Ultima editie tiparita in format pdf

Mare Sărbătoare creştină şi naţională astăzi, 30 noiembrie, Sfântul Andrei, Ocrotitorul României


La mulţi ani celor care îşi serbează onomastica!

Astăzi, 30 noiembrie, este mare sărbătoare creştinească, Sfântul Andrei. Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române a hotărât, în anul 1995, ca sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României”. Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională, iar din 2012, această zi a devenit zi de sărbatoare legală în care nu se lucrează!
Cei care îşi cheamă angajaţii la muncă în aceste zile de sărbătoare riscă amenzi uriaşe, cu excepţia magazinelor, mai ales a celor comercializează produse alimentare!
Cea mai cunoscută tradiţie legată de Sf. Andrei este cea a grâului pus la încolţit, grâul fiind considerat un simbol al belşugului, sursă a vieţii, pentru că din grâu se face pâinea – aliment de bază al omului.
..Citeste mai departe..

Iluzia cu Schengen-ul!

Ce mai vor străinii să ia de la noi pentru a ne accepta în Schengen?

La doar o zi după ce au votat în Senat ca judecătorii să nu mai fie obligaţi să mai ţină cont de deciziile CCR, politicienii aveau să umple paginile lor de Facebook cu informaţia cum că România mai are un pic şi o să fie primită în Spaţiul Schengen, de parcă acest Schengen ne-ar scăpa de ratele de la Bănci sau de preţul uriaş al facturilor la energie electrică!

S-a umplut ieri, 18 octombrie, Facebook-ul de postări ale unor politicieni care anunţau, cu mare fast, că România o să fie acceptată în spaţiul Schengen!
Atâta propagandă şi atâtea autolaude de ziceai că ar fi descoperit vreo mină de aur şi că ar trebui ca poporul să le fie recunoscător!
..Citeste mai departe..

De ce nu ies românii în stradă?

Franţa, Italia, Germania, Olanda, Austria sunt ţări în care oamenii ies în stradă să protesteze împotriva creşterii de preţuri şi a austerităţii impuse de la vârful Uniunii Europene.
Şi nu ies doar câteva zeci sau sute, ies cu zecile de mii în stradă! La noi, în România, pe ici pe colo mai răsare câte un protest cu câteva zeci de persoane şi asta basta!
Când s-a dorit a se face un miting mai mare au fost băgate oaresce „fitile” între organizatori special pentru a compromite esenţa unui protest împotriva guvernanţilor.
..Citeste mai departe..

Români, apăraţi-vă Constituţia!

Ministrul Justiţiei vrea să elimine obligativitatea ca judecătorii să mai ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, argumentând că „aşa cere Uniunea Europeană”!

Ştiţi ce înseamnă asta? Atac asupra Suveranităţi şi Independenţei României! Înseamnă încălcarea Statului de Drept!

Acţiune civică demnă de toată lauda a unor cetăţeni cu simţ de răspundere şi patrioţi astăzi, 17 octombrie.
În cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ, cetăţenii au trecut pe la sediile partidelor parlamentare şi au depus o petiţie cu scopul de a-i determina pe „aleşii locali” să nu voteze cu „da” pentru proiectul ce modifică Legile Justiţiei, proiect ce curprinde şi un articol referitor la decizia judecătorilor, care să nu mai fie în funcţie de ce hotăreşte Curtea Constituţională!
..Citeste mai departe..

Judecătorii şi procurorii pot face parte, în continuare, din ONG-uri! Ba mai mult, pot să fie şi şefi ale acestor organizaţii!

Este sau nu influenţată dreapta judecată?

ONG-urile sunt peste tot în România! Oau!

Comisia juridică din Parlamentul României a respins astăzi,13 octombrie, amendamentul de la art. 206, din modificările legilor Justiţiei, care interzicea judecătorilor şi procurorilor să facă parte din orice ONG, anunţă avocat Elena Radu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Iată cum... sună acel articol 206: „Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizaţii profesionale locale, naţionale sau internaţionale, în scopul apărării drepturilor şi intereselor lor profesionale şi pot fi membri ai societăţilor ştiinţifice sau academice, precum şi ai oricăror persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, putând face parte din organele de conducere ale acestora”! Oau!
..Citeste mai departe..

Vor asculta sau nu parlamentarii români de „recomandările” de la UE privind economia cu 15% pentru energia electrică?

Se vrea a se reduce limita de consum de la 300 kw la 255 kw pe lună! Cine depăşeşte acest barem, plăteşte preţul pieţei pentru energie!

Acceptaţi, români, austeritatea, în condiţiile în care România este ţară producătoare de energie, nefiind dependentă de import?

