Aici v-ați găsit să amenajați o stație de troleu?


De curând, în centrul Ploieștiului, vis-a-vis de blocul 7 etaje, mai exact pe partea unde se află WC-ul public nefuncțional, a fost dată în folosință o stație de troleu, de autobuz. 
Și cum, oare, se intitulează noua stație, Stația WC Public? Hi! 
Toate ca toate, dar niciun troleu nu o să poată să oprească în stație apropiindu-se cât de cât de trotuar, ci este nevoit să oprească pe banda 1 de circulație, asta pentru că stația se află între doi stâlpi, după cum se și vede! 
Oprirea pe banda 1, în așa zisa stație, face ca circulația în acea zonă să fie cam încurcată, mai ales pentru autoturismele care, circulând pe banda 1, trebuie să vireze spre dreapta, în intersecția e la Hale! 
Păi, în felul ăsta, nu vă gândiți că îngreunați buna desfășurare a circulației rutiere în acea zonă? Plus că, odată cu darea în folosință a acestei stații, au fost eliminate și câteva locuri de parcare! Uimitor
..Citeste mai departe..

20 Septembrie - „O zi fără persoane decedate din accidente rutiere”

„Iubește-ți viața! Spune nu drogurilor!”, „Fii treaz la volan cu zero la mie!”, „Trișezi centura, păcălești viața!”, „Rămâi în viață și salvează vieți!”, „Nu deveni o cifră din statistică!”, „Drumul scurtat, poate scurta viața!”, „E cool să fii pe drumul cel bun!”, „Nu transforma direcția în suferință!”, „Dincolo de cifre sunt oameni!” - aceste mesaje au fost văzute de zeci de participanți la trafic ieri, 20 septembrie a.c., o zi dedicată conștientizării importanței respectării regulilor de circulație. 
În centrul municipiului Ploiești a avut loc ieri, 20 septembrie, acțiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că viețile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar și ale celorlalți participanți la trafic stau doar în alegerile lor. Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, polițiștii i-au îndemnat pe toți să aleagă întotdeauna viața și să respecte regulile de circulație, pentru a nu deveni și ei o cifră din statistică.
..Citeste mai departe..

Încep lucrările de reabilitare la Podul de peste râul Doftana, de pe DN1 km. 89+313-FAZA II/Bănești! Circulația rutieră se desfășoară pe singură bandă!

Miercuri, 13 septembrie a.c., începând cu ora 10:00, au fost demarate activitățile de restricționare a traficului rutier pe DN1 pe sensul de mers Brașov către București de la km. 88+960 până la km. 89+700, urmând ca acesta să se desfășoare pe câte o bandă de circulație pe calea Ploiești-Brașov. 
Lucrările de reparații sunt programate a se executa până la data de 15 noiembrie 2023. IPJ Prahova anunță că lucrările temporare vor fi semnalizate corespunzător și recomandă conducătorilor auto să-și păstreze calmul și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflați în zonă pentru fluidizarea traficului
..Citeste mai departe..

Trafic restricționat DN1, km. 55+653/ pasaj Brazi

Se lucrează la reabilitarea Podului peste magistrala CFR 

Începând cu data de 11 septembrie a.c., ora 13.30, vor fi efectuate lucrări de reparare, înlocuire rosturi de dilatație la poduri, pasaje si viaducte, pe DN1 KM 55+653. Astfel, au fost demarate activitățile de restricționare a traficului rutier pe banda nr.1, pe ambele sensuri de deplasare, urmând ca traficul rutier să se desfășoare pe banda nr. 2, a fiecărui sens de mers. 
Lucrările de reparații sunt programate a se executa până la data de 5 octombrie 2023. 
„Lucrările temporare vor fi semnalizate corespunzător. 
Recomandăm conducătorilor auto să-și păstreze calmul și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflați în zonă pentru fluidizarea traficului”, transmite IPJ Prahova
..Citeste mai departe..

Ploiești 2023, orașul contrastelor!

Pe de o parte avem picturi pe pereții clădirilor, arborare de drapele ale țărilor străine (de parcă s-ar fi mutat Parlamentul European la Ploiești), iar pe altă parte avem parte de tomberoane jegoase și deteriorate în care oamenii sunt obligați să arunce resturile menajere! 
Dacă aveți pretenția ca oamenii să se poarte civilizat, atunci oferiți și condiții civilizate pentru... civilizație!

Uitați-vă și voi, oameni buni, cum arată aceste tomberoane amplasate în cartierele din Ploiești! Pline de jeg, urme vizibile de deteriorare, iar în jurul lor de asemenea multă mizerie! 
Cât despre miros ce să mai vorbim...!
..Citeste mai departe..

De ce și pentru ce sunt ploieștenii obligați să le suporte „unora” gălăgia făcută cu ajutorul stației de amplificare?

Ce păzesc „autoritățile competente”, să le amendeze pe băbuțele ce vând pătrunjel pe trotuar, în timp ce unii se comportă de parcă Ploieștiul este al lor pe persoană fizică?

