Ultima editie tiparita in format pdf

S-au aprins şi la Ploieşti luminiţele pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou!


Chiar dacă nu se ridică la bogăţia luminilor din alte municipii, iată că şi la noi este frumos!

Totuşi, fără Orăşelul Copiilor şi fără Târgul de Crăciun organizate în centru, Ploieştiul pare cam... trist!

În ajun de Moş Nicolae, la Ploieşti au fost aprinse luminiţele de Crăciun, pentru sărbătorile de iarnă. Se precizează că este vorba despre 14 milioane de beculeţe ce sunt folosite pentru întreg sistemul de iluminat, însă, în mare parte, sunt aceleaşi figurine şi aranjamente luminoase de ghirlande ca şi anul trecut şi acum doi ani...!
Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental a avut loc în faţa sediului primăriei, invitat special fiind contratenorul Cezar Ouatu.
Centrul oraşului, arterele principale de circulaţie rutieră, dar şi unele străzi învecinate au primit căldura şi mângâierea ornamentelor luminoase.
..Citeste mai departe..

Două cazane cu apă fiartă pentru a se evita sistarea apei calde în Ploieşti!

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, solicită Consiliului Judeţean Prahova să demareze procedura de închiriere a celor două cazane de apă fiartă, pentru a evita sistarea furnizării apei calde, şi să finanțeze investițiile necesare pentru repunerea în funcțiune, cât mai rapidă, a CAF 2 de la CET Brazi.

„Varianta de întrerupere a furnizării apei calde în Ploieşti este inadmisibilă în secolul XXI”, spune Andrei Volosevici

Ca urmare a solicitării primarului Andrei Volosevici, Primăria Municipiului Ploiești a primit clarificări în ceea ce privești decizia societății Termoficare Prahova SA de întrerupere a furnizării apei calde pentru efectuarea lucrărilor de reparații la CET Brazi. Astfel, primarul Ploieştiului anunţă că: „Am luat act de propunerea societății de a închiria 2 cazane de apă fiartă pentru a evita sistarea furnizării apei calde în municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită şi la Ploieşti

Am asistat la... episoade interesante cu ocazia activităţilor desfăşurate la Palatul Administrativ!

Vedeţi ce le-a transmis un ploieştean oficialităţilor prezente!

Autorităţile ploieştene au organizat vineri, 29 iulie, în faţa Palatului Administrativ, o acţiune dedicată Zilei Imnului Naţional. Activitățile au debutat cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă, după care a urmat oficierea serviciului religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român.
Bineînţeles că au avut loc şi alocuţiuni ale autorităţilor ce se află în posturi de conducere din instituţii publice locale, cu precizarea că au fost prezenţi cei din eşalonul secund, viceprimar, subprefect, vicepreşedinte!
Evenimentul a inclus și un program de cântece patriotice şi intonarea Imnului Naţional al României., în interpretarea Fanfarei Consiliului Județean Prahova, alături de un domn mai în etate şi de un grupuleţ de copii, costumaţi în straie populare.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici: „Este inadmisibil ca ploieștenii, care plătesc, să rămână fără apă caldă sau ca furnizarea acestui serviciu să fie discontinuă!”

Subiectul... arzător în Ploieşti îl reprezintă, fără doar şi poate, întreruperea furnizării apei calde pentru o perioadă de cel puţin o lună de zile. Nu credem că s-a întâmplat vreodată ca Ploieştiul să rămână atâta timp fără apă caldă, dar uite că se întâmplă asta în 2022!
Legat de acest subiect, primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a ieşit public emiţând un comunicat prin care îşi arată nemulţumirea cu privire la metoda aleasă de Termoficare Prahova pentru repararea și întreținere a infrastructurii primare de producere și distribuție agent termic.
..Citeste mai departe..

Apa caldă devine un lux în Ploiești?

Ploieșteni, acceptați să rămâneți fără apă caldă pentru cel puțin o lună de zile?


Ploieșteni, lucrurile se complică destul de grav în ce privește traiul omului de zi cu zi!
Așteptăm să vedem reacțiile populației, dacă vor exista aceste reacții, că până acum a fost, în mod ciudat, foarte multă apatie pe aici, prin zonă!
A apărut o informație potrivit căruia de la 1 august se oprește furnizarea de apă caldă în apartamentele din Ploiești pentru cel puțin o lună de zile!
Termoficare Prahova motivează că e vorba de un cazan care ar avea nevoie de reparație, domne!
..Citeste mai departe..

