Ultima editie tiparita in format pdf

Bradul împodobit, înlocuit de un catarg din metal şi o plasă luminoasă!


Unde este tradiţia bradului de Crăciun?

Vă aduceţi aminte cum, de Sărbătorile de iarnă, în centrul civic al Ploieştiului, era amplasat, în parcul din faţa Palatului Administrativ, un brad înalt, ce era apoi împodobit cu beteală, cu instalaţii electrice!
Acel brad reprezenta principalul punct de atracţie pentru cei mici, dar nu numai pentru ei, practic nu era mai nimeni care să nu îşi facă poze lângă acel brad. Ei bine, de ceva ani, în locul bradului, este instalată o construcţie metalică, reprezentată de o bară înaltă ca un catarg, de care este prinsă o plasă ce are pe ea beculeţe.
Când se aprinde instalaţia, acea plasă luminată oferă o imagine spectaculoasă, însă, totuşi, bradul era altceva, ceva special, pentru că reprezenta tradiţia legată de Sărbătoarea Crăciunului, de Moş Crăciun...! Plasa luminoasă ar fi putut fi montată şi în altă zonă din parc, dar nu în locul bradului!
..Citeste mai departe..

Huliganism în centrul Ploieştiului, noaptea!

Şase puştani au distrus mai multe foișoare din lemn aflate în Parcul „Nichita Stănescu”. Asupra unui individ a fost găsită un cuţit!

Sâmbătă, 15 octombrie a.c., în jurul orei 3:20, echipajul auto din cadrul Biroului Ordine Publică I, repartizat în patrulare pe raza municipiului, a fost sesizat de către un cetățean despre faptul că șase tineri au distrus mai multe foișoare din lemn aflate în Parcul „Nichita Stănescu”, ulterior fugind spre Galeriile Comerciale.
Polițiștii locali s-au deplasat în zona respectivă și au depistat la intersecția străzilor Cuza-Vodă cu Gh. Grigore Cantacuzino persoanele suspecte, reținând trei dintre acestea. În urma controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre tineri a fost găsit un cuțit cu lama de aproximativ 10-12 cm.
..Citeste mai departe..

S-a deschis ce-a de-a VI-a ediţie a Târgului meşteşugurilor tradiţionale

Astăzi, 14 octombrie, la Ploieşti, s-a deschis cea de-a VI-a ediţie a Târgului meşteşugurilor tradiţionale.
Evenimentul se desfăşoară pe esplandada Palatului Culturii.
Sunt prezenţi meşteşugari din mai multe zone din ţară, aceştia oferind demonstraţii de meşteşug autentic din domeniile: olărit, țesut, broderii, confecționarea opincilor, sculptură în lemn, pictură pe sticlă, la realizarea colajelor din paie.
Târgul este deschis până duminică, 16 octombrie

..Citeste mai departe..

Veşti încurajatoare despre reînceperea livrării de apă caldă în Ploieşti!

Se spune că se intră în linie dreaptă pentru a se putea asigura apă caldă ploieştenilor.

Municipiul Ploiești a obţinut avizul Consiliului Concurenței cu privire la intenția de atribuire directă către SC TERMO PLOIEŞTI SRL a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat, în sistem producție, transport, distribuție al municipiului Ploiești.
 „Mulțumim pe această cale echipei din cadrul Consiliului Concurenței care a înțeles urgența acestei solicitări şi pentru că a înțeles că este vorba de confortul a 130.000 de ploieșteni. Astăzi (n.r. marţi, 11 octombrie), la ora 18, va avea loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a încredința serviciul către SC Termo Ploieşti, iar de mâine se intră in linie dreaptă cu preluarea salariaților pentru a putea asigura apă caldă, aşa cum am promis în jurul datei de 15 octombrie.
..Citeste mai departe..

Un tânăr a fost reținut pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt

Acesta a fost depistat la graniţă, vrând să plece din ţară pe la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au reușit, pe 10 octombrie a.c., identificarea și depistarea unei persoane bănuite de săvârșirea a două infracțiuni de furt.
În fapt, la data de 6 septembrie a.c., polițiștii orașului Breaza au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că sub pretextul vânzării unor obiecte de uz casnic, un bărbat i-ar fi sustras din locuință suma de 2.000 de lei. Ulterior, în cursul aceleiași zile și polițiștii din cadrul postului de poliție Poiana Câmpina au fost sesizați tot de o femeie, cu privire la faptul că un bărbat, sub același pretext a venit la ea la domiciliu, sustrăgându-i din locuință suma de 2.400 de lei.
..Citeste mai departe..

