Ultima editie tiparita in format pdf

Elevii de clasa a VII-a, obligaţi de minister să susţină şi ei simulările Evaluării Naţionale!


În mai puţin de o lună, elevii vor sustine simularile examenelor naţionale, Evaluarea Naţională şi, respectiv, Bacalaureatul., conform unui proiect avizat de Comisia de Dialog. De această dată, simularea Evaluării o să fie susţinută şi de elevii de clasa a VII-a, cum era şi în alţi ani, împreună cu cei de clasa a VIII-a, dar şi de cei de la clasa a XI-a, cu scopul de a-şi evalua cunoştintele şi de a se obişnui cu rigorile examenului. Subiectele pentru simulări vor avea o nouă structură, 30% vor fi de tip itemi obiectivi, deşi elevii nu au fost obişnuiti cu acest tip de exerciţii
..Citeste mai departe..

Simpozion naţional despre „Rolul parteneriatelor şcolare în promovarea activităţilor artistice extraşcolare”

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti a găzduit, în prima zi a lunii februarie, Simpozionul Naţional intitulat „Rolul parteneriatelor şcolare în promovarea activităţilor artistice extraşcolare”, organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ). La eveniment au participat coordonatorii de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare din fiecare unitate de învăţământ, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii cu care ISJ Prahova are semnate parteneriate în desfăşurarea de activităţi educative.

..Citeste mai departe..

Încă o „parodie” semnată Ecaterina Andronescu: Fără sport la clasele primare!

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea ca învăţământul românesc să nu mai ofere posibilitatea elevilor din clasele primare să practice sportul, conform unui proiect. Astfel, Andronescu gândeşte că ar fi bine ca acei copii de la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a să nu mai practice sportul la şcoală şi să li se predea o nouă materie, denumită Dezvoltare personală! Aşa ceva... ! Este incredibil cum poate un ministru al Educaţiei să procedeze la aşa ceva, în condiţiile în care copiii, aflându-se la o vârstă când organismul este în formare, au nevoie să practice sportul.
..Citeste mai departe..

Ecaterina Andronescu dă de pământ cu „manualul unic” şi anunţă licitaţii pentru manualele şcolare!

Ecaterina Andronescu, poreclită într-o anumită perioadă de timp şi „Abramburica”, este hotărâtă să schimbe iar şi iar multe în sistemul de învăţământ din postura de ministru al Educaţiei. După ce a lăsat să se înţeleagă că ar fi bine ca şi la clasa I-a să se introducă repetenţia şi că liceul să aibă din nou treapta I şi treapta a II-a, iată că acum le-a venit rândul manualelor şcolare să intre în vizorul doamnei ministru, rezultând că nici nu vrea să audă de "manualul unic”, o idee ce aparţine unui fost ministru al Educaţiei.
..Citeste mai departe..

A fost lansat apelul de înscriere în Competiția Națională pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, ediția 2019

Ministerul Educaţiei Naționale a lansat apelul național pentru înscrierea unităților de învățământ preuniversitar la cea de a XVI-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2018-2019. Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Pentru ediția 2019 își pot depune candidatura unitățile de învățământ preuniversitar implicate, în perioada septembrie 2016 - iulie 2019, în activități sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene: Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastră (Lider European și EuroQuiz), Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc.
..Citeste mai departe..

Se anunţă schimbări radicale în privinţa efectuărilor concediilor de odihnă din sistemul de învăţământ

Personalul de conducere din şcoli şi inspectorii şcolari vor trebui să efectueze concediile de odihnă în timpul vacanţelor şcolare şi să le programeze cu mai mult timp înainte

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, pentru dezbatere publică, un ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ. Astfel, ministrul Ecaterina Andronescu doreşte ca şi directorii şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar să fie cuprinşi în aceeaşi lege cu personalul de conducere, de îndrumare şi de control din inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic în ce priveşte efectuarea concediului de odihnă.
..Citeste mai departe..

Indulgenţa de la catedră, „răsplătită” cu agresiune prin înjunghiere!

