Ultima editie tiparita in format pdf

Priviţi, aici, culmea tupeului!


Tocmai ei, care se ocupă de blocat roţi maşinilor parcate ilegal, o comit şi iată cum au parcat maşina, pe trecerea de pietoni! Ar trebui să vă blocaţi singuri roţile...!

Măi, dar vouă, celor care vă ocupaţi de blocat roţi şi de ridicat maşini parcate ilegal, cine să vă blocheze roţile şi, eventual, să vă şi ridice maşina parcată pe trecerea de pietoni? Este vorba despre trecerea de pietoni de lângă clădirea Palatului Culturii, partea unde îşi desfăşoară activitatea Curtea de Apel.
Se „colindă” prin oraş pentru a se „vâna” autoturisme parcate ilegal, însă ce să vezi că tocmai ei, care fac asta, producând un stres în plus cetăţenilor, nu respectă legislaţia ce le-o invocă altora că o încalcă!
Hai să vedem dacă, în speţa de faţă, se sesizează factorii în drept să vă sancţioneze şi pe voi
..Citeste mai departe..

Accident pe „Republicii”, în Ploieşti!

În noaptea de duminică spre luni, 7 noiembrie 2022, în jurul orei 3.10, un echipaj auto din cadrul Biroului Ordine Publică II a observat un autovehicul care se deplasa cu viteză pe Bulevardul Republicii spre zona de nord a municipiului.
În dreptul intersecției cu strada Andrei Mureșanu, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, avariind două autoturisme parcate în apropiere.
Din autovehiculul care a produs accidentul au coborât două persoane de sex masculin și una de sex feminin, care au părăsit locul faptei. Polițiștii locali au procedat la urmărirea suspecților, două dintre persoane fiind depistate pe strada Gheorghe Șincai și aduse la locul faptei. În urma legitimării, a fost identificat numitul R.A, de 28 ani, cu domiciliul în Ploiești, precum și numita P.N.I, de 20 ani, cu domiciliul în București.
..Citeste mai departe..

Ce au păţit conducătorii auto care au fost depistaţi că nu respectă anumite reguli impuse de municipalitate

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice a desfășurat, în această dimineaţă, 4 noiembrie, acțiuni de control pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care efectuează transport de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, precum și pentru utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul municipiului.
Totodată, verificările au avut în vedere și circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție reglementate de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă.
..Citeste mai departe..

Câtă inconştienţă pot avea unii!

Conducea maşina pe drum public fără a deţine permis şi mai era şi sub influenţa alcoolului!

În timp ce rula pe DJ 101 M, un autoturism a început să se abată de la direcţie de deplasare şi avea să pătrundă pe acostament. Incidentul a fost observat de un echipaj al Secției Rurale de Poliție Bălțești şi, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul, în vârstă de 43 de ani, din comuna Bălţeşti, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat!
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente.
..Citeste mai departe..

Reținut pentru furt de parfumuri şi bijuterii din inox!

Dacă şi bijuteriile din inox au ajuns să fie furate....! Sunt vremuri grele, oameni buni, asta ar trebui să dea de gândit autorităţilor şi să nu mai scumpească viaţa românilor!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au reținut, pe 25 octombrie a.c., o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 9.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, administrator al unei societăți comerciale din municipiul Câmpina, cu privire la faptul că i-au fost sustrase din incinta unității mai multe parfumuri, dar şi bijuterii din inox. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 800 de lei.
..Citeste mai departe..

A venit cu sabia în centrul oraşului!

Aşa au ajuns puştanii să se distreze?

Un puştan în vârstă de 16 ani a vrut el să facă pe grozavul şi a venit în centrul Ploieştiului, pe 25 octombrie, cu o sabie!
Ghinionul lui a fost că cineva a sesizat Poliţia, de fapt un echipaj auto din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, aflat în zona Pieței Centrale.
Echipajul respectiv a solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Ordine Publică II, care s-au şi prezentat la faţa locului.
Poliţiştii au depistat şi identificat persoana în cauză şi i-au luat acestuia sabia, care avea o lungime de 40-45 cm.
Numitul G. C., în vârstă de 16 ani a fost predat pe bază de proces-verbal Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor, anunţă Poliţia Locală Ploieşti
..Citeste mai departe..

Reținuți de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Duminică, 23 octombrie a.c., în jurul orei 6:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Cocorăștii Mislii, despre faptul că în timp ce se afla în incinta unei societăți de alimentație publică, din oraș, ar fi fost agresat de un alt bărbat.
Din verificări a reieșit faptul că, în jurul orei 4:30, timp ce se aflau în incinta localului, între apelant și un alt bărbat în vârstă de 31 de ani, din orașul Popeni a izbucnit un conflict verbal, care ulterior a degenerat, acesta din urmă fiind lovit de apelant, moment în care, în altercație a intervenit un al treilea bărbat în vârstă de 50 de ani, tot din orașul Plopeni.
..Citeste mai departe..

I-au prins jandarmii că transportau ilegal lemne şi s-au ales cu amendă de 3.000 de lei!

Jandarmeria Prahova informează că, pe timpul desfășurării misiunilor specifice în perioada 17-23 octombrie a.c., jandarmii prahoveni au constatat 3 transporturi ilegale de material lemnos.
Astfel că pe raza județului Prahova au fost depistate trei persoane care transportau material lemnos cu ajutorul unor vehicule, acestea neavând asupra lor avizul de însoțire al materialului lemnos, așa cum este reglementat în Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Cu sprijinul Ocoalelor Silvice Ploiești și Câmpina a fost calculat un volum inițial al întregului materialului lemnos, acesta fiind de 3,16 metri cubi, speciile salcâm și stejar, ce a fost ridicat în vederea confiscării și predat către Ocoalele Silvice.
..Citeste mai departe..

Reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe

În data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au reținut un bărbat din municipiu, bănuit de comiterea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe, faptă comisă la data de 14 octombrie a.c.
În fapt, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că amicul său, un bărbat în vârstă de 32 de ani, în cursul serii precedente, în timp ce se afla în incinta unei societăți de alimentație publică din municipiu, ar fi fost agresat de către un alt bărbat, pe motiv că bărbatul de 32 de ani apela, în mod repetat, la mila clienților din societatea comercială.
..Citeste mai departe..

Două persoane au decedat în urma unui accident rutier ce a avut azi dimineaţă, în zona localităţii Păuleşti!

În această dimineaţă, pe DN 1, în zona localității Păulești, județul Prahova, s-a produs un grav accident rutier.
Au fost implicate două autoturisme, acestea intând în coliziune la intersecția cu DJ 155.
În urma impactului, două persoane au decedat.
Circulația rutieră este restricționată pe prima bandă a sensului de mers Brașov - Ploiești, valorile de trafic fiind în creștere, anunţă Poliţia Română, prin centrul infotrafic

..Citeste mai departe..

Percheziţii la sediul unei instituţii publice!

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals

În dimineaţa zilei de 11 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediul unei instituții publice, la sediul a două instituții financiare și la domiciliile a două persoane, toate în municipiul Ploiești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Totodată, vor fi puse în aplicare 23 de mandate de aducere!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5