Accident în Prahova, pe DN1!

Un grav accident rutier a avut loc astăzi, 11 octombrie, în jurul prânzului, în Judeţul Prahova, mai exact în zona intersecţiei DN 1, spre Floreşti.
Un autoturism a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani şi care avea şi un pasager, un tânăr de 18 ani, comunică Poliţia prahoveană.
În urma impactului, pasagerul de 18 ani de pe motocicletă a fost transportat la spital, pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate


..Citeste mai departe..

Cercetat pentru furt de lemne!

Duminică, 9 octombrie a.c., în jurul orei 14:30 polițiști Secției nr.10 de poliție rurală Valea Călugărească au fost sesizați prin apel 112 de către un reprezentant al Ocolului Silvic Ploiesti, cu privire la faptul că, în comuna Drăgănești se află o persoană cu un atelaj hipo care ar fi oferit spre vânzare lemne de foc, fără a lăsa cumpărătorului documente de proveniență, posibil să fie sustrase.
Deplasându-se la fața locului polițiștii au identificat un tânăr care a declarat că a cumpărat lemne de foc cu 300 de lei de la un alt bărbat, care ar fi trecut pe stradă cu un atelaj hipo, fără a primi în schimb documente de proveniență.
..Citeste mai departe..

Primarul Ploieștiului intuieşte că se reîncepe livrarea apei calde pe 15 octombrie, poate şi mai devreme!

S-a anunţat că o să se dea drumul şi la căldură! Să vedem şi cu ce preţ vine căldura în calorifere!

Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, a anunțat, în cadrul celei mai recente ședinţe de Consiliu Local, că, după intuiţia sa, pe data de 15 se reîncepe furnizarea apei calde pentru locuinţele din Ploieşti.
În sfârşit, apar ceva semnale pozitive în acest sens, că până acum numai despre lucruri care tărăgănau treburile auzeam, ba că reprezentanţii CJ nu vin la şedinţele AGA, ba că nu se vine nici să se predea anumite documente către Primărie şi tot aşa. Primarul Volosevici afirmă chiar că s-ar putea şi mai devreme de 15 octombrie să fie reluată livrarea apei calde, dar şi la căldură
..Citeste mai departe..

S-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de prelevare mostre biologice de sânge

În data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 1:45, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Florești, în timp ce desfăşurau activități de poliție rutieră pe DJ 101i din comuna Filipeștii de Pădure, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția Dițești către Sat Minieri.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,50 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Individului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
..Citeste mai departe..

Halele Centrale se redeschid marţi, pe 4 octombrie, cu ceva întârzie faţă de data anunţată iniţial!

Municipalitatea ploieșteană, prin S.C. Hale și Piețe S.A., anunţă că activitatea la Halele Centrale se va relua marţi, 4 octombrie,cu ceva întârziere faţă de ce se anunţase iniţial, când s-a pus anunţul pe uşa principală a Halelor!
Se spune că, din 19 septembrie şi până acum, s-au efectuat lucrări de igienizare, zugrăveli la cupola centrală a imobilului amintit, precum și înlocuirea geamurilor uzate și schimbarea sticlei luminatoarelor și a cupolei.
Totodată, se declară că a fost nevoie de închiderea Halelor Centrale pentru „a se efectua lucrări necesare în vederea înlăturării efectelor incendiului produs anul acesta în imobilul respectiv”.

..Citeste mai departe..

Există sau nu interes pentru a se termina telenovela lipsei apei calde în Ploieşti?

Tot timpul „trebuie” să lipsească cineva de la şedinţe, de la întâlnirea de predare....!
În acelaşi timp, ploieştenii se gândesc cu groază la sezonul rece care stă să vină!

Este din ce în ce mai ciudat ce se întâmplă în Ploieşti în privinţa lipsei apei calde! Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare încât timpul trece şi sezonul rece nu este deloc departe.
Iarna nu stă după cum au unii chef să rezolve problemele!
Dacă până acum, ploieştenii erau anunţaţi că reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu se prezintă la şedinţele AGA, acum se spune că nu se prezintă echipa de predare de la ATI Termo Prahova şi comisia Consiliului Judeţean la întâlnirea cu Comisia Municipiului Ploieşti pentru preluarea, de către Municipalitate, a reţelei secundare de termoficare și a SACET! Ce să mai creadă, acum, ploieştenii, domnilor politicieni?
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7