Ultima editie tiparita in format pdf

S-a aprobat punerea în exploatare a instalației TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi! În sfârşit!

În cursul acestei zile, 13 ianuarie, a avut loc și întâlnirea Consiliului de Administrație al S.C. Termo Ploiești S.R.L, care a aprobat, în unanimitate, demararea de urgență a procedurilor necesare pentru punerea în exploatare a instalației TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi, în condiții tehnologice de siguranță, utilaj care permite optimizarea capacității de producție și livrare a energie termice din oraș, mai ales că, în prezent, există deja o exploatare la limită a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2.
În sfârşit!
Dar ce nu s-au mişcat lucrurile mai devreme şi a fost nevoie să treacă o jumătate de iarnă?
Ploieştenii, însă, vor să fie siguri că nu mai vor tremura de frig în case, mai ales noaptea, că pe timpul nopţii caloriferele sunt reci, domnilor, ceea ce este nefiresc şi inuman!
..Citeste mai departe..

Cât mai tremurăm de frig în aparamente?

Lăsaţi furnizorii şi luaţi gaz direct de la sursă, fără costuri exagerate! De ce să se plătească pentru propriile resurse naturale?

Mda, pare că se tot înrăutăţeşte situaţia privitoare la încălzirea apartamentelor în Ploieşti. Să te trezeşti dimineaţa şi să constaţi că al tău calorifer este mai mult rece decât călduţ este horror!
Chiar nu se gândeşte nimeni că sănătatea populaţiei este pusă în pericol? Parcă nu am fi toţi oameni!
Se obligă a se sta în frig, după care autorităţile se arată îngrijorate cum că „este epidemie de gripă, de viroze”! Păi cum să nu fie când se oferă căldură cu... linguriţa. Dacă se poate numi căldură...!
..Citeste mai departe..

Ploieștiul, întors în anii 80! Căldură și apă caldă din când în când!

Domne, tot apar, acum, „avarii” la instalațiile care au funcționat fără probleme zeci de ani!
Și uite așa se ajunge a se face economie, cum dorește UE, cum dorește Guvernul Ciucă! Ce concidențe!
Stăm pe un sol bogat în resurse naturale și ne văităm că nu e gaz? Ar trebui să avem gaz pe gratis, că este al nostru, din pământul nostru, nu al altora! Am ajuns să plătim pentru propriile nostre resurse?

După ce a fost repus în funcțiune CAF 2, de la CET Brazi, în urmă cu trei săptămâni, poate vă aduceți aminte ce întrebam, anume „oare pentru cât timp o să funcționeze?”
Ei bine, iată că nu a durat decât vreo trei săptămâni și Ploieștiul este nevoit să aibă din nou caloriferele reci, spunându-se, bineînțeles, că este din pricina unor avarii!
Mda, nesfârșitele „avarii” din Combinatele și Termocentralele din România!
..Citeste mai departe..

Atenţie, copii! Pe 23 decembrie, pe străzile din Ploieşti, circulă Caravana lui Moş Crăciun!

Vineri, 23 decembrie, se desfăşoară o nouă ediție a Caravanei „Tirul lui Moș Crăciun”, în organizarea Primăriei Ploiești, în parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu” și Filarmonica „Paul Constantinescu”.
Evenimentul se va desfășura în intervalele orare 10.30-13.30, respectiv 16.30-19.30. Copiii pot să îl vadă pe Moș Crăciun în cadrul caravanei magice, care va circula în orașul nostru pe următoarea rută: Hipodrom - Gara de Sud – B-dul Independenței – Centru – B-dul Republicii, cu întoarcere în sensul giratoriu de la Carrefour, Șoseaua Vestului cu întoarcere la Lidl Vest, retur Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, strada Găgeni, strada Gh. Doja, strada Apelor, strada Mihai Bravu, B-dul Independenței, Gara de Sud, Hipodrom
..Citeste mai departe..

