Ultima editie tiparita in format pdf

S-au aprins şi la Ploieşti luminiţele pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou!


Chiar dacă nu se ridică la bogăţia luminilor din alte municipii, iată că şi la noi este frumos!

Totuşi, fără Orăşelul Copiilor şi fără Târgul de Crăciun organizate în centru, Ploieştiul pare cam... trist!

În ajun de Moş Nicolae, la Ploieşti au fost aprinse luminiţele de Crăciun, pentru sărbătorile de iarnă. Se precizează că este vorba despre 14 milioane de beculeţe ce sunt folosite pentru întreg sistemul de iluminat, însă, în mare parte, sunt aceleaşi figurine şi aranjamente luminoase de ghirlande ca şi anul trecut şi acum doi ani...!
Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental a avut loc în faţa sediului primăriei, invitat special fiind contratenorul Cezar Ouatu.
Centrul oraşului, arterele principale de circulaţie rutieră, dar şi unele străzi învecinate au primit căldura şi mângâierea ornamentelor luminoase.
..Citeste mai departe..

Ce răspuns oferă Protecţia Mediului în legătură cu tăierea unui arbore de pe Strada Spătar Milescu!

Uitaţi ce a mai rămas din acele copac! Se spune că era crăpat şi prezenta urme de mucegai! Se vede ceva? Păi şi a cui era datoria să aibă grijă de vegetaţie? Tăiem în loc să tratăm?


Săptămâna trecută atrăgeam atenţia cu privire la faptul că, pe Strada Spătar Milescu, din Ploieşti, a fost retezat un arbore semeţ. Ne exprimam mirarea cum de se poate întâmpla aşa ceva, cum de este ucis acel copac, ţinând cont că vegetaţia este cea care absoarbe CO2-ul şi îl transformă în Oxigen, prin Fotosinteză.
Am solicitat răspuns din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi din partea Poliţiei Ploieşti referitor la tăierea acelui arbore aflat pe domeniul public.
Agenţia pentru Protecţia Mediului oferă un răspuns uimitor, anume că arborele prezenta „o crăpătură mare în partea inferioară a trunchiului, cu început de putregai şi o înclinare uşoară spre stradă, datorată cel mai probabil datorită distanţei mici faţă de bloc; menţionăm că distanţa minimă la care pot exista arbori de mari dimensiuni este de 5 m faţă de peretele cladirii”.
..Citeste mai departe..

„Vrem apă caldă!”

Au început protestele împotriva austerității!

Sute de ploieșteni au ținut să participe sâmbătă, 10 septembrie, la protestul organizat în fața Palatului Administrativ Ploiești pentru a atrage atenția autorităților locale și județene că răbdarea populației a cam ajuns la limită în ce privește lipsa apei calde. Sunt mai bine de cinci săptămâni de când a fost oprită, de către Termo Prahova, livrarea apei calde, motivându-se că ar fi vorba de o Mentenanță ce durează „cel puțin 30 zile”!, după cum scria în afișul lipit de Termo Prahova pe ușile blocurilor!
Protestatarii au scandat împotriva președintelului Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, acuzându-l de indiferență, de faptul că nu-i pasă de oameni și de situația ivită. I s-a scandat și să-și dea demisia și să se organizeze, în Prahova, alegeri pentru funcția de președinte de Consiliu Județean, dar și pentru o altă componență a Consiliului Județean.

..Citeste mai departe..

Dezinsecţie şi deratizare în Ploieşti, în perioada 12-26 septembrie

Municipalitatea ploieșteană informează cetățenii că, în perioada 12 – 26 septembrie a.c, se vor executa servicii de dezinsecție și deratizare în orașul nostru.
Astfel, serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura în parcuri și la nivelul spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 06.00-12.00.
Serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura, în spațiile deschise din domeniul public, precum și în spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00-04.00, iar serviciile de deratizare, în parcuri și spațiile verzi aparținând domeniului public și privat, se vor executa în intervalul orar 08.00-16.00.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploieşti a semnat contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației

Este vorba despre modernizarea Şcolii „Candiano Popescu” şi de construirea și dotarea unei creșe noi, pe Aleea Strunga nr. 2B

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al orașului, Simona Albu, au semnat, astăzi, 2 septembrie, contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației.
Astfel, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare Şcoală Candiano Popescu şi Construire Sală de Educaţie Fizică Şcolară”.
Finanțarea acestui proiect a fost câștigată de către municipalitatea ploieșteană și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9.
..Citeste mai departe..

