Activități, ale polițiștilor prahoveni, dedicate victimelor violenței domestice


Sprijinul continuu al poliției în activitățile de prevenire a violenței domestice este esențial pentru a crea un mediu sigur și pentru a oferi suport victimelor. Educația comunitară, intervenția promptă și resursele adecvate contribuie la reducerea riscului și la protejarea celor afectați de violența domestică. 
În acest context, luni, 27 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate, împreună cu membrii Asociației Compassion & Care, asociație ce susține Campania inițiată de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova „Nici o palmă nu merită a doua șansă”.
..Citeste mai departe..

BLITZ în desfășurare, Chițorani!

Acțiune Tip BLITZ în desfășurare, organizată de către polițiștii Serviciul Rutier pe DN1B , km 17, în localitatea Chițorani, în intervalul orar 15:00-17:30. 
Inspectoratul de Poliție Județean Prahova ne informează că scopul acțiunii este acela de a depista conducătorii auto care încalcă regimul legal de viteză, precum si pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc
..Citeste mai departe..

Cel puțin 200 de sancțiuni aplicate de polițiști prahoveni în zilele de 11 și 12 noiembrie

În perioada 11-12 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ. Astfel, au fost organizate 7 acțiuni punctuale, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră. 
Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de investigații criminale, ordine publică, acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, dar și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab.
..Citeste mai departe..

Accident între un autoturism și un motociclu pe strada Industriei!

În urmă cu puțină vreme, pe strada Industriei, din Ploiești, s-a produs un accident rutiere, implicate fiind un autoturism și un motociclu. 
Din primele date de la fața locului, ale polițiștilor, a reieșit faptul că, un bărbat de 42 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Industriei, ajungând în dreptul intersecției cu strada Rezervoarelor, la un moment dat a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un tânăr de 17 ani. 
În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 17 ani.
..Citeste mai departe..

Un copil de 2 anișori și o femeie în vârstă de 31 de ani s-au ales cu vătămări corporale în urma tamponării a două autoturisme!

Două autoturisme s-au ciocnit ieri după-masă, 12 noiembrie, în jurul orei 16:00, pe Drumul Național 1, la intersecția cu DJ720 Florești. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din primele verificări reieșind faptul că inițial impactul a avut loc între un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani care circula pe direcția Ploiești către Brașov și un altul, condus de un bărbat 48 de ani, care circula din sens opus. 
Ca urmare a impactului dintre cele două autoturisme, cel condus de bărbatul în vârstă 48 de ani a fost proiectat într-un altul, care se afla staționat, condus de o femeie de 31 de ani.
..Citeste mai departe..

230 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni în ultimele 24 de ore

Pe parcursul întregii zile de 10 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni, în municipiul Ploiești, pe raza de competență a Secției nr.2 de Poliție Ploiești, în orașul Plopeni, în comuna Cerașu, dar și pe drumurile naționale ale județului, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ. 
În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 130 șoferi din cei peste 265 opriți, pentru control
..Citeste mai departe..

S-a lovit cu mașina de un stâlp de electricitate!

O femeie în vârstă de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ101 D, la Tătărani, către București, la un moment dat a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. 
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ
..Citeste mai departe..

Infracțiuni la regimul rutier, consemnate pe 10 și 11 noiembrie

* Vineri, 10 octombrie a.c., în jurul orei 8.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Bulevardul Republicii din municipiu au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din județul Ialomița, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză peste limita legală. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut. 
..Citeste mai departe..

A dat cu mașina în gard..., la Urlați!

Șoferul era băut și avea suspendat dreptul de a conduce Pe 9 noiembrie a.c., Urlați, un autoturism a părăsit carosabilul și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. 
Conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Urlați, se afla sub influența alcoolului, polițiștii descoperind și că respectivul figura în bazele de date cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Depistați la volan sub influența substanțelor psihoactive și cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată

Joi, 9 noiembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Urlați, în timp ce desfășurau activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din oraș. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală
..Citeste mai departe..

Acțiuni polițienești pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică

Ieri, 9 noiembrie a.c., pe parcursul întregii zile, 90 de polițiști prahoveni au organizat mai multe acțiuni, în municipiul Ploiești,în comunele Bălțești, Cocorăști, dar și pe drumurile naționale din județ pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză, în acest sens fiind testați aproximativ 150 șoferi din cei peste 290 opriți, pentru control.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7