Ultima editie tiparita in format pdf

În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!


Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici?
Pe de o parte ni se spune să economisim energia electrică, iar pe de altă parte se investeşte în maşini electrice şi în staţii de încărcat acumulatori! E ceva ce se bate cap în cap!
..Citeste mai departe..

Cel puţin 31 de mii de turişti au vizitat judeţul Prahova în luna octombrie 2021

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne anunţă că, în luna octombrie 2021, în judeţul Prahova au fost înregistraţi, în structurile de primire turistică, 31.396 persoane, din care 29.523 au fost turişti români (94,0%) şi 1.873 turişti străini (6,0%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 62.433 în luna octombrie 2021, în creştere cu 3,7% faţă de aceeaşi lună a anului 2020.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna octombrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o ușoară creştere, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 74,8%.
..Citeste mai departe..

În luna octombrie 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industria prahoveană a fost de 81,1%

Indicele producţiei industriale, în luna octombrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 81,9%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna octombrie 2021 faţă de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 81,1%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna august 2021, au însumat 177.622 mii euro. Comparativ cu luna august 2020, exporturile au crescut cu 4,7%, ne comunică aceeaşi sursă.
..Citeste mai departe..

4 mașini noi pentru SGU Ploiești

În scopul îmbunătățirii serviciilor prestate în interes public, SGU Ploiești a achiziționat 4 autoutilitare noi, destinate curățeniei zonelor verzi. Acestea vor fi utilizate la ridicarea și transportul resturilor vegetale, rezultate în urma activităților de întreținere a zonelor verzi administrate.
Fondurile necesare achiziției provin din sumele aferente majorării capitalului social al societății și reprezintă contribuția municipalității, având ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor prestate în interes public
..Citeste mai departe..

Delegație Rompetrol, la Primăria Ploiești

O delegație a companiei Rompetrol (Grupul KMG International), condusă de directorul de dezvoltare corporativă, Iskander Abdibaitov, a fost prezenta la sediul Primariei municipiului Ploiești, unde a fost primita de primarul Andrei Liviu Volosevici, împreună cu viceprimarul Daniel Nicodim și administratorul public, Simona Albu, la reuniune fiind prezent și președintele Camerei de Comerț si Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu. Directorul de dezvoltare corporativă al companiei Rompetrol, Iskander Abdibaitov, a declarat că dorește să dezvolte parteneriatul cu administrația publică ploieșteană, printr-o implicare activă și consecventă, într-o serie de proiecte desfășurate la nivelul localității noastre.
..Citeste mai departe..

Gratuitate la parcare pentru cei cu mașini electrice, la Ploiești

În urma aprobării Hotărârii nr. 454/25.11.2021, de către Consiliul Local al municipiului Ploiești, deținătorii de autovehicule acționate integral electric, care au domiciliul/sediul în municipiu beneficiază de gratuitate în toate parcările publice cu plată, administrate de către municipalitate. Astfel, persoanele care doresc să obțină un abonament pentru această categorie de autovehicule trebuie să completeze formularul tipizat, care se află pe pagina de internet a S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., la adresa: https://sguploiesti.ro/about-2/formulare-tip/ .
..Citeste mai departe..

3.337 lei, salariul mediu net în judeţul Prahova

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii septembrie 2021, a fost de 184.360 persoane, în creștere cu 3.530 persoane față de luna septembrie 2020.
Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 3.337 lei/salariat, mai mare cu 233 lei față de luna septembrie 2020. Totodată, Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 101,1%.
Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii (3.498 lei/salariat), iar sub media județului în ramurile industrie şi construcții (3.162 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.690 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Scăderi ale exporturilor şi importurilor înregistrate de industria prahoveană

Indicele producției industriale, în luna septembrie 2021, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 99,2%, iar indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total a fost de 86,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna iulie 2021, au însumat 208.938 mii euro. Comparativ cu luna iulie 2020, exporturile au scăzut cu 1,6%.
În luna iulie 2021, importurile de bunuri din județul Prahova au însumat 280.384 mii euro. Comparativ cu luna iulie 2020, importurile au scăzut cu 1,5%. De asemenea, deficitul comercial din luna iulie 2021 a fost de 71.446 mii euro, mai mic cu 774 mii euro (‐1,1%) decât în luna iulie 2020
..Citeste mai departe..

APIA începe azi plățile finale pe 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara joi, 2 decembrie 2021, autorizarea plăţilor finale, ca diferenţă între cuantumul calculat şi cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2021. Pe 29 noiembrie, APIA a anunţat că a finalizat plăţile în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021, în cadrul căreia au fost declaraţi eligibili 745.155 de fermieri, iar suma autorizată se ridică la valoarea de 1,26 miliarde de euro.
..Citeste mai departe..

