Ce ar spune Cuza dacă ar vedea acum, în 2023, cum a ajuns România, cum au ajuns românii?
Publicat pe 2023-01-25 12:00:19 | Mihail Marinescu |

Nu se învață nimic despre dragostea de țară și despre umanitatea din 1859!
Degeaba dănțuiți „Hora Unirii” dacă de mâine reveniți la năravurile binecunoscute!
Pe 24 ianuarie, în fiecare an, în România este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Se marchează, astfel, Unirea dintre Moldova și Ţara Românească, care a avut loc în 1859, sub conducerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Atunci, în 1859, s-a făurit primul pas spre realizarea unui stat național unitar român.
Ce avem acum, în 2023? Mai poate fi vorba despre stat național unitar în condițiile în care cei ce conduc acum România cedează suveranitatea țării noastre, România, Uniunii Europene și nu prea mai respectă prevederile Constituției României?
Unde ne este naționalismul? Unde ne este Suveranitatea, domnilor politicieni? Vă mai mirați că vă huiduie lumea pe unde vă faceți văzuți în public?
Oamenii au motive să vă transmită ce vă transmite.
Sărăcia este din ce în ce mai prezentă în societatea noastră, din cauza scumpirilor și din cauza lipsei de investiții, ca să nu mai vorbim despre taxele majorate pe care trebuie să le suporte industria românească, mai ales aia privată!
Oamenii tremură de frig în case, cum nu se întâmpla nici în anii 80! Și asta tot din cauza politicii de servilism dusă de clasa politică românească față de Bruxelles, mai ales!
Da, s-au organizat oaresce evenimente în cinstea Unirii de la 1859, dar oare câți dintre politicienii prezenți la ceremonie conștientizau importanța actului de la 1859? Câți dintre ei mai simțeau românește, mai vibrau cu naționalismul, cu suveranitatea? Se văd sentimentele în faptele lor... !
Oare ce o să consemneze Istoria despre perioada 2020-2023, de exemplu?
În Ploiești, ceremoniile s-au ținut în fața sediului municipalității, la Muzeul de Istorie și la Colegiul Național „Al. I. Cuza”.
S-a intonat Imnul Național al României, s-au susținut alocuțiuni tematice, au fost depuse buchete de flori la statuia domnitorului Al. I. Cuza de la sediul Primăriei și de la unitatea de învățământ ce poartă numele domnitorului care a înfăptuit Unirea, Alexandru Ioan Cuza.
Și, în felul, acesta a mai fost bifată o zi în care s-a comemorat un act istoric, fără a se învăța, însă, nimic din actele de vitejie și din umanitatea din acea perioadă!
De mâine, o luăm iar de la capăt cu scumpirile, cu nivelul de trai precar, cu austeritatea impusă, cu frigul din apartamente...! Unire?
Dacă ar vedea Cuza cum a ajuns, acum, România... !