Profesoara de la Colegiul „Spiru Haret” era destul de înţelegătoare cu elevul care, după ceva timp, urma să o înjunghie chiar în şcoală

Mesajul de pe Facebook al băiatului agresor nu era adresat profesoarei, pentru că nu aceasta l-a dat afară din şcoală. Logica, ignorată în dauna senzaţionalului sau din comoditatea de a obţine informaţii şi din alte surse, nu numai prin „copy-paste”

În judeţul Prahova există, în prezent, doar 27 de consilieri psihopedagogici în şcoli, însă necesarul ar fi de 40

Odată cu trecerea timpului, apar tot mai multe detalii în legătură cu drama prin care a trecut o profesoară de matematică de la Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti, înjunghiată în abdomen de către un fost elev al acestei unităţi de învăţământ. Deşi iniţial a circulat zvonul că a fost exmatriculat, ei bine informaţia corectă este că el a fost transferat disciplinar la o altă unitate de învăţământ din oraş
..Citeste mai departe..

O noutate în învăţământul românesc: apar gădiniţe cu program sportiv!

Într-un Memorandum, Executivul a stabilit ca, prin Programul „gROwth - investim in copii, investim in viitor”, va susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Cei care doresc să construiească astfel de grădiniţe cu profil sportiv, vor primi ajutor de la stat, cu condiţia ca aceştia să asigure anumite gratuităţi pentru copii. Gratuitatile vor fi acordate pentru copiii cu familii care au un venit salarial pe persoana sub salariul minim brut, la momentul depunerii cererii de înscriere. Copii cu dizabilităţi vor avea prioritate la înscrierea pe locurile gratuite.
..Citeste mai departe..

Valoarea burselor în anul şcolar 2018 - 2019

A fost promulgat, recent, proiectul pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care consiliile locale sunt obligate să acorde burse elevilor, bursele putându-se cumula. Bursele care sunt acordate în anul şcolar 2018-2019 sunt: burse sociale sau burse de ajutor social, burse de studiu, burse de merit, burse de performanţă. Potrivit iniţiativei legislative, cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale sau nedeplasabili din motive medicale se poate organiza învăţământ la domiciliu sau pe lângă unităţile de asistenta medicale.
..Citeste mai departe..

Ecaterina Andronescu doreşte repetenţi şi la clasa I!

Păcat că nu se introduce repetenţia şi la nivel ministerial 

Cum era de aşteptat, nu trece mult timp de când Ecaterina Andronescu a fost reinstalată în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale şi iată că aceasta este fermă în a schimba din nou Legea Educaţiei. Săraca lege, fiecare ministru care a venit la Educaţie a simţit o „foame”, o dorinţă arzătoare, să o schimbe, bulversând total învăţământul. Începi gimanziul sau liceul cu o lege, însă termini aceste cicluri de învăţămnânt având altă lege! Acum, tanti Andronescu vrea ca şi copiii din clasa I să fie lăsaţi repetenţi, declarând că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenția în clasele primare și să ofere posibilitatea învățătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii.
..Citeste mai departe..

Calendarul Olimpiadelor Şcolare 2019

Judeţul Prahova găzduieşte etapele naţionale a şase olimpiade


Au fost făcute publice calendarele de desfăşurare a olimpiadelor şcolare. De remarcat faptul că, în acest an, şase dintre acestea vor avea ca loc de desfăşurare a etapelor naţionale judeţul Prahova: Limba şi Literatura Română (cls. IX-XII), Limba neogreacă, Limba engleză, Astronomie şi Astrofizică, Electric, electrotehnic şi electromecanic, Electronică, automatizări şi telecomunicații. Două etape naţionale sunt anunţate a fi găzduite de Ploieşti, fiind vorba despre etapele naţionale a olimpiadelor de Limbă neogreacă şi de Limba engleză. Dar iată care este calendarul întreg al olimpiadelor şcolare pentru acest an şcolar:
..Citeste mai departe..

1 2 3 4