Ultima editie tiparita in format pdf

S-au aprins şi la Ploieşti luminiţele pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou!


Chiar dacă nu se ridică la bogăţia luminilor din alte municipii, iată că şi la noi este frumos!

Totuşi, fără Orăşelul Copiilor şi fără Târgul de Crăciun organizate în centru, Ploieştiul pare cam... trist!

În ajun de Moş Nicolae, la Ploieşti au fost aprinse luminiţele de Crăciun, pentru sărbătorile de iarnă. Se precizează că este vorba despre 14 milioane de beculeţe ce sunt folosite pentru întreg sistemul de iluminat, însă, în mare parte, sunt aceleaşi figurine şi aranjamente luminoase de ghirlande ca şi anul trecut şi acum doi ani...!
Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental a avut loc în faţa sediului primăriei, invitat special fiind contratenorul Cezar Ouatu.
Centrul oraşului, arterele principale de circulaţie rutieră, dar şi unele străzi învecinate au primit căldura şi mângâierea ornamentelor luminoase.
..Citeste mai departe..

Prima livadă didactică din România, la Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a dispus plantarea primei livezi didactice din România pentru elevii ploieșteni. Proiectul “Livada didactică” implică plantarea a peste 85 de soiuri de pomi și arbuști fructiferi pe o suprafață de aproximativ 2400 mp, în incinta Parcului Municipal Ploiești Vest. Plantarea arborilor și arbuștilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind sădiți și îngrijiți de către angajații Parcului Municipal Ploiești Vest. “Livada didactică” este un proiect educațional destinat copiilor din grădinițe, școli gimnaziale și licee. Prin dezvoltarea acestei inițiative se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi pentru noi.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești trece în regim de telemuncă alternativ pentru angajați

Primăria municipiului Ploiești își va derula activitatea, începând cu data de 27 ianuarie 2022, după un program stabilit în conformitate cu prevederile legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, având în vedere contextul actual al evoluției epidemiologice în municipiul nostru, angajații Primăriei Municipiului Ploiești își vor desfășura activitatea alternativ, prin prezența la sediul instituției sau prin muncă la domiciliu, respectiv 1 săptămână prezență fizică la serviciu/1 săptămână muncă la domiciliu (în sistem online), astfel încât să se asigure continuitatea activității, iar relația instituției cu cetățenii să nu fie afectată.
..Citeste mai departe..

Pavaj nou în Ploieşti

Să vedem şi cât o să reziste sub presiunea rolelor celor care se strâng seară de seară să facă jonglerii, că mai ales din această pricină s-a deteriorat şi pavajul vechi, fiind văzute multe bucăţi sparte ,

Iată o nouă... faţă a zonei pietonale situată între Galeriile Comerciale şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti!
După câteva luni în care au avut loc lucrări de reamenajare şi modernizare, zona pietonală respectivă arată frumos, dar era şi firesc să fie aşa din moment ce s-a dorit o reamenajare a locului cu pricina, fiind îndepărtat vechiul pavaj, ce era foarte deteriorat, şi punându-se în loc noi plăci.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici, achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, a fost achitat definitiv astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract. Asta după ce, în decembrie 2019, Volosevici fusese achitat de prima instanță - Curtea de Apel Ploiești -, iar decizia a fost atacată
..Citeste mai departe..

S-a suspendat acțiunea de executare silită al TCE Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești a făcut demersuri la Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) pentru deblocarea conturilor S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești. Municipalitatea a achitat deja o parte din sumele restante și, astfel, s-a suspendat acțiunea de executare silită a societății amintite, care înregistra o datorie de 28 de milioane de lei către A.N.A.F. Astfel, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, îi asigură pe salariații S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești că își vor primi drepturile salariale, în cursul zilei de luni, 17 ianuarie 2022.
..Citeste mai departe..

Brazi aruncaţi pe stradă precum punga cu gunoi!

Ce grijă avem de mediul înconjurător!

După ce au fost împodobiţi, după i s-au pus beculeţe, după ce s-au aşezat cadouri sub ei şi au contribuit la continuarea obiceiului pentru Sărbătoarea de Crăciun, brazii sunt, apoi, aruncaţi pe stradă aşa cum sunt aruncte pungile cu gunoi! Şi tot omul care, astăzi, caută tot felul de motive ca să justifice schimbările de climă, dar se şi vaită că e poluare!
Ţinând cont de căte defrişări au avut loc în România, ar trebui să existe o lege prin care să se interzică, pe o perioadă de ceva ani buni, tăierea de copaci de orice fel şi să se treacă la sădirea de vlăstare în zonele lăsate stepă de către unii bogătaşi influenţi din Europa.
Permitem tăierea copacilor, după care ne văităm că este aerul irespirabil pe timp de vară, efectul de seră, dar facem şi programe în care arătăm ce grijă avem noi de Planetă prin închiderea minelor sau a unor centrale electrice, toate astfel de programe înghiţind mulţi bani publici. Când, de fapt, cheia pentru rezolvarea problemei climatice ar putea fi în a nu mai permite defrişări şi de a sădii cât mai mulţi copaci
..Citeste mai departe..

Virgiliu Nanu este noul prefect de Prahova

Virgiliu Daniel Nanu este noul prefect al județului Prahova, aceasta fiind propunerea PSD după formarea noii majorități parlamentare și a noului Guvern.
Nanu, care îl înlociește în funcție pe Cristian Ionescu, este fostul șef al Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova

..Citeste mai departe..

Lucrări la zonele verzi din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., continuă activitățile de întreținere și înfrumusețare a zonelor verzi din oraș. În această perioadă, se desfășoară lucrări de plantare material dendrologic, tăieri de corecție, pregătire teren, strângere și ridicare resturi vegetale, în cartierele ploieștene.
..Citeste mai departe..

Administratorii de condominii nu mai pot desfășura activitatea fără atestate

Începând cu anul 2022, administratorii asociațiilor de proprietari vor putea să își exercite atribuțiile doar dacă fac dovada absolvirii unui curs de calificare administrare condominii și în baza unui atestat eliberat de Primăria municipiului Ploiești. Prin această măsură se dorește intrarea în legalitate a administratorilor de condominii astfel încât, în perioada imediat următoare, reprezentanții municipalității vor efectua o serie de controale, prin aparatul său de specialitate, în vederea evitării neregulilor care pot apărea în activitatea administratorilor asociațiilor de proprietari.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești face sondaj pentru demolarea blocului 7 etaje

Primăria Municipiului Ploiești a lansat un sondaj de opinie cu tema “Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?” Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.
..Citeste mai departe..

    6 7 8 9 10 11