În această săptămână, la Camera Deputaţilor, se discută OUG-ul care va determina valoare facturilor la energie pentru această iarnă.
După ce au fost un pic pe la Bruxelles, evident pentru a asculta ordine, politicienii aflaţi la conducere în România au declarat că noi, românii, trebuie să economisim 15% din energia electrică, aşa că au scăzut limita de cosnum de la 300 kwh/ lună la 255 kwh/ lună!
..Citeste mai departe..

Aberaţia cu trecerea în online a învăţământului românesc pe motiv de economie la energia electrică!

Când elevul stă acasă, în online, nu consumă curent electric? Atunci, unde este vorba despre economie?

A, se încearcă încărcarea facturii pentru consumatorii casnici? Aha!

Cine vrea solidaritate, să fie aşa la el acasă, nu să impună ca poporul să plătească „taxă de solidaritate”, că nu este poporul vinovat pentru deciziile eronate luate de unii lideri europeni!

Este incredibil cum se strofoacă unii să convingă populaţia că este „criză energetică” în România şi cum se agită ei să promoveze economia la curent, tot aşa cum promovau şi restricţiile dictatoriale impuse pe marginea „situaţiei epidemiologice”! Se tot aude că elevii vor fi nevoiţi să se întoarcă la online, într-un program în care o săptămână vor veni la şcoală, cealaltă vor sta acasă, în online! De ce? Păi cică este pentru a se face economie la energia electrică! Cum, mă? Bezna minţii!
..Citeste mai departe..

Reîncepe „nebunia” cu repartitoarele montate la calorifere

Care pare să fie şmecheria cu montarea repartitoarelor moderne! Din moment ce se prevede că vor exista contoare cărora să li se facă citirea de la distanţă, îţi dai seama, omule, ce monitorizat vei fi!

Se vorbeşte şi despre „contoare intleligente”, care să aibă capacitatea să îţi oprească livrarea de curent şi de căldură dacă se depăşete un anumit prag!

Lozinca „progresiştilor” pentru „omul viitorului”: Nu vei avea nimic, dar vei fi fericit”! Doamne fereşte! Toleraţi aşa ceva, români?

Dacă vă mai aduceţi aminte, în urmă cu ceva ani, exista un interes, din partea unora, de a se obliga cetăţenii ce locuiesc la bloc să deţină repartitoare la calorifere. După puţin timp, măsura a fost retrasă, fiind socotită ilegală. Ei bine, acum, în 2022, guvernanţii au revenit la ideea de a-i obliga pe oameni să îşi monteze repartitoare la calorifere, până la 31 decembrie 2022! Păi ori e legal, ori e ilegal? Ce babilonie!
..Citeste mai departe..

Cu ochii pe barajele lacurilor de acumulare!

CNSU ordonă unor ministere să verifice starea tuturor barajelor!

Doamne fereşte ca nu cumva să declare „Mentenanţe” şi la baraje, că uite aşa se poate provoca mult mediatizata „criză energetică”. Diversiune sau nu?

CNSU (Comitetul Naţional al Situaţiilor de Urgenţă) decide ca toate barajele lacurilor de acumulare să fie supuse, urgent, verificărilor!
Măsura cu verificarea barajelor vine după ce, la Roşia Montană, cică s-ar fi fisurat ceva pe acolo, pe la barajul lacului de acumulare Tăul Mare şi era neapărat nevoie să fie locuitorii evacuaţi!
..Citeste mai departe..

România se revoltă!

Începând cu 2 octombrie, Românii ies în stradă să protesteze împotriva politicii de austeritate, împotriva celor care înstrăinează resursele strategice ale ţării! Românii scandează că îşi vor ţara înapoi!


Românii dau semne că nu mai tolerează derapajele guvernanţilor ce conduc la scăderea alarmantă a nivelului de trai şi iată că au anunţat proteste de amploare în Bucureşti, începând cu ziua de duminică, 2 octombrie.
..Citeste mai departe..

Atenţie asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei! Pot să afecteze Suveranitatea României!

Regulamentele de la UE, prioritare în faţa Constituţiei? Oau!
Acum nu se mai încalcă Statul de Drept, măi protestatari din 2017-2018?


Mai vă aduceţi aminte, români, cum prin anii 2017, 2018 erau nişte unii are protestau vehement cum că este încălcat Statul de Drept odată cu unele modificări asupra Legilor Justiţiei?
Ei bine, unii dintre cei care strigau atunci de mama focului se află, acum, la putere şi, ce să vezi, modifică ei Legile Justiţiei!
Dar nu oricum, ci cu nişte Articole care pur şi simplu te îngrozesc şi te fac să te întrebi dacă România mai este ţară sau a devenit altceva!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5