Prime Kapital lansează primul proiect de regenerare urbană de tip mixed-use din Ploiești

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, dar și din Europa Centrală și de Est anunță primul proiect de regenerare urbană de tip mixed-use din Ploiești. Proiectat după modele de regenerare urbană aplicate cu succes în mari orașe europene, proiectul Prime Kapital răspunde nevoii de dezvoltare durabilă a Ploieștiului transformând un amplasament fost industrial de aproximativ 10 hectare din centrul oraşului într-o zonă modernă care integrează armonios funcţiuni comerciale, rezidenţiale şi o serie de funcţiuni suport. 

O nouă destinație de shopping în Ploiești se deschide oficial pe 3 decembrie 

Începând cu 3 decembrie, ploieștenii vor avea o nouă destinație de shopping - Prahova Value Centre care va găzdui o ofertă generoasă de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață totală construită de 25.200 metri pătrați și peste 800 de locuri de parcare. Totodată, centrul comercial include un nou hypermarket Carrefour, o galerie comercială și spații de tip strip mall și va deservi astfel atât zona de Sud a orașului Ploiești, cât și localitățile limitrofe, generând peste 600 de noi locuri de muncă. 

 Branduri internaționale și naționale, un food court modern și zeci de surprize îi așteaptă pe vizitatori

 Ploieștenii se vor putea bucura de o selecție de branduri internaționale și naționale precum: Carrefour Hypermarket, Altex, Arsis, Cador Home, Deichmann, dm, Dr. Max, Gymboland, HelpNet, Hervis, Inmedio, Jerry’s Pizza, JYSK, KFC, LC Waikiki, Mesopotamia, New Yorker, Noriel, Optovista, Sinsay, Simigeria Mihai, Spartan, Takko, dar și Mobexpert, Sportisimo sau Maxi Pet – branduri aflate în oraş exclusiv în Prahova Value Centre. Alături de mixul de chiriași, în zona de food court a centrului comercial se vor regăsi restaurante în premieră în Ploiești, precum La Bufet sau Primal Food, dar și 250 de locuri de servit masa (150 la interior și 100 de locuri pe terasă). Prime Kapital a luat toate măsurile de protecție și prevenire a răspândirii COVID-19, astfel încât la Prahova Value Centre siguranța vizitatorilor, angajaților și personalului auxiliar să primeze. Pe lângă verificarea certificatelor verzi, termoscanarea tuturor vizitatorilor și prezența dispenserelor cu dezinfectant, se vor pune la dispoziția ploieștenilor măști de unică folosință în mod gratuit la toate intrările în centrul comercial. Dezinfectarea și igienizarea suprafețelor se va face cu rigurozitate, iar aerul condiționat din spațiile interioare va fi împrospătat în flux continuu, fără recirculare. 

 Cel mai verde ansamblu rezidenţial din Ploieşti 

 Pleiades Residence, componenta rezidenţială a proiectului, este dezvoltată în jurul unui concept modern integrat cu zona comercială ce include zone de acces exclusiv pietonal, şi rezervă 50% din suprafața terenului aferentă componentei rezidenţiale parcurilor şi spațiilor verzi și de promenadă, devenind astfel cel mai verde proiect rezidențial din orașul Ploiești. Cumpărătorii vor putea alege dintre 17 opțiuni de compartimentare, în studiouri duble și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și penthouse-uri duplex, care vor oferi vederi incredibile asupra orașului și împrejurimilor. 

 Despre Prime Kapital 

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii afacerii activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu și au o reputație neegalată cu privire la calitatea și sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de aproximativ 390 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.primekapital.com/...Citeste mai departe..

Locuri noi de joacă la Ploiești

Ploieștiul va avea 4 noi locuri de joacă, ca umare a unui parteneriat încheiat de municipalitate cu o companie din domeniul petrolier. Investițiile în aceste spații destinate recreerii celor mici sunt derulate prin sponsorizare de către agentul economic amintit, urmând ca locurile de joacă să fie amplasate în strada Gh. Grigore Cantacuzino, strada Triumfului, strada Griviței și strada Cameliei (lângă biserică). 
Noile locuri de joacă vor fi pavate cu dale cauciucate elastice, vor avea mobilier urban modern și echipamente de joacă plăcut colorate, încadrate în standardele de calitate și siguranță în vigoare, respectiv tobogane, balansoare, leagăne, ansambluri de joacă, ș.a.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7