Atenţie, ploieşteni! Străzi din municipiu, în reparaţie

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic - Investiții, derulează, în această săptămână, lucrări de reparaţii şi întreținere pe străzile „Nicolae Titulescu”, „Dreptății” și „Traian”.
Se recomandă conducătorilor auto să utilizeze rute ocolitoare în zonele amintite


..Citeste mai departe..

Ploieşteni, se suplimentează punctele de alimentare cu apă rece!

Acestea vor fi amplasate incinta Parcului „Regele Mihai I al României” (Sala Sporturilor Olimpia) și în Parcul „Toma Socolescu” din fața Halelor Centrale, care se daugă celor deja existente la Gara de Sud, în zona pietonală „Nichita Stănescu”, în Parcul dendrologic „Mihai Viteazul” şi în Pieţe

Primăria Municipiului Ploiești a decis să suplimenteze punctele de alimentare cu apă rece pentru cetățeni, amenajate în orașul nostru, în perioada de căldură și disconfort termic ridicat.
Astfel, cele două noi puncte unde va fi distribuită, gratuit, apă pentru cetățeni, vor fi amplasate, astăzi, 22 iulie, în incinta Parcului „Regele Mihai I al României” (Sala Sporturilor Olimpia) și în Parcul „Toma Socolescu” din fața Halelor Centrale.
..Citeste mai departe..

Ţănţari au fost răpuşi, prin dezinsecţie!

Municipalitatea ploieșteană a efectuat, în această perioadă, servicii de dezinsecție pe domeniul public pentru combaterea țânțarilor, larvelor sau insectelor adulte, în parcuri și alte zone verzi din municipiul Ploiești, precum și în spațiile deschise aparținând persoanelor fizice sau juridice, respectiv în perimetrul blocurilor și aliniamentelor stradale.
Substanțele utilizate în cadrul serviciilor de dezinsecție sunt avizate de Ministerul Sănătății, pentru profilaxia sanitar – umană, se precizează într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.
Acțiunile de dezinsecție s-au desfășurat în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.
..Citeste mai departe..

Aşa arată, prin unele zone din municipiul Ploieşti, Tricolorul Naţional arborat pe stâlpii de iluminat!

Haideţi să avem mai multă grijă de Tricolorul ţării noastre!

Printre grămezile de cabluri încolăcite pe stâlpii de iluminat din Ploieşti îşi fac prezenţa şi steguleţele ce reprezintă Tricolorul Naţional.
Gestul de a arbora Tricolorul Românesc prin municipiu este demn de lăudat şi de apreciat, dar, din păcate, starea lor este jalnică! Se poate observa că sunt extrem de decolorate, rupte franjuri, văzându-se clar... urmele timpului, al vremurilor!
Uitaţi cum arată, în imaginea postată, steguleţele pe un stâlp situat în intersecţia dintre Strada „Ştefan Greceanu” - Strada „Sld. Erou Cătălin” – Strada Romană! E, ce spuneţi? În unele locuri din oraş se întâlnesc şi steguleţe ce arată bine, dar sunt şi zone în care acele steguleţe postate pe stâlpii de iluminat arată de parcă ar fi din veci acolo, fără să fie schimbate cu altele noi.
..Citeste mai departe..

A fost lansată aplicaţia Ploiesti CityApp!

Este o agendă digitală se poate oferii vizitatorilor oraşului prilejul de a trimite feedback-uri administraţiei locale!

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea oficială a aplicației Ploiesti CityApp, menită să promoveze orașul nostru și să simplifice comunicarea dintre cetățeni și administrația publică locală.
Aplicațiile software de acest gen sunt dedicate cetățenilor, rezidenți sau persoane care vizitează orașul, și reprezintă un instrument de comunicare, în timp real, între administrația publică și comunitatea locală, o agendă digitală a orașului. Aplicația are menirea de a îmbunătăți direct modul de desfășurare a serviciilor publice locale și de a informa eficient cetățenii cu privire la administrarea orașului și derularea evenimentelor urbane importante.
..Citeste mai departe..

Sens unic pe „Basarabi”

Începând cu data de 14 iulie a.c. se instituie sens unic pe strada Basarabi, pe tronsonul cuprins între strada Erou Călin Cătălin și strada Paris, sensul de mers dinspre strada Erou Călin Cătălin spre strada C.D. Gherea.
Măsura respectivă a fost stabilită de Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației.
De asemenea, se precizează că zona respectivă urmează să fie reconfigurată, prin crearea unor locuri de parcare pe carosabil, lângă bordură, pe partea dreaptă
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7