În cele din urmă, după vreo 6 ore de urlat în microfon, poliţiştii le-au aplicat petrecăreţilor amenzi însumând 4.700 de lei! Doar amendă...!

Este o gălăgie de nedescris în cartierul Ienăchiță Văcărescu, din Ploiești! 
De ore bune, locuitorii acestui cartier sunt obligați să asculte muzica specifică unei anumite etnii și urletele la microfon ale unuia care face pe solistul pe acolo...!
..Citeste mai departe..

Siguranța rutieră, siguranță pentru viață!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, cei ai Biroului Rutier Ploiești și cei ai Centrului Regional de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Ploiești, desfășoară, în acest moment, activități educativ - preventive cu ocazia Marșului Conștientizării „Respect în trafic, respect pentru viață!” eveniment care se desfășoară pe esplanada Palatului Culturii din centrul Municipiului Ploiești. 
„Prin activitatea desfășurată, ne dorim să atragem atenția conducătorilor de autoturisme cu privire la faptul că cei care se deplasează pe două roți sunt mult mai expuși la a deveni victimele accidentelor rutiere, și ar trebui sa manifeste o atenție sporită când îi întâlnesc pe aceștia în trafic”, comunică IPJ Prahova într-un comunicat de presă


..Citeste mai departe..

Se închide, din nou, circulaţia în centrul Ploieştiului!

De data asta este pentru „Marşul conştientizării”! Se spune că este pentru „respectul în trafic”!
Şi de ce trebuie un Marş pentru aşa ceva? Şi mai se blochează şi circulaţia rutieră în centrul oraşului!
Aşadar, „Respect în trafic” prin a se bloca circulaţia în centrul oraşului! Ce paradox!

Sâmbătă, 8 iulie, dragi conducători auto, să ştiţi că circulaţia rutieră o să fie din nou oprită în centrul oraşului!   Şi să ştiţi că nici de parcat nu veţi mai putea parca în acel spaţiu dintre Palatul Culturii şi Palatul Administrativ!
Toate acestea pentru a se permite desfăşurarea „Marşului conştientizării” din cadrul unei campanii a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret denumite „Respect în trafic, respect pentru viață”!
..Citeste mai departe..

Să ne respectăm Drapelul!

Când vezi că drapelul ţării tale este înconjurat de steagurile unor organizaţii străine...!
Mai este România stat suveran?

Pentru ce să montezi alte catarge pe acest trotuar din moment ce în foarte apropiata vecinătate, câţiva paşi mai încolo, se află catarge pe care au fost arborate Tricolorul României şi steagurile unor organizaţii străine? Nu se puteau rosti discursuri laudative din locul clasic, cel din faţa Palatului Administrativ şi era nevoie de altă locaţie?
Şi tocmai de Ziua Drapelului României să fie Tricolorul românesc înconjurat – şi pe aceste noi catarge - de acele steaguri ale UE şi NATO? Ce înseamnă asta?
Peste tot se văd steaguri NATO, de parcă Ploieştiul s-ar fi transformat în bază militară!
Este impardonabil ce se întâmplă!
..Citeste mai departe..

Restricții temporare de circulație pe DN 1B, în satul Loloiasca!

În urmă cu puţină vreme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova ne-a informat că, în baza avizului eliberat pentru perioada 16 iunie – 30 iulie 2023, începând de astăzi, 26 iunie 2023, se vor efectua lucrări de întreținere periodică-frezare și asfaltare, pe DN 1B, în satul Loloiasca.
Astfel, în aceste condiții se vor impune restricții temporare de circulație, iar lucrările vor fi semnalizate corespunzător.
Poliţiştii vă recomandă, stimaţi participanţi la trafic, să conduceți cu prudență și să vă păstrați calmul
..Citeste mai departe..

De la „Spălaţi-vă cât mai des pe mâini” la „Închide apa când te speli pe dinţi”! Cât cinism!

Apropo, cum este, ploieşteni, cu 24 de lei pe 1 m.c. de apă caldă?
Aţi văzut cât plătiţi, acum, întreţinerea?

Dacă până în urmă cu ceva vreme eram asaltaţi cu sfaturi despre spălatul cât mai des pe mâini, ei bine iată că acum, în 2023, se inversează treaba şi circulă, în spaţiul mediatic, sfatul despre închisul apei când te speli pe dinţi! „Închide apa când te speli pe dinţi”! – se spune într-un spot publicitar!
Din moment ce spui „speli” este abosolut logic faptul că te referi la apă, că doar nu foloseşti benzina ca să te speli pe dinţi! Da, oameni buni, trăim într-o lume cu dosul în sus! Populaţiei îi este dat să vadă aşa ceva, asemenea spoturi, special ca să conştientizeze că sunt probleme cu apa şi că trebuie din nou să se supună regulilor! Ce vorbeşti? Iar reguli? Manipulare prin televiziuni, prin anunţuri postate pe reţelele de socializare!
..Citeste mai departe..

1 2 3 4