Ultima editie tiparita in format pdf

A început înregistrarea cererilor și declaraţiilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, sezonul 2022 – 2023

Data limită, pentru depunerea documentelor, este 18 noiembrie

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează că, începând de astăzi, 4 octombrie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, se pot înregistra formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, aferent sezonului rece 2022 – 2023, precum și pentru acordarea suplimentelor de energie, astfel:
- La sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din str. Văleni nr. 32 (în spatele sediului SGU Ploiești);
- La Sediul Primăriei Municipiului Ploiești, P-ța. Eroilor nr.1A.
Cei interesaţi, pot depune respectivele documente după următorul program:
Marți 8.30 – 16.30;
Miercuri 8.30 – 16.30;
Joi 8.30 – 18.30;
Vineri 8.30 – 14.00.
..Citeste mai departe..

Apa caldă unde e, apa caldă ce-aţi făcut cu ea?

„Mentenaţa” cu durată de „cel puţin 30 de zile” s-a transformat în „mentenanţa” de cel puţin 60 de zile!

Ploieşteni, vine frigul, în curând, cum credeţi că veţi rezista fără căldură în calorifere?
Vremea nu ţine cont de "mentenanţe", nici de birocraţia unora şi nici de politica de austeritate dorită de „reformiştii” europeni!

Au trecut mai bine de două luni de zile de când, în Ploieşti, s-a oprit livrarea apei calde, deşi s-a declarat oficial că „mentenanţa durează cel puţin 30 de zile! Şi cât vor mai trece până când populaţia o să aibă apă caldă, că vine acum şi frigul şi vă daţi seama cum o să fie în case fără căldură în calorifere, domnilor care vă aflaţi în funcţii publice de conducere? Aveţi datoria să le oferiţi oamenilor condiţii cât mai bune de viaţă, ori acum ce faceţi, vă aliniaţi la standardele politicii de austeritate cerute de la vârful UE?
..Citeste mai departe..

Un nou tip de marcaj rutier în Ploieşti!

De puţină vreme, în Ploieşti, au fost realizate marcaje rutiere de tip preformat, în zona trecerilor de pietoni aflate în apropierea unităților de învățământ din oraș.
Marcajele rutiere, care au semnificația „Presemnalizare trecere de pietoni”, au rolul de a atenționa conducătorii auto despre faptul că, în apropiere există o trecere de pietoni și, totodată, de a spori siguranța pietonilor în trafic.
Activitățile au fost derulate conform contractului subsecvent ce are ca obiect „Lucrări de execuție marcaje rutiere în municipiul Ploiești”
..Citeste mai departe..

Ploieştiul, oraşul în care s-a constuit prima rafinărie din lume, se află de 7 săptămâni fără apă caldă! Odios!

Să înţelegem că se implementează, deja, planul de austeritate impus de UE?

Suntem, totuşi, într-o ţară cu numeroase resurse naturale. Nu avem motive să facem economie şi nu se cuvine nici a ni se ordona câtă apă, cât curent şi cât gaz să consumăm!
Din 1980, românii o tot ţin din economie în economie! Ajunge cu servilismul faţă de străinătate!

Să te naşti şi să locuieşti în oaşul în care s-a construit prima rafinărie din lume şi să nu beneficiezi, în 2022, de apă caldă şi, eventual, şi de căldură (că s-au ivit probleme şi cu subvenţiile la energie termică!) este odios şi foarte ciudat. Este chiar ruşinos! Prima rafinărie din lume a funcţionat la Ploieşti, nu în Texas, nu la Bruxelles, ci la Ploieşti! Voi realizaţi asta?
..Citeste mai departe..

Ploieşteni! Acum, când frigul bate la uşă, apar probleme şi cu subvenţia la energie termică!

Se declară că facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, astfel că Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora!

Situaţia de la Ploieşti are legătură cu cerinţa Ursulei, de la Consiliul Europei, de a nu se mai acorda subvenţii şi de a se face economie la utilităţi?

Într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Ploieşti se arată că viceprimarul municipiului Ploiești, Anca Adina Popa, refuză să avizeze plata facturilor pentru subvenţia la energia termică, emise de actualul operator. Anca Adina Popa, potrivit atribuțiilor ce îi revin, coordonează, îndrumă și verifică activitatea Direcției Economice a municipalității. În materialul de presă se declară că viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare.
..Citeste mai departe..

