Ultima editie tiparita in format pdf

Liberalizarea preţurilor la energie şi lipsa subvenţiilor scumpesc facturile, aducând austeritate în România!


Lumea se pregăteşte să iasă în stradă, condamnând politica de austeritate impusă de la Bruxelles şi aplicată în România de către cei ce conduc ţara.

De ce se întâmplă, în România, toată bulversarea asta cu invocarea crizei energetice din moment ce ţara noastră este producătoare de energie electrică? Este o întrebare pe care românii şi-o adresează în aceste zile, miraţi, dar şi suspicioşi, că toate acestea se petrec aşa, cu repeziciune, una după alta.
Ştiţi cum se spunea în 2020-2021, că „avem criză sanitară”, odată cu aşa zisa „pandemie”.
După numai câteva luni de la ridicarea Stării de alertă , hopa că a apărut „criza energetică”, dar se discută şi despre „criza alimentară”! Măi să fie! Dar acum se spune că este din pricina războiului din Ucraina! Serios? Păi cine a impus sancţiuni împotriva Rusiei, care era cea mai exportatoare ţară de gaz, de petrol, de cereale?
..Citeste mai departe..

Exportăm şi importăm mai mult decât în anul trecut!

Indicele producţiei industriale, în luna mai 2022 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 109,2%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 131,6%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna martie 2022, au însumat 245.593 mii euro. Comparativ cu luna martie 2021, exporturile au crescut cu 14,9%.
..Citeste mai departe..

În luna mai 2022, câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că, la finele lunii mai a.c., efectivul salariaţilor din judeţul Prahova a fost de 186.908 persoane, în creștere cu 4.095 persoane faţă de luna mai 2021. Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat, mai mare cu 324 lei faţă de luna mai 2021, spune DJS Prahova. Indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 96,3%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.514 lei/salariat), ramurile industrie şi construcţii (3.489 lei/salariat), iar sub media judeţului în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.662 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

3.501 lei este câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, pe angajat

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii aprilie a.c, a fost de 186.521 persoane, în creștere cu 4.146 persoane faţă de luna aprilie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.501 lei/salariat, mai mare cu 234 lei faţă de luna aprilie 2021, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 94,2%. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramurile industrie şi construcţii (3.589 lei/salariat) iar sub media judeţului în ramura servicii (3.470 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.699 lei/salariat). 
..Citeste mai departe..

În Prahova, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 127,8%

Indicele producţiei industriale, în luna aprilie a.c., faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna aprilie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 127,8%.
Exporturile de bunuri, din judeţul Prahova, în luna februarie 2022, au însumat 223.921 mii euro. Comparativ cu luna februarie 2021, exporturile au crescut cu 16,6%.
..Citeste mai departe..

Compensare cu 50 de bani pe litru a carburantului!

Asta oferă guvernanţii românilor, după scumpirerile exagerate a benzinei şi motorinei!
S-a crezut că e doar o glumă, dar nu, e cât se poate de reală... soluţia!

Autorităţile au găsit... soluţia pentru rezolvarea problemei creşterii ciudate a preţului carburantului!
Fiţi atenţi aici: COMPENSARE CU 50 DE BANI PE LITRU!
Vedeţi, să nu se mai spună că actualul Guvern nu se gândeşte la popor! 50 de bani compensare! Bătaie de joc!
Ce spuneţi, prahoveni?
..Citeste mai departe..

Securizarea avansului – serviciu unic pe piața rezidențială, oferit de dezvoltatorul Pleiades Residence

Prime Kapital, dezvoltatorul Pleiades Residence - cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești, vine în sprijinul clienților cu un serviciu unic pe piața rezidențială, ce are ca scop eliminarea potențialelor riscuri la care aceștia sunt expuși la plata avansului către dezvoltator. Astfel, toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar dezvoltate de Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite. Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare. Serviciul este disponibil tuturor clienților care achiziționează o locuință în oricare dintre proiectele dezvoltate de Prime Kapital în București, Ploiești sau Iași.
..Citeste mai departe..

Management inteligent al intersecțiilor din Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR. Implementarea proiectului ”Managementul inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, pentru care a fost depusă cererea de finanțare, va contribui la fluidizarea circulației și la reducerea numărului de accidente, având ca scop descurajarea unui comportament agresiv în trafic, precum și reducerea numărului de incidente cauzate de încălcarea regulilor de circulație. 
 În cadrul proiectului se va implementa un sistem video de monitorizare trafic și sistem ITS în cele mai importante intersecții din oraș și, totodată, a unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless, pe teritoriul municipiului, precum și acces la servicii cloud.
..Citeste mai departe..

Două noi parcări supraterane în Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a aprobat inițierea procedurilor de achiziție publică, aferente elaborării documentațiilor legale necesare construirii a două obiective de investiții importante pentru ploieșteni, respectiv parcări supraterane în cartierul Malu Roșu – strada Dealul cu Piatră și în zona Democrației. Anunțurile de participare și documentațiile de atribuire, aferente acestor achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 
Municipalitatea ploieșteană a inițiat, astfel, următoarele proceduri de achiziție publică în vederea atribuirii următoarelor contracte de prestări servicii: “SF Parcare supraterană zona Democrației” – n.n. SF (Studiu de fezabilitate); “PUD Parcare supraterană zona Democrației”- n.n. PUD (Plan Urbanistic de Detaliu); “SF Parcare supraterană zona Malu Roșu – str. Dealul cu Piatră”.
..Citeste mai departe..

Lucrări la străzi din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești va continua lucrările de reparații și întreținere străzi, începând de marți, 24 mai 2022. Administrația publică ploieșteană va executa lucrările amintite începând cu ora 06.30, pe străzile Panduri și Veronica Micle, la nivelul acestora urmând să se închidă circulația rutieră. Activitățile menționate vor fi executate de către S.C. CONI S.R.L., în baza contractului subsecvent încheiat.
..Citeste mai departe..

Lucrări de modernizare a rețelei de apă

Primăria municipiului Ploiești modernizează rețeaua de apă potabilă în cartierul Pictor Rosenthal. Lucrările stabilite în cadrul obiectivul de investiții “Rețea apă potabilă și branșamente strada Pictor Rosenthal – tronson 1, strada Pârâului, strada Berceni, strada Moara Nouă, strada Românești, strada Cătunu” vor demara săptămâna aceasta. Acestea se vor derula în conformitate cu programul de investiții aprobat de Consiliul Local Ploiești prin Hotărârea nr. 117/31.03.2022.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4