Ultima editie tiparita in format pdf

În plină Stare de urgenţă, Ministerul Educaţiei înaintează denunţuri penale!


Acţiunea juridică le vizează pe persoanele vinovate de distribuirea unui document cu privire la schimbarea structurii anului şcolar, document despre care MEC spune că este fals

Ministerul Educației și Cercetării iese la atac şi pare decis să formuleze denunţ penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele ce se fac vinovate de distribuirea, în spațiul public, a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educaţiei anunţă, pe site-ul său, că „informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie
..Citeste mai departe..

Decizie de ultimă oră pentru elevii care vor susţine, în acest an, examenele naţionale

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene. Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile
..Citeste mai departe..

Tablete conectate la Net pentru liceenii din comunitățile dezavantajate!

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin glasul şefei Monica Anisie, se laudă, pe site-ul edu.ro, cu fel de fel de campanii menite, se spune, să vină în sprijinul elevilor. Săptămâna trecută era în vogă campania „Reacţie pentru eduaţie”, iar acum s-a găsit o altă campanie, evident cu un alt slogan: „ÎmiPASĂ ȘcoaladeACASĂ”. Sloganuri după sloganuri! Nu e nimic rău în a întreprinde ceva în sprijinul elevilor, însă nu era mai bine să existe un singur Proiect care să aibă menierea de a cuprinde tot ce înseamnă şcoala de acasă? Despre prima campanie am discutat la timpuil potrivit, acum se cuvine în a vă relata despre acest nou proiect, „ÎmiPASĂ ȘcoaladeACASĂ”.
..Citeste mai departe..

„Reacție pentru educație”, inițiativa prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la comunitățile dezavantajate

Ministerul Educației și Cercetării, alături de organizația neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România, au lansat inițiativa „Reacție pentru educație”, o modalitate prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la profesorii și elevii din comunitățile dezavantajate. Platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl desfășoară acum pentru continuarea educației de la distanță. Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt
..Citeste mai departe..

Un nou scandal în Educaţie după declaraţiile Ralucăi Turcan

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, infirmă scenariul potrivit căruia anul şcolar ar urma să se îngheţe

Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, face următoarele precizări: „Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că, la acest moment, nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an! Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării (MEC) lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.
..Citeste mai departe..

Veste bună pentru cadrele didactice şi personalul din învăţământ

Salariale se vor acorda în întregime!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a trimis o notă inspectoratelor şcolare privind modul în care vor fi salarizate cadrele didactice şi personalul din învăţământ în perioada în care şcolile sunt închise din cauza coronavirusului. „În ceea ce priveşte salarizarea, Ministerul Educaţiei, încă din primele zile în care am luat măsura suspendării cursurilor, a transmis o notă către inspectoratele şcolare în care am precizat foarte clar că salariile profesorilor să plătesc în continuare aşa cum este prevăzut de lege”, a declarat Monica Anisie. „Referitor la drepturile salariale, MEC asigura întregul personal din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor”, este menţionat în nota nr. 79 din 10.03.2020.
..Citeste mai departe..

Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti, coordonator al Proiectului “I am happy with myself “

Începând cu 1 septembrie 2019, Liceul Tehnologic „1 Mai” din Ploieşti este singurul liceu din județ coordonator al unui proiect Erasmus+, respectiv proiectul “I am happy with myself “, 2019-1-RO01-KA229-063340_1, sub îndrumarea prof. Vicol Vica. Proiectul a fost aprobat în cadrul acțiunii KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte de schimb interșcolar, parteneri fiind licee și școli din: Turcia - “Ramazan Atil Anadolu Lisesi”, Lituania - „Jono Pauliaus II gimnazija”, Belgia– „Prizma – Campus College” şi Germania -„Friedrich-Rückert-Gymnasium”. Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani 2019-2021, iar finanțarea va fi din fonduri europene nerambursabile. Figura centrală a proiectului este femeia. Participarea femeilor la viața profesională a crescut. Avem femei antreprenoare, femei care lucrează în cercetare, în artă, educație și producție dar și femei casnice.
..Citeste mai departe..

Ce spune ministrul Educaţiei despre „îngheţarea” anului şcolar: „Informaţia este eronată!

Elevii nu vor repeta anul şcolar. Se încurajează procedura on line pentru învăţare

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a ţinut să precizeze că „informația privind eventuala înghețare a anului școlar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgență este una eronată! Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților.
..Citeste mai departe..

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic din Prahova s-au baricadat!

Cum sunt aplicate „recomandările” guvernamentale: unii recomandă „reducerea interacţiunii cu publicul”, alţii, din subordine, anunţă că „se suspendă activităţile de relaţiile cu publicul”! Un haos care nu ne face deloc bine!

De parcă nu era suficientă spaima promovată de televiziuni în legătură cu coronavirusul, iată că şi unele instituţii trec acum la măsuri radicale, care nici măcar pe timpul Războiului Mondial nu se aplicau! Măsuri radicale care pot afecta psihicul omului, ce a fost destul de încercat în acest început de an.

..Citeste mai departe..

Proiectul judeţean ,,Copilărie, magie şi bucurie”, la Grădiniţa „Crai Nou”

Principala activitate în cadrul acestui proiect l-a reprezentat Concursul de creație ,,Daruri pentru mama mea”, în care autorii, elevi preşcolari, şi-au exprimat, prin lucrări artistico-plastice, talentul şi dragostea faţă de tradiţiile şi obiceiurile de primăvară

Începutul fiecărei primăveri ne aminteşte de anii copilăriei, de emoţia primirii întâiului mărţişor, de dăruirea unei flori şi unei felicitări persoanelor dragi. Pornind de la aceste simboluri, o echipă inimoasă de cadre didactice reprezentate de: Alina Ene, Alina Viorela Filip şi Elena Roxana Stoica au dat viaţa unui ptoiect menit să implice preşcolari şi elevi din două instituţii de învăţământ, Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal „Crai Nou” din Municipiul Ploiești şi elevii Şcolii Gimnaziale Buda, din Comuna Râfov - structura Palanca.
..Citeste mai departe..

Start pentru prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Astăzi, 4 martie, a început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, părinții copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2020 fiind obligaţi să îi înscrie pe aceștia în învăţământul primar până la data de 23 martie a.c. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar - clasa pregătitoare - dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii sau tutorii legali completează online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-joi), respectiv 8,00-17,00 (vineri)
..Citeste mai departe..

1 2 3 4