Programul de sărbători al Serviciului Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor

Primăria Municipiului Ploiești informează că Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor (S.P.L.C.E.P.) va funcționa după un program special, în perioada 24-26 decembrie 2022, respectiv în intervalul 1-2 ianuarie 2023, astfel:

Serviciul stare civilă:
- 24 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 25 decembrie 2022 - închis;
- 26 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 31 decembrie 2022 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor;
- 1 ianuarie 2023 – închis;
- 2 ianuarie 2023 - program 9.00 - 12.00 - se asigură doar înregistrarea deceselor.

Serviciul evidenţa informatizată a persoanelor:
- 24-26 decembrie 2022 şi 1-2 ianuarie 2023 este închis
..Citeste mai departe..

Cu colindul la Primărie!

În spiritul Crăciunului, la Primăria Ploieşti au sosit, astăzi, 19 decembrie, grupuri de colindători preşcolari şi elevi din unităţile şcolare din municipiu.
Aceştia au susţint câteva momente artistice tematice, primarul Andrei Volosevici mulţumindu-le pentru urările pline de bunătate, candoare și voioșie.
În această perioadă premergătoare Crăciunului, Primăria Municipiului Ploiești primește grupurile de colindători ale școlilor și grădinițelor din oraș.
În cursul acestei zile, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești au sosit micii colindători ai Grădiniței cu program prelungit „Sfântul Mucenic Mina” și ai Școlii Gimnaziale „Toma Caragiu”
..Citeste mai departe..

Vineri, 16 decembrie, sună sirenele în Ploieşti!

Se verifică dacă sirenele de alarmare funcţionează normal, asta după ce, în urmă cu câteva luni s-a renunţat la un astfel de exerciuţiu.... Atunci, era vorba de o verificare ce se întindea pe o durată de două săptămâni, însă acum se spune că o să dureze doar câteva secunde!

Pentru data de 16 decembrie este anunţată a avea loc o acţiune de verificare a sirenelor de alarmare a populaţiei, în Ploieşti.
Vor fi acționate individual o parte din sirenele de alarmare a populației, pentru intervale scurte de timp (câteva secunde)., anunţă Primăria Municipiului Ploieşti.
Semnalele de alarmare a populației sunt următoarele: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei.
..Citeste mai departe..

Copiii sunt așteptați să împodobească Brăduțul de Crăciun de la Zoo!

În Parcul Memorial „Constantin Stere” din Bucov este programat a se desfăşura duminică, 18 decembrie, un eveniment deosebit destinat copiilor.
Este vorba despre împodobirea Brăduţului de Crăciun de la Zoo, eveniment organizat de Primăria Municipiului Ploiești și Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere”.
Activitatea va avea loc începând cu ora 11.00, la Foișorul din incita Grădinii Zoologice, copiii fiind așteptați să împodobească cu entuziasm Brăduțul de Căciun, asistaţi de către părinţi şi bunici.
..Citeste mai departe..

S-au deschis „Atelierele lui Moş Crăciun”

Primăria Municipiului Ploiești organizează o nouă ediție a activității „Atelierele lui Moș Crăciun”, care se va desfășura în perioada 12 – 16 decembrie 2022, în foaierul Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești.
Într-un comunicat al Primăriei Ploieşti se precizează că, la Atelierele lui Moș Crăciun, 300 de elevi din clasele primare ploieștene vor realiza cu îndemânare decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Materialele destinate confecționării obiectelor inedite de Crăciun sunt asigurate de către organizatori, copiii fiind, astfel, invitați să se joace cu forma și culoarea, sub semnul inocenței și al veseliei.
..Citeste mai departe..

Cu doar un cazan de fierbere nu se poate face... primăvară!

Este foarte important ca municipalitatea ploieșteană să ia în custodie și să pună în funcțiune și grupurile energetice 5 și 6 de la CET Brazi, că este greu de crezut că doar un cazan de fierbere, CAF2, se poate face față acestei ierni.
Deja apar avarii săptămână de săptămână și încă nu au apărut gerurile!

Aleșii locali au datoria de a se afla în slujba oamenilor, au datoria și atribuția de a le asigura cetățenilor condiții cât mai bune de viață.
Se pare că „telenovela” neînțelegerilor dintre Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova continuă și după ce Combinatul de la Brazi și reţeaua primară de termoficare au trecut din proprietatea CJ în cea a Primăriei!
..Citeste mai departe..

1 2 3 4