Ultima editie tiparita in format pdf

Înființarea unei păduri urbane la Parcul Municipal Ploiești Vest


În jur de 300 de voluntari au plantat, recent, primii puieți ai viitoarei păduri urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest, în cadrul unei campanii a Asociaţiei „Pădurea Copiilor”.
Suprafața pădurii urbane înființate în Ploiești va fi de 6500 m2, cu 20.000 de puieți forestieri și ornamentali, din peste 30 de specii, plantați în campania de toamnă 2022 – primăvară 2023


..Citeste mai departe..

Centru de testare Covid la Spitalul Ploiești

Incepând cu această săptămână, la Spitalul Municipal Ploiești funcționează Centrul de Testare COVID – 19 pentru cetățeni. La nivelul acestui centru testarea este gratuită, iar în cadrul procedurii sunt utilizate teste rapide pentru detecția antigenului SARS-CoV-2. Programul de lucru este de luni până duminică, între orele 8.00 – 15.00.
..Citeste mai departe..

Delegație a Băncii Mondiale, la Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a purtat, astăzi, o serie de discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru a se obține soluții de finanțare concrete în vederea realizării Spitalului Municipal de Urgență Ploiești. Delegația Băncii Mondiale, condusă de doamna Karine Bachongy, a fost primită la sediul municipalității, în cadrul unei reuniuni oficiale, la care au participat și prefectul județului Prahova - Virgiliu Daniel Nanu, precum și viceprimarul municipiului Ploiești - Daniel Nicodim, administratorul public al municipiului Ploiești - Simona Albu și consilierul pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești și lider de proiect - Mariana Câju. 
Întâlnirea de astăzi are loc ca urmare a semnării, în decembrie 2021, de către reprezentanții Municipiului Ploiești a Scrisorii de Angajament cu Corporația Financiară Internațională, în vederea realizării, ca un prim pas, a unui studiu preliminar, care să exploreze opțiunile de finanțare, construire și mentenanță a noii unități spitalicești, printr-un parteneriat public-privat pentru Primăria Municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

În plin „sezon” Omicron se vorbeşte, totuşi, despre un alt virus, cel ce produce hepatita C!

OMS a dat „termen” României să elimine hepatita C până în 2030!

Dar, nu mai bine OMS şi-ar arăta, întâi, îngrijorarea cu pririvre la calitatea alimentelor aduse în România şi să dea altora termene pentru a nu mai exporta aşa ceva?

Fiţi vigilenţi, oameni buni! Nimic nu e întâmplător!

Adrian Streinu-Cercel: „Peste 80% nu au nici cel mai mic simptom, doar oboseală, însă virusul poate acționa zeci de ani în organism!” Când vezi un astfel de titlu, nu poţi să te gândeşti decât la covid sau la omicron. Corect? Ei bine, uite că nu despre acestea este vorba, ci despre hepatita C!
Citind articolul publicat pe antena3.ro poţi vedea că despre asta e vorba. Adrian Streinu-Cercel atrage atenția cu privire la o boală care nu are simptome, dar acaparează tot mai mulţi oameni din zonele sărace. Este vorba despre hepatita C.
..Citeste mai departe..

Autorităţile române par să ignore recomandarea OMS cu privire la anularea certificatului verde

Recomandările sunt considerate bune şi aplicate numai atunci când este vorba desrpe introducerea de restricţii?

Când recomandările OMS se refereau la introducerea restricţiilor, imediat autorităţile din România treceau la fapte şi argumentau, la TV, că aşa recomadă OMS!
Ei bine, iată că acum, când aceeaşi organizaţie globalistă, OMS, recomandă tuturor ţărilor să renunţe la certificatul verde atât la tranzitul între state, cât şi la cel folosit în interiorul statelor, autorităţile române tac din gură şi tratează cu indiferenţă recomandările OMS! Ce să înţelegem din aceste fapte, că atunci când recomandările OMS sunt împotriva drepturilor omului sunt bune, iar când se recomandă ridicarea restricţiilor nu e bine? Nu vă place, politicieni, când se ridică restricţiile? De ce?
..Citeste mai departe..

Curtea de Apel Bucureşti a anulat obligativitatea purtării măştii atât în spaţii deschise, cât şi în cele închise

Sentinţa nu este, încă, definitivă şi poate să fie contestată

Instanţa constată că obligativitatea purtării măştii încalcă dreptul persoanei la viaţă privată, intimă şi dreptul de a dispune de propriul corp.
„Obligarea unei persoane de a-și amplasa pe faţă un material constituie o ingerință în dreptul la viață privată”, a motivat judecătorul Amer Jabre decizia sa

Judecătorul Amer Jabre, de la Curtea de Apel Bucureşti, a motivat sentinţa nr. 1950/2021, pronunţată pe 16 decembrie 2021 în dosarul nr. 87/2/2021, prin care a desfiinţat obligativitatea purtării maştilor atât în spaţii deschise, cât şi în spaţii închise.
Astfel, în motivaţie, judecătorul semnalează că OBLIGATIVITATEA PURTĂRII MĂŞTII ÎNCALCĂ DREPTUL PERSOANEI LA VIAŢA SA INTIMĂ, LA VIAŢĂ PRIVATĂ, DAR ŞI DE A DISPUNE DE CORPUL SĂU.
..Citeste mai departe..