Domnule Dumitrescu, daţi drumul la apă caldă şi nu mai tărăgănaţi treaba....! De ce nu vă respectaţi promisiunile din campania electorală?

Domnule Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, daţi domne drumul la apă caldă!
Pe bune, adică ce facem aici, experimente!
Au trecut cele 30 de zile anunţată că ar dura aşa zisa „mentenanţă”!
Tot timpul găsiţi fel de fel de motive tocmai pentru a se tărăgăna treaba şi ca ploieştenii să sufere! Sau faceţi asta pentru a îndeplinii cerinţele UE, alea cu reducerea consumului de apă, cu raţionalizarea...! Aşa e? Sau nu?
Dacă aveţi ceva împotriva primarului, atunci confruntaţi-vă în alt mod, faţă în faţă, bărbăteşte, nu să se îngreuneze viaţa ploieştenilor!
..Citeste mai departe..

Nici acum nu se ştie dacă Ploieştiul o să aibă apă caldă de la 1 septembrie!

Primăria solicită, din nou, reluarea procedurii de convocare a A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova

Se doreşte detensionarea situaţiei sau se aşteaptă ca lumea să iasă în stradă?

Ploieştenii sunt anunţaţi, de către Primărie, că această instituţie solicită, pentru a treia oară consecutiv, Consiliului Județean Prahova reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.
Printr-un comunicat, emis de către Primăria Ploieşti, se arată că acest demers vine ca urmare a faptului că, "reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, 30 august, la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în contextul amintit mai sus.
..Citeste mai departe..

Ploieştiul se află în a patra săptămână fără apă caldă!

Noi tentative eşuate pentru rezolvarea acestei delicate probleme, ceea ce înseamnă că tensiunile şi neînţelegerile dintre Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova încă persistă

Primăria a solicitat din nou convocarea AGA a A.D.I. Termo Prahova, dar Consiliul Judeţean Prahova nu a dat curs respectivei convocări

Municipalitatea ploieșteană a solicitat şi astăzi, 24 august, convocarea AGA a A.D.I. Termo Prahova în vederea urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuității furnizării serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică, în sistem centralizat.
..Citeste mai departe..

Atenţie, ploieşteni! Se vine cu dezinsecţia în perioada 21 – 31 august

Municipalitatea ploieșteană informează că, în perioada 21 – 31 august a.c., se vor executa servicii de dezinsecție, în Ploieşti. Astfel, se vor efectua următoarele servicii:
- dezinsecție combatere țânțari, în spațiile verzi, parcuri, aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 05.00 – 11.00;
- dezinsecție combatere țânțari, în spațiile deschise ale domeniului public, precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice, de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 22.00-04.00.
Produsele care vor fi utilizate în contextul acestor activități sunt:
- Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
- Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
- Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
- Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.
..Citeste mai departe..

„Dacă aveați deja închiriate cele două cazane, încă din 1 iulie, de ce ați oprit apa caldă în Ploiești, domnilor?”, întreabă Andrei Volosevici – primarul Ploieștiului

Declarație de presă a primarului Municipiul Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, în legătură cu întreruperea furnizării apei calde în Ploiești de către ADI Termoficare Prahova, aflată în custodia Consiliului Județean Prahova

Domnule Iulian Dumitrescu,
Domnule Horia Tiseanu,
Domnule Mihai Savin,

Dați drumul la apa caldă în Ploiești!!!! Bătaia de joc de adresa ploieștenilor trebuie să înceteze!
Din 1 iulie 2022, conducerea Termoficare Prahova a anunțat Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova de existența contractului de închiriere a două cazane, pentru 12 luni necesare furnizării apei calde în Ploiești:„ Astfel, începând cu luna iulie 2022, cele două CAF-uri vor asigura furnizarea unei cantități de aproximativ 20MWh/h pentru întreaga perioadă contractuală, asigurând astfel furnizarea serviciului în condițiile şi parametrii contractului….” Se arată în informarea pe care o găsiți anexată. (anexa 1)
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici: „Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare”!

Într-un comunicat, primarul Ploieștiului declară, printre altele, că i-a invitat la discuții pe președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova - Horia Tiseanu, dar că aceștia nu au dat curs invitației!

„Am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a mai declarat primarul Andrei Volosevici.

1 august 2022, prima zi fără apă caldă pentru ploieșteni! Și asta nu se întâmplă din pricina primarului, cum ar vrea unii să se creadă. Astăzi, primarul Andrei Volosevici a emis un comunicat prin care spune lucrurilor pe nume. Și foarte bine că procedează așa, ca să fie clar cum stau lucrurile.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6