Ce răspuns oferă Protecţia Mediului în legătură cu tăierea unui arbore de pe Strada Spătar Milescu!

Uitaţi ce a mai rămas din acele copac! Se spune că era crăpat şi prezenta urme de mucegai! Se vede ceva? Păi şi a cui era datoria să aibă grijă de vegetaţie? Tăiem în loc să tratăm?


Săptămâna trecută atrăgeam atenţia cu privire la faptul că, pe Strada Spătar Milescu, din Ploieşti, a fost retezat un arbore semeţ. Ne exprimam mirarea cum de se poate întâmpla aşa ceva, cum de este ucis acel copac, ţinând cont că vegetaţia este cea care absoarbe CO2-ul şi îl transformă în Oxigen, prin Fotosinteză.
Am solicitat răspuns din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi din partea Poliţiei Ploieşti referitor la tăierea acelui arbore aflat pe domeniul public.
Agenţia pentru Protecţia Mediului oferă un răspuns uimitor, anume că arborele prezenta „o crăpătură mare în partea inferioară a trunchiului, cu început de putregai şi o înclinare uşoară spre stradă, datorată cel mai probabil datorită distanţei mici faţă de bloc; menţionăm că distanţa minimă la care pot exista arbori de mari dimensiuni este de 5 m faţă de peretele cladirii”.
..Citeste mai departe..

„Vrem apă caldă!”

Au început protestele împotriva austerității!

Sute de ploieșteni au ținut să participe sâmbătă, 10 septembrie, la protestul organizat în fața Palatului Administrativ Ploiești pentru a atrage atenția autorităților locale și județene că răbdarea populației a cam ajuns la limită în ce privește lipsa apei calde. Sunt mai bine de cinci săptămâni de când a fost oprită, de către Termo Prahova, livrarea apei calde, motivându-se că ar fi vorba de o Mentenanță ce durează „cel puțin 30 zile”!, după cum scria în afișul lipit de Termo Prahova pe ușile blocurilor!
Protestatarii au scandat împotriva președintelului Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, acuzându-l de indiferență, de faptul că nu-i pasă de oameni și de situația ivită. I s-a scandat și să-și dea demisia și să se organizeze, în Prahova, alegeri pentru funcția de președinte de Consiliu Județean, dar și pentru o altă componență a Consiliului Județean.

..Citeste mai departe..

Dezinsecţie şi deratizare în Ploieşti, în perioada 12-26 septembrie

Municipalitatea ploieșteană informează cetățenii că, în perioada 12 – 26 septembrie a.c, se vor executa servicii de dezinsecție și deratizare în orașul nostru.
Astfel, serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura în parcuri și la nivelul spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 06.00-12.00.
Serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura, în spațiile deschise din domeniul public, precum și în spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00-04.00, iar serviciile de deratizare, în parcuri și spațiile verzi aparținând domeniului public și privat, se vor executa în intervalul orar 08.00-16.00.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploieşti a semnat contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației

Este vorba despre modernizarea Şcolii „Candiano Popescu” şi de construirea și dotarea unei creșe noi, pe Aleea Strunga nr. 2B

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al orașului, Simona Albu, au semnat, astăzi, 2 septembrie, contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației.
Astfel, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare Şcoală Candiano Popescu şi Construire Sală de Educaţie Fizică Şcolară”.
Finanțarea acestui proiect a fost câștigată de către municipalitatea ploieșteană și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9.
..Citeste mai departe..

Domnule Dumitrescu, daţi drumul la apă caldă şi nu mai tărăgănaţi treaba....! De ce nu vă respectaţi promisiunile din campania electorală?

Domnule Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, daţi domne drumul la apă caldă!
Pe bune, adică ce facem aici, experimente!
Au trecut cele 30 de zile anunţată că ar dura aşa zisa „mentenanţă”!
Tot timpul găsiţi fel de fel de motive tocmai pentru a se tărăgăna treaba şi ca ploieştenii să sufere! Sau faceţi asta pentru a îndeplinii cerinţele UE, alea cu reducerea consumului de apă, cu raţionalizarea...! Aşa e? Sau nu?
Dacă aveţi ceva împotriva primarului, atunci confruntaţi-vă în alt mod, faţă în faţă, bărbăteşte, nu să se îngreuneze viaţa ploieştenilor!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5