre de ai zice că ţine locul Guvernului României!
Să spună cineva, care reprezintă Banca Mondială, că România este una dintre ţările cele mai expuse riscului de cutremur din Uniunea Europeană, iar o eventuală repetare a seismului din 1977 ar provoca pagube economice de ordinul zecilor de miliarde de euro, mii de răniţi şi sute de mii de persoane fără locuinţe, pare total nelalocul lui şi dovedeşte că ce este acum în lume este o... varză totală!
Parcă nici nu mai contează ce atribuţii au unii, ce atribuţii au alţii, cum se amestecă în treburile interne ale ţărilor (aici UE este nr. 1!), unii decid în locul altora şi tot aşa, o nebunie cum nu ne închipuiam că o să existe vreodată pe Glob.
„O repetare a cutremurului din 1977 ar fi devastatoare, pentru că mai mult de 75% din populaţie (65% din populaţia din mediul urban) se află în zone cu un risc seismic ridicat, la fel ca şi 45% din serviciile critice de transport, energie, aprovizionare cu apă şi comunicaţii. Mai mult, 60-75% din activele fixe ale României, care au o contribuţie de 70-80% la Produsul Intern Brut, sunt amplasate în zone seismice”, spune Allana Simpson, de la Bănca Mondială.
Să dai o astfel de declaraţie, într-un astfel de moment, la scurt timp după producerea cutremurelor din Turcia, Siria şi România – regiunea Olteniei, este ceva ciudat şi ne întrebăm dacă a fost întâmplătoare dată declaraţia.
Prin datele prezentate de Allana Simpson ce încredere să mai aibă investitorii de acum sau cei care se gândeau să vină în România să investească?
Vrea Banca Mondială să lase România fără investiţii, alea care mai sunt.. şi să fie ţara noastră constrânsă, astfel, să facă noi împrumuri la Banca Mondială? Hm!
Păi în Italia s-au produs în ultimii, să spunem, 30 de ani, mult mai multe seisme şi unele cu urmări foarte grave, dar vedem că Banca Mondială se referă la România! Este ceva ce nu... miroase a bine şi vom fi atenţi şi la ce... mişcrări se fac şi în domeniul imobiliarelor!