De la „poluarea” promovată în campaniile despre „schimbările climatice” la radiaţiile electromagnetice!

Ce ar însemna ca, acolo unde există sau o să existe staţii de măsurare a aerului, cu senzori, să existe şi o aparatură de măsurare a radiaţiilor electrromagnetice? Iată o idee, dacă tot zicem că avem grijă de Planetă!

Suntem înconjuraţi de tot felul de device-uri, de diverse aparaturi electronice, de Wi-Fi, de senzori şi ne văităm că e prea multă poluare în atmosferă! Atât de multă îngrijorare este încât s-a înfiinţat şi o comisie prezidenţială care să monitorizeze situaţia poluării, comisie despre care am făcut referire într-unul din articolole precendente şi din care face parte, cică, „specialişti”! Iar „specialişti?
..Citeste mai departe..

Pe cine pare să afecteze mai mult Omicronul!

Cu puţină vreme în urmă, întrebam dacă trebuie ca într-adevăr să ne fie teamă de Omicron, evidenţiind studiile realizate în ţări prin care această variantă de covid a trecut sau încă mai există.
Ei bine, iată că şi în România au început să apară voci care să argumenteze faptul că Omicronul oferă doar forme uşoare de răceală. Şi bine ar fi să rămână aşa, cu forme uşoare.
„Este greu să tragi o concluzie. Pentru că în momentul de față nu putem vorbi în România de Omicron ca despre o variantă predominantă, deoarece avem mai mult Delta. Relevant este că în momentul de față sunt forme ușoare cu Omicron, dar după 15 februarie vom putea să tragem concluzia clar despre cum se manifestă cei infectați cu Omicron.
..Citeste mai departe..

Măştile FFP2, interzise în alte ţări din cauza toxicităţii lor, pot să devină obligatorii în România!

De ce trebuie ca românii să poarte ceea ce alţii aruncă?

Cât timp mai suportaţi, români, acest gen de experimente?

Guvernul României pregăteşte populaţiei un set de restricţii şi „măsuri” ce vor fi incluse în HG-ul ce prelungeşte din nou şi din nou Starea de alertă!
Printre „măsuri” se numără şi obligativitatea (nu recomndarea) de a se purta măşti de tip FFP 2, dar numai acest timp de măşti, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spunând că aceste măşti sunt mai bune decât măştile din material textil! Doar atât, fără niciun alt argument sau vreo dovadă ştiinţifică cum că ar avea dreptate!
Pentru ce sunt, domnule, mai bune, pentru că nu permit omului să respire şi că purtătorii se pot alege cu sechele din cauza grafenului ce se găseşte în materialul din care sunt confecţionate aceste măşti?
..Citeste mai departe..

Atenţie la noua pastilă anti covid produsă de una dintre companiile care a produs şi vaccin!

Food and Drug Administration a spus că nu recomandă pilula celor cu boli severe ale rinichilor sau ficatului, potrivit NBC News Cu puţin timp în urmă, Food and Drug Administration a autorizat pilula Pfizer, numită Paxlovid, pentru a trata bolnavii de covid-19. Totuşi, experţii medicali, citaţi de NBC News, atrag atenţia că şi această pastilă ar avea efecte secundare riscante.
Potrivit NBC News, „unul dintre cele două medicamente din cocktailul antiviral ar putea provoca interacțiuni severe sau care pun viața în pericol cu medicamentele utilizate pe scară largă, inclusiv statine, diluanți ai sângelui și unele antidepresive”. „Unele dintre aceste interacțiuni potențiale nu sunt banale, iar unele împerecheri trebuie evitate cu totul”, a spus Peter Anderson, profesor de științe farmaceutice la Universitatea din Colorado Anschutz Medical Campus, potrivit NBC News.
..Citeste mai departe..

Să ne fie frică de Omicron?

Autorităţile din Africa de Sud, ţară despre care se spune că de acolo s-a declanşat noua variantă de covid-19, relaxează măsurile şi au ajuns la concluzia că Omicronul dă simptome mai uşoare decât Delta.
Prin alte părţi ale Globului, în Israel, oamenii spun că ar alege să se fortifice sistemul imunitar natural prin expunerea la Omicron pentru a scăpa de Delta! În Africa de Sud, testele se vor face doar persoanelor care prezintă simptome. Aţi auzit, domnule Rafila?
De ce, în România, Omicronul este prezentat, la unele televiziuni, ca fiind un „bau-bau”?

Dacă vă tot sperie unele televiziuni cu valul 5 şi cu Omicronul, denumirea dată noii variante de covid, ar fi bine să informaţi mai exact cu privire la cât de rău este